صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۵۳۱۹۹۳
تاریخ انتشار : ۳۱ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۵:۱۲
صباح زنگنه:

گروه سیاسی: یک کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به اینکه خشونت‌ها و جنایات رخ داده در غرب آسیا ریشه در قرائت یک فرقه خاص از اسلام دارد و نباید به کل جهان اسلام تعمیم داده شود، گفت: رئیس جمهور می‌تواند در سخنرانی مجمع عمومی سازمان ملل قرائت روشنگرانه اسلام اصیل در حفظ حرمت انسان‌ها و مخالفت با خشونت و ترور را تشریح کند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) هفتاد‌و‌یکمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد روز سه‌شنبه با سخنرانی بان کی مون دبیرکل این سازمان افتتاح شد و حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران نیز روز پنجشنبه در مجمع عمومی سازمان ملل به سخنرانی خواهد پرداخت.

با توجه به بحران‌های موجود در منطقه به ویژه تروریسم که امروز به مناطق دیگر جهان نیز سرایت کرده و امنیت جهانی را به خطر انداخته است حضور رئیس جمهور در این نشست می‌تواند فرصتی برای تبیین ابعاد مختلف خطر تروریسم و ریشه‌‌های اصلی شکل‌گیری گروه‌های تروریستی در منطقه غرب آسیا از جمله در سوریه و عراق باشد.

همچنین پیگیری برجام و بازگوئی کارشکنی‌های 1+5 از جمله آمریکا در روند اجرای برجام، مسئله فلسطین و ... از جمله مسائلی است که می‌تواند در سخنان رئیس جمهور مورد توجه قرار گیرد.

تبیین خطرات فراگیر شدن تروریسم و منشأ اصلی شکل‌گیری آن

صباح زنگنه، کارشناس مسائل سیاسی، در گفت‌وگو با ایکنا درباره مهم‌ترین مسائلی که می‌تواند در سخنرانی رئیس جمهور در اولویت قرار گیرد، گفت: موضوعات مهم و اصلی که می‌بایستی مورد توجه قرار گیرد یک سری موضوعات کلی و عمومی است که به مردم ایران و مردم منطقه و جهان مربوط است و آثار و تبعات آن‌ها گریبانگیر خیلی از افراد می‌شود.

وی افزود: یکی از مسائل مهم، تروریسم و افراط‌گرایی در منطقه است که در حال تبدیل شدن به یک مسئله فراگیر است و اکثر کشورها در نقاط مختلف دنیا را تهدید می‌کند و به تبع آن صحبت از ضرورت همکاری صادقانه جهانی در برابر تروریسم، خشونت و تنفرپراکنی‌های فرقه‌ای می‌تواند از این منظر اهمیت پیدا کند.

زنگنه اظهار کرد: همچنین مسئله سوء استفاده ابرقدرت‌ها از ابزارهای مالی جهت اعمال فشار بر ملت‌ها و محاصره اقتصادی کشورهای مستقل نیز از جمله مسائلی است که می‌تواند در سخنان رئیس جمهور به آن اشاره شود، زیرا خلاف اصول روشن حقوق بشر است.


این کارشناس مائل سیاسی عنوان کرد: اشاره به تهدید ملت‌ها و دولت‌ها و ضرورت توجه دادن همگانی به احترام به حق حاکمیت کشورها و حق تعیین سرنوشت توسط ملت‌ها نیز از جمله موضوعات کلی است که می‌بایست مورد توجه قرار گیرد.

وی یادآور شد: در کنار این موضوعات، ضمن تأکید بر اینکه آنچه که امروز از خشونت، ترور و کشتار در غرب آسیا در حال رخ دادن است باید بر نیاز مبرم مردم این منطقه بر حفظ عزت، استقلال و امنیت تأکید شود.

زنگنه ادامه داد: از طرفی باید به این مسئله تأکید شود که خشونت‌های رخ داده گرچه با نام اسلام و گروه‌های ظاهرا اسلامی اتفاق می‌افتد اما در واقع ریشه در قرائت یک فرقه خاص دارد که نباید به کل جهان اسلام تعمیم داده شده و به گسترش اسلام‌هراسی دامن بزند. لذا می‌توان در این سخنرانی قرائت روشنگرانه اسلام اصیل در حفظ حرمت انسان‌ها، مخالفت با ترور و خشونت و مناسبات انسانی را تشریح کرد.

تأکید بر جنایات رژیم صهیونیستی علیه ملت فلسطین
  
وی با بیان اینکه مسئله مهم دیگر، موضوع فلسطین و ادامه روند اشغالگری رژیم صهیونیستی است، گفت: طی بیش از 60 سال گذشته تنها رژیمی در منطقه که به همه همسایگانش حمله کرده و همواره مورد حمایت امریکا قرا داشته، رژیم صهیونیستی بوده است و یکبار هم نشده که آمریکا، اعمال جنایتکارانه اسرائیل را محکوم کند و اخیرا هم تعهد 38 میلیارد دلار کمک نظامی و تسلیحاتی به این رژیم نامشروع از سوی آمریکا داده شده است.

زنگنه ابراز کرد: موضوع حمله عربستان به یمن و کشتار مردم بی‌گناه این کشور نیز از جمله مسائل مهمی است که می‌تواند در سخنرانی رئیس جمهور مورد اشاره قرار گیرد و از طریق آن دخالت در امور دیگران از طریق جنگ و زورگویی محکوم گردد.


رئیس جمهور بدعهدی‌های 1+5 را در اجرای تعهدات برجام یادآور شود

زنگنه درباره اهمیت مسئله پیگیری بدعهدی‌های آمریکا در برجام در کنار بازگویی و تأکید بر انجام کامل همه تعهدات برجام از سوی ایران در این اجلاس گفت: مجمع عمومی سازمان ملل محفلی در جهت دیپلماسی عمومی است، زیرا در مجمع عمومی قراردادی بسته نمی‌شود و اقدام خاصی صورت نمی‌گیرد ولی همین ارتباط‌ها، ملاقات‌ها و گفت‌و‌گوهاست که می‌تواند ابعاد این دیپلماسی عمومی را عملیاتی کند.

این تحلیلگر مسائل بین‌المللی اظهار کرد: برجام هم مسئله مهمی بود که در اثر مذاکره جمهوری اسلامی ایران با شش کشور بزرگ دنیا حاصل شد و این مسئله امتحانی پیش روی کشورهای 1+5 است که بدانند نحوه اجرای تعهدات از سوی آنها مورد ارزیابی جمهوری اسلامی ایران قرار می‌گیرد.

وی تصریح کرد: اگر این روش موفق باشد و طرف مقابل به تعهدات خودش عمل کند در موضوعات دیگر هم ممکن است قابل تکرار باشد. اما اگر این موضوع با اهمیت که حدود 12 سال برای حل و فصل آن زمان صرف شد و جهان را تحت تأثیر قرار داد نتواند نتایج روشن، واضح و مثبتی برجای بگذارد طبعا بر روی سایر موضوعات تاثیرات منفی خواهد گذاشت، لذا رئیس جمهور باید نقش و مسئولیت تضامنی اعضای 1+5 در راستای عمل به تعهدات خود نسبت به ایران را یادآور شود. 

مهدی مخبری