حجتالاسلام والمسلمین محمدرضا زائری، مدیر سابق مجموعه فرهنگی سرچشمه و سردبیر ماهنامه خیمه در گفتوگو با
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) درباره ویژگیهای محتوایی کتابهای عاشورایی گفت: کتابهایی که درباره امام حسین(ع) و عاشورا نوشته و منتشر میشوند موضوعات و حوزههای متنوع و مخاطبان گوناگونی دارند، اما آنچه در همه آنها مشترک است، اینکه اولاً باید استانداردها و حداقلهایی داشته باشند که شأن و ارزش این موضوع را لحاظ و حفظ کنند و از سوی دیگر حقیقت عاشورا را به دور از تحریف، خرافات و حاشیههایی که وجود دارد عرضه کنیم.
وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه در رابطه با عاشورا نیازمند چه گفتمانی هستیم، عنوان کرد: حادثه عاشورا و قیام امام حسین(ع) ابعاد گوناگونی دارد، هم دارای جنبه سیاسی و هم اجتماعی و فرهنگی است. اما آنچه مهم است اینکه گفتمان عاشورایی، گفتمان اصیل دینی است یعنی روح این گفتمان، قرآنی بوده و در بستر زمان و موقعیتهای مختلف و شرایط و فضاهای متفاوت حقیقت دین را به مخاطب عرضه میکند.
حجتالاسلام زائری در ادامه به راهکار پرهیز از خرافات به ویژه در آثار مکتوب اشاره کرد و گفت: مهمترین راهکار، ترویج معارف اصیل و افزایش آگاهی مردم است. هر چه آگاهی و دانش مخاطب افزایش یابد، راه بر خرافات و حواشی نامناسب بسته میشود. انتشار و عرضه کتابهای مناسب و تلاش برای گسترش مطالعه و کتابخوانی بهترین راه برای این است که آگاهی عمومی نسبت به عاشورا افزایش یابد.
سردبیر ماهنامه خیمه با اشاره به آسیبهای کتابهای عاشورایی تصریح کرد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی تلاشهایی در رابطه با جلوگیری از ورود تحریفات و آسیبهای این حوزه صورت گرفت و هم ناشران موفقی در این حوزه فعالیت کردند و هم وزارت ارشاد حساسیتهایی دارد که جلوی انتشار کتابهای نامناسب را بگیرد و از سوی دیگر آگاهی عمومی در حوزه عاشورا، مناسک آئینی و معارف کربلا افزایش یافته است، اما باز هم نگرانی وجود دارد.
وی در پایان یادآور شد: معرفی کتابهای مناسب میتواند کمک کند تا از آسیب فکری جلوگیری شود. اتفاقی مانند نمایشگاه کتاب عاشورا، جایزه دعبل و معرفی کتاب در رسانههای عمومی میتواند کمک کند تا کتابهای بهتری در دسترس مردم قرار گیرد.