داریوش یاری، کارگردان سینما در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) درباره حضورش در پیادهروی اربعین گفت: امسال به طور کامل نتوانستم در پیادهروی اربعین حضور داشته باشم چون از طریق هوایی و کاروان هنرمندان به این سفر رفتم، اما ما بین نجف تا کربلا را چندین ساعت همراه با زائران امام حسین(ع) پیادهوری کردم، البته چند سال پیش این راهپیمایی را به شکل کامل تجربه کرده بودم. برای همین از تک تک لحظات آن آگاه و مطلع هستم.
وی افزود: سفر امسال از طریق موسسه شهید آوینی برای هنرمندان هماهنگ شد. در این سفر با عدهای از هنرمندان همسفر بودیم، اما برای راهپیمایی اربعین نیازی نیست که با جمع خاصی سفر کنید، زیرا وقتی وارد آن فضا میشویم دیگر شغل و جایگاه معنا ندارد، بلکه هر آنچه باقی میماند عشق و علاقه به امام حسین(ع) است.
کارگردان مستند داستانی «کربلا، جغرافیای یک تاریخ» احساس خود را درباره پیادهروی اربعین اینگونه بیان کرد: توصیفی که من از این پیاده روی دارم همانند روز رستاخیز است، یعنی کسی که این پیادهروی را تجربه میکنند دیگر از قیامت ترسی ندارند، چون سیل خروشانی که در این پیادهروی وجود دارد، دقیقا رستاخیز را به یاد آدمی میآورد که همه بدون اینکه بدانند چه کار و مقامی دارند در پی رسیدن به یک محبوبی مسیر را طی میکنند، این اتفاق هم زیبایی وصفناپذیری است که نمیتوان درباره آن به راحتی حرف زد.
یاری ادامه داد: توصیف دیگر من این است که تمامی آدمهایی که در این راهیپمایی حاضر هستند، همانند پازلی نقشآفرینی میکنند که وقتی در کنار هم قرار میگیرد یک تصویر واحد را ایفا میکنند، همانند تصویرسازیای که از سیمرغ در منطق الطیر عطار نیشابوری شده است.
وی در پاسخ به سؤال پایانی مبنی بر اینکه آیا از این سفر ایدهای برای ساخت فیلم در ذهنش خلق نشده است؟ گفت: به هیچ وجه، چون من در این سفر به تنها چیزی که فکر نمیکردم این بود که فیلمساز هستم. اصولا در این سفر اگر عاشق باشی نمیتوانی به چیزی غیر از مراد خود فکر کنی. من در این سفر همانند بسیاری از زائران تک تک اعضای وجودم در اشتیاق زیارت سالار شهیدان میسوخت. برای همین از خدا میخواهم که تمامی شیعیان جهان حداقل یک بار هم که شده این سفر را تجربه کنند.