صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۵۳۵۳۱۸
تاریخ انتشار : ۱۳ مهر ۱۳۹۵ - ۰۹:۲۵
کرمی عنوان کرد:

گروه جامعه: معاون فرهنگی و اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد مهم‌ترین مشکل برای برقراری ارتباط بین مدارس و مساجد را وجود قوانین دست‌و‌پاگیر عنوان کرد و گفت: برای حضور دانش‌آموزان در نماز جماعت باید رضایت‌نامه اولیا وجود داشته باشد.

حجت‌الاسلام والمسلمین سعید کرمی، معاون فرهنگی و اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌‌المللی قرآن(ایکنا) با اشاره به اینکه یک سال از امضای تفاهم‌نامه همکاری بین مرکز رسیدگی به امور مساجد و اداره کل آموزش و پرورش استان تهران می‌گذرد، گفت: امسال موفق شدیم در نواحی 17‌گانه مرکز، ستادی با عنوان ستاد «پیوند مسجد و مدرسه» راه‌اندازی کنیم.

وی با تأکید بر اینکه با همه مساجد رایزنی خواهدشد تا بسته عملیاتی که منجر به تقویت ارتباط کودکان و نوجوانان با مساجد می‌شود را عملیاتی کنند، اظهار کرد: منتها به صورت ویژه‌تر در هر منطقه آموزش و پرورش 5 مسجد شناسایی شده‌اند که بیشتر از بقیه مساجد پتانسیل اجرای این طرح را دارند و مساجدی هستند که اطرافشان چند مدرسه وجود دارد.

اجرای طرح «پیوند مسجد و مدرسه» در 200 مسجد استان تهران

حجت‌الاسلام کرمی ادامه داد: طرح «پیوند مسجد و مدرسه» را به صورت آزمایشی و با ورود دقیق‌تر در این مساجد عملیاتی می‌کنیم و تاکنون اجرای این طرح در 200 مسجد قطعی شده‌است. بر همین اساس سوم مهر ماه ائمه جماعات این 200 مسجد در برنامه صبحگاه مدارس حضور داشته و با اهدای گل به دانش‌‌آموزان، معلمان و مدیران سال تحصیلی آغاز شده‌است.

وی از برگزاری دائم نشست‌های ائمه جماعات با مدیران مدارس یاد شده خبر داد و گفت: یکی دیگر از برنامه‌های این طرح، حضور بچه‌ها به صورت اتفاقی حداقل یک وعده در نماز جماعت مساجد و برگزاری برخی از مراسم‌های ملی مذهبی در مساجد است، همچنین برگزاری مسابقات در سطح مساجد و تقدیر از دانش‌آموزان برتر در مساجد از دیگر برنامه‌های این طرح است و نقطه هدف، انجام هر فعالیتی است که منجر به حضور بچه‌ها در مساجد شود.

معاون فرهنگی و اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد در پاسخ به این سؤال که آیا ائمه جماعات مساجدی که با مدارس ارتباط دارند را از روحانیان جوان انتخاب کرده‌اید؟ گفت: الزامی نداریم که ائمه جماعات جوان باشند بلکه آنچه مهم است روحیه امام جماعت در برقراری ارتباط با نسل جوان است به عنوان مثال حجت‌الاسلام مقدس در مسجد خاتم‌الانبیاء با بیش از 70 سال سن توانسته یک جریان را در محل ایجاد و محبوب جوانان شود.

هر نماز یک رضایت‌نامه اولیا نیاز دارد

وی در پاسخ به این سؤال که مهم‌ترین مانعی که برای ارتباط مساجد و مدارس وجود دارد چیست؟ گفت: موانع متعددی داریم از جمله برخی از قوانین دست و پاگیر. به عنوان مثال مدیران مدارس اعلام می‌کنند که اگر دانش‌آموز بخواهد از در مدرسه خارج و برای اقامه نماز به مسجد برود باید رضایت نامه اولیا برای خروج از مدرسه را داشته باشد یعنی دانش‌آموز به ازای هر خروج از مدرسه رضایت‌نامه اولیا باید داشته باشد.

کرمی در پایان گفت: البته عزم میان مدیران مدرسه و بدنه آموزش و پرورش نیز پایین است و علی‌رغم تفاهم‌نامه امضا شده اجرای آن همچنان کاملاً محقق نشده است.