صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۵۳۹۰۷۲
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۲۸ مهر ۱۳۹۵ - ۱۱:۲۷
عالم‌بخش عنوان کرد:

گروه هنر: برای تولید و آماده‌سازی یک نمایش دینی و عاشورایی با توجه به لوازم و تدارکات مورد نظر، نیاز به صرف هزینه‌های گزافی هستیم که این امر معمولاً مانع بزرگی بر سر تولید این‌گونه آثار است؛ لذا هنر نقالی و پرده‌خوانی را به جهت کم هزینه بودن می‌توان جایگزین کرد.

حسین عالم‌بخش، مدیر مجتمع فرهنگی غدیر در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) گفت: در عرصه هنر نقالی و پرده‌خوانی دینی، از جمله مجالسی که از قدیم‌الایام موجود توجه بوده است، نقل وقایع عاشوراست که مرشد نقال و پرده‌خوان با استفاده از تصاویر موجود در پرده نقالی روایتی دلنشین و تأثیرگذار به‌ویژه از سلحشوری یاران امام‌حسین(ع) در صحنه کارزار ارائه می‌کند.

وی گفت: متأسفانه با وجود ظرفیت و قابلیت بالایی که در این هنر برای انتقال مفاهیم دینی و ارزشی و روایت داستان‌های دینی و قرآنی وجود دارد اما کمتر اهتمام و توجهی به برگزاری فراگیر مجالس نقالی و پرده‌خوانی مذهبی در ایام ویژه‌ای از سال شده است که از سوی مسئولان باید به این مهم و بهره‌برداری مؤثر از آن به منظور ترویج فرهنگ دینی در جامعه توجه درخوری صورت گیرد.

قائم‌مقام دبیر نخستین جشنواره سراسری «نقالی و پرده‌خوانی غدیر»(نقالان علوی) تصریح کرد: در سال‌های دور سنت اجرای مجالس نقالی و پرده‌خوانی را در کوی و برزن، محلات، قهوه‌خانه‌ها و حتی مساجد شاهد بودیم که امروزه کمتر با این پدیده فرهنگی مواجهیم هرچند که ما در جریان جشنواره «نقالی و پرده‌خوانی غدیر» که به مناسبت عیدسعید غدیرخم برگزار شد، تمام سعی و تلاش خود را به کار بستیم که حداقل تعدادی مجلس نقالی را در فضای داخلی مساجد و معمولاً در فاصله میان دو نماز برای نمازگزاران برگزار کنیم که خوشبختانه با استقبال خوبی از سوی مردم و علاقه‌مندان نیز مواجه شد.

این بازیگر و کارگردان تئاتر دینی در ادامه افزود: هنر نقالی و پرده‌خوانی به جهت اتکا به یک فرد بازیگر و نقال و همچنین وسایل و ابزار موجزی که مورد نیاز است، در عین حالی که تأثیرگذاری مطلوبی بر روی مخاطب دارد، هنری کم‌هزینه است که پرداخت مستمر و مناسب به آن می‌تواند مسئولان و مدیران اجرایی را مجاب کند که توجه و رویکرد جدی به فراگیر شدن آن داشته باشند.

مدیر مجتمع فرهنگی غدیر در پایان گفت: مستحضر هستید که تولید و آماده‌سازی یک نمایش دینی در شکل و قالبی درخور و فاخر با توجه به گستردگی امکانات، طراحی دکور و لباس و... هزینه بالایی را طلب می‌کند که معمولاً همین امر مانع بزرگی بر سر راه فعالیت در حوزه هنرهای نمایشی دینی است و لذا هنر نقالی و پرده‌خوانی را می‌توان جایگزین مناسبی برای پر کردن این خلأ فرهنگی به حساب آورد.


نظرات بینندگان
ناشناس
|
|
۱۱:۴۹ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۸
باید به موضوع پرده خوانی و نقالی توجه شود و برای ترویج فرهنگ دینی در جامعه از اهمیت خاصی برخوردار است