صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۵۵۰۶۶۳
تاریخ انتشار : ۱۴ آذر ۱۳۹۵ - ۱۰:۰۰
فعال قرآنی ترکیه عنوان کرد:

گروه بین‌الملل: چشم‌انداز مؤسسه قرآن و عترت استانبول که در منطقه «هالکالی» این شهر واقع شده است، تربیت قاریان و حافظانی است که در سطح بین‌المللی بدرخشند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از استانبول، مؤسسه قرآن و عترت استانبول از معدود مؤسسات قرآنی استانبول است که به ارائه خدمات به شیعیان می‌پردازد؛ این مؤسسه که فعالیت خود را از 24 اکتبر 2008 میلادی مطابق با 25 شوال 1429 هجری ـ سالروز شهادت امام جعفر صادق(ع) ـ آغاز کرده است؛ علاوه بر آموزش قرآن و عترت به قرآن‌آموزان، کلاس‌هایی نیز در زمینه آموزش زبان فارسی، زبان عربی، تدریس اصول عقاید، فقه و... نیز دارد.
مؤسسه قرآن و عترت که در منطقه هالکالی استانبول واقع شده است، در طبقه همکف یک ساختمان به صورت استیجاری و در متراژ 200 مترمربع فعالیت خود را دنبال می‌کند و جمعی از طلاب و روحانیون شیعه استانبول اعضای هیئت مؤسس آن هستند و مدیریت آن را نیز شیرعلی بیات، از روحانیون شیعه استانبول بر عهده دارد.
شیرعلی بیات، مدیر مؤسسه قرآن و عترت استانبول
شیرعلی بیات، مدیر مؤسسه قرآن و عترت استانبول، علت تأسیس این مؤسسه را انجام کارهای فرهنگی در کنار مساجد می‌داند و انجام خدمات اجتماعی، عمرانی و خیریه، شناسایی و پرورش طلاب مستعد در حوزه قرآن و معارف اسلامی، برقراری ارتباط با حوزه‌های علمیه و مراجع دینی، همکاری با حوزه‌های علمیه، برگزاری مسابقات، محافل و مراسم مذهبی، تشکیل جلسات و کلاس‌های قرآن، برپایی نمایشگاه کتاب‌های مذهبی در رابطه با نشر و ترویج مذهب جعفری، فعالیت در خصوص نهضت قرآن‌آموزی برای عموم مردم و فراهم‌آوردن زمینه و امکانات آموزشی و تحقیقی برای تربیت جوانان را از اهداف این مؤسسه عنوان می‌کند.
وی با بیان اینکه از ابتدای تأسیس مؤسسه قصد داشتیم در سه بخش فعالیت داشته باشیم، می‌گوید: بخش اول در خصوص دروس حوزوی است که بنا بود آموزش‌های حوزوی در کنار آموزش قرآن کریم ارائه شود چرا که در تاریخ ترکیه درس حوزوی نبوده است و لازم بود که تدریس دروس حوزوی کم‌کم شروع شود؛ در این زمینه آموزش زبان فارسی، عربی و تدریس اصول عقاید و فقه را داریم.
بیات در ادامه عنوان می‌کند: بخش دوم فعالیت ما که قرار بود در کنار تأسیس مؤسسه قرآن و عترت دنبال شود، تشکیل شبکه تلویزیونی یا رادیویی معارف بود تا بتوانیم از طریق یک شبکه صرف معارفی به بیان معارف اسلام و جهان تشیع بپردازیم؛ بخش سوم فعالیت ما نیز بنا بود تشکیل یک کتابخانه تخصصی اهل بیت(ع) در دل مؤسسه قرآن و عترت باشد که البته مقدمات این کار فراهم شده است و امیدواریم با گسترش مؤسسه این اتفاق نیز رخ دهد.

موسسه قرآن و عترت منطقه هالکالی استانبول 
مدیر مؤسسه قرآن و عترت استانبول به کلاس‌های قرآن و آموزش‌های قرآنی در این مؤسسه اشاره می‌کند و می‌گوید: آموزش‌های ما در دو بخش بانوان و آقایان و برای گروه‌های سنی مختلف ارائه می‌شود و خوشبختانه تاکنون نیز استقبال خوبی از کلاس‌های متعدد ما صورت گرفته است. هدف ما این است که به تربیت قاریان و حافظان برجسته و ممتاز بپردازیم تا بتوانند در سطح بین‌المللی بدرخشند اما به دلیل کمبود امکانات، کمبود منابع مالی و فضای فیزیکی هنوز به این هدف نرسیده‌ایم و فقط توانسته‌ایم قرآن‌آموزانی تربیت کنیم که به روخوانی و روان‌خوانی ساده قرآن و تجوید تا حدودی مسلط باشند.
وی در ادامه یادآور می‌شود: برای تربیت قاریان و حافظان ممتاز و برجسته نیازمند فضایی برای اسکان آن‌ها و همچنین فضای مناسب برای برگزاری کلاس‌ها هستیم چرا که هزینه‌های رفت و آمد در این شهر بسیار بالا است و قرآن‌آموزان امکان آن را ندارند که هر روز برای شرکت در کلاس‌های قرآن از مناطق مختلف استانبول به این منطقه بیایند اما اگر فضای اسکان و فضای آموزشی را تأمین کنیم، می‌توانیم به این هدفمان نیز نزدیک شویم؛ در تلاش هستیم تا این اتفاق هر چه سریع‌تر رخ دهد.
بیات با بیان اینکه از قاریان و اساتید ایرانی چندین بار برای تلاوت قرآن در این مؤسسه دعوت کردیم، می‌گوید: به دلیل کمبود امکانات نمی‌توانیم خیلی از حضور قاریان و اساتید ایرانی بهره‌مند شویم اما دوست داریم برای تربیت قاریان و حافظان در سطح تخصصی از اساتید ایرانی نیز استفاده کنیم که امیدواریم این اتفاق پس از تأمین فضای فیزیکی و امکانات مورد نیاز بیافتد. البته در حال حاضر به دنبال ساختمان و زمین هستیم تا بتوانیم این مشکلات را حل کنیم

موسسه قرآن و عترت منطقه هالکالی استانبول 
وی درباره نحوه فعالیت این مؤسسه قرآنی می‌گوید: در استانبول می‌توانیم دو نوع مؤسسات قرآنی داشته باشیم که نوع اول آن به صورت فصلی بوده و مربوط به فصل تابستان و تعطیلات است و معمولا این نوع از آموزش‌ها که برای اوقات فراغت نوجوانان و جوانان است؛ در مساجد ارائه می‌شود و مساجد شیعه استانبول در ایام تعطیل به آموزش قرآن می‌پردازند.
 اما نوع دوم مؤسساتی هستند که در طول سال فعالیت داشته و در تمامی فصل‌ها طبق یک برنامه مشخص و از پیش تعیین شده به ارائه آموزش‌های قرآنی می‌پردازند. مؤسسه قرآن و عترت و دارالقرآن علامه طباطبایی استانبول تنها مؤسساتی هستند که فعالیت خود را در طول سال دنبال می‌کنند.
مدیر مؤسسه قرآن و عترت استانبول یادآور می‌شود: هرچند که در طول سال فعالیت داریم اما به دلیل محدودیت فضا، سالانه می‌توانیم حدود 50 نفر از علاقه‌مندان را تحت پوشش آموزش‌های خود قرار دهیم و نحوه آموزش‌های ما نیز به این صورت است که در شروع سال الفبای زبان عربی را آموزش می‌دهیم تا بتوانند قرآن را بخوانند و در مدت یک سال کم کم به جایی می‌رسند که دیگر می‌توانند قرآن را به راحتی بخوانند.
وی ادامه می‌دهد: پس از اینکه روخوانی قرآن به قرآن‌آموزان آموزش داده شد؛ در یک دوره‌ای نیز تجوید آموزش می‌دهیم و در سال‌های بعد که قرآن‌آموزان به روخوانی قرآن و تجوید مسلط شدند، معنای قرآن را هم یاد می‌دهیم و آموزش‌های ما در این سطح کم‌کم عمق پیدا کرده و به ترجمه و مفاهیم می‌‌رسد.

موسسه قرآن و عترت منطقه هالکالی استانبول 
بیات با اشاره به انجمن «حوزه دُر» که در کنار مؤسسه قرآن و عترت با حضور برخی علما و روحانیون شیعه استانبول فعالیت دارد، عنوان می‌کند: از طریق این انجمن بود که توانستیم مجوز فعالیت مؤسسه قرآن و عترت استانبول را از دولت بگیریم و تاکنون نیز برای فعالیت خود با مشکل و مانعی از سوی دولت مواجه نشده‌ایم چرا که ما در این مؤسسه به دنبال ارائه آموزش‌هایی در حوزه قرآن و اهل بیت(ع) هستیم.
وی عنوان می‌‌کند: همچنین از طریق انجمن «حوزه دُر» فعالیت‌های دیگری را دنبال می‌کنیم که از جمله این فعالیت‌ها می‌توان به دریافت مجوز تأسیس شبکه تلویزیونی یا شبکه رادیویی معارف، را‌ه‌اندازی مدرسه غیرانتفاعی شیعیان ترکیه و... اشاره کرد.
بیات در بخش پایانی سخنان خود به معرفی روحانیون و علمایی از اعضای هیئت مدیره انجمن «حوزه‌دُر» می‌پردازد و می‌گوید: مختار آل‌چیچک، شیرعلی بیات، عبدالله توران، موسی آتیش، حسین چاچا، آیدین اینالکاچ، ظفر کاماجی، گولهان ایلتر و علی سلمان‌لی، اعضای هیئت مدیره این انجمن و از روحانیون شیعه ترکیه هستند که سالها است در راه قرآن و اهل بیت(ع) خدمت می‌کنند.
لیلا محمدی