صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۵۵۱۱۵۳
تاریخ انتشار : ۱۵ آذر ۱۳۹۵ - ۱۱:۱۱

گروه هنر: برگزیدگان بخش‌های گوناگون سومین سوگواره هنرهای نمایشی و آئین‌های مذهبی «خمسه» شب گذشته طی مراسمی معرفی و از آنها تقدیر به عمل آمد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) شامگاه یکشنبه 14 آذر، در مراسم اختتامیه سومین سوگواره هنرهای نمایشی و آئین‌های مذهبی «خمسه» که در تالار ایوان شمس برگزار شد، برگزیدگان در بخش‌های گوناگون رقابتی این رویداد نمایشی به شرح زیر معرفی و از آنها با اهدای جوایزی تقدیر شد:

بخش آئینی و تعزیه

در این بخش با اهدای لوح و جایزه نقدی از هنرمندان زیر تقدیر به عمل آمد:

ﻣﺮﺗﻀﯽ ﺍﺳﺪﯼ‌ﻣﺮﺍﻡ ﺍﺯ ﮐﺮﻣﺎﻧﺸﺎﻩ، ﺣﺴﻦ ﺑﺼﯿﺮﯼ ﺍﺯ ﺩﻣﺎﻭﻧﺪ، ﯾﺎﺳﺮ ﻣﺤﻤﻮﺩﯼ ﺍﺯ ﻣﺎﺯﻧﺪﺭﺍﻥ، ﺍﻣﯿﺮ ﻋﺒﺎﺳﯽ‌ﻓﺮ ﺍﺯ ﺍﻟﺒﺮﺯ، ﯾﻮﺳﻒ ﺷﺎﻩ‌ﺣﺴﯿﻨﯽ ﺍﺯ ﺍﺭﺍﮎ، ﺍﺣﻤﺪ ﺻﺪﻗﯽ ﺍﺯ ﺷﻬﺮﺳﺘﺎﻥ ﺑﻬﺎﺭﺳﺘﺎﻥ ﻭ ﺑﻬﻤﻦ ﺻﺎﺩﻕ‌ﺣﺴﻨﯽ ﺍﺯ ﻻ‌ﻫﯿﺠﺎﻥ.

بخش میهمان

هنرمندان تقدیر شده در این بخش به قرار زیر اعلام شدند:

ﺍﺣﻤﺪ ﻣﺎﯾﻞ ﺑﺮﺍﯼ ﻧﻤﺎﯾﺶ «ﻣﺤﺎﻝ ﻫﻢ ﻣﻤﮑﻦ ﺍﺳﺖ »، ﺳﺎﻣﺎﻥ ﻧﺎﺻﺮﯼ ﺑﺮﺍﯼ ﻧﻤﺎﯾﺶ «ﺁﺗﺶ ﺧﻮﺩ ﺑﺮﺍﻓﺮﻭﺧﺘﻪ ﻭﻫﺐ»، ﺣﺴﯿﻦ ﺭﺑﯿﻌﯽ ﺑﺮﺍﯼ ﻧﻤﺎﯾﺶ « ﺑﺎ ﻣﻦ ﭘﺮﻭﺍﺯ ﮐﻦ»، ﻣﯿﺜﻢ ﻣﺮﺍﺩﯼ ﺑﺮﺍﯼ ﻧﻤﺎﯾﺶ« ﺑﺮاﺯﯾﻠﯿﺎ»،ﺳﯿﺪﺍﻣﯿﺮ ﺣﺴﯿﻨﯽ ﺑﺮﺍﯼ ﻧﻤﺎﯾﺶ«ﻣﺎ ﺳﻪ ﻧﻔﺮ ﺑﻮﺩﯾﻢ »، ﺳﯿﺪ ﻣﺤﻤﺪ‌ﺭﺿﺎ ﺣﺴﯿﻨﯽ برای ﻧﻤﺎﯾﺶ «ﻣﺮﺩﯼ ﮐﻪ ﺍﺯ ﺍﺻﺐ ﺍﻓﺘﺎﺩ » ﻭ ﺳﻤﺎﻧﻪ ﺣﺒﯿﺐ‌ﭘﻮﺭ برای ﻧﻤﺎﯾﺶ «ﺩﻭ ﻭﺟﺐ ﺍﺯ ﺑﻬﺸﺖ».

ﺑﺨﺶ ﻭﯾﮋﻩ

از کارگردانان صاحبنامی در این بخش از سوگواره با اهدای لوح، تندیس سوگواره و یک سکه بهار آزادی تقدیر شد که اسامی آنها عبارت بودند از:

ﺭﺿﺎ ﺻﺎﺑﺮﯼ، ﮐﺎﺭﮔﺮﺩﺍﻥ نمایش« ﺗﻬﺮﺍﻥ،ﭼﻬﺎﺭ ﺭﺍﻩ ﺳﯿﺮﻭﺱ »، ﺣﺴﯿﻦ ﻋﺎﻟﻢ‌ﺑﺨﺶ، ﮐﺎﺭﮔﺮﺩﺍﻥ نمایش «ﺧﺎﺗﻮﻥ »، ﺳﺎﻣﺎﻥ ﺧﻠﯿﻠﯿﺎﻥ، ﮐﺎﺭﮔﺮﺩﺍﻥ نمایش «ﻋﺎﺷﻮﺭﺍ ﺑﻮﺩ، ﻋﺎﺷﻮﺭﺍ ﻫﺴﺖ »، ﮔﺮﻭﻩ ﻧﻤﺎﯾﺸﯽ « ﺣﺮ» به کارگردانی ﺭﺣﻤﺖ ﺍﻣﯿﻨﯽ (ﺗﻮﻟﯿﺪ ﻣﺸﺘﺮﮎ ﻫﻨﺮﻣﻨﺪﺍﻥ ﺍﯾﺮﺍﻥ ﻭﺍﻓﻐﺎﻧﺴﺘﺎﻥ)، ﺳﯿﺪ‌ﻋﻠﯽ ﻣﻮﺳﻮﯾﺎﻥ، ﮐﺎﺭﮔﺮﺩﺍﻥ نمایش«ﻋﺎﺷﻘﺎﻧﻪ‌ﺍﯼ ﺑﺮﺍﯼ ﻋﺒﺎﺱ»، ﻣﻬﺮﺩﺍﺩ ﻣحرﺍﺑﯽ، ﮐﺎﺭﮔﺮﺩﺍﻥ نمایش« ﻋﻄﺶ ﺧﻮﺭﺷﯿﺪ » ﻭ ﺍﺑﺮﺍﻫﯿﻢ ﺁﺑﺎﺩﯼ، ﮐﺎﺭﮔﺮﺩﺍﻥ نمایش «ﻏﺼﻪ‌ﻫﺎ ﻗﺼﻪ ﺷﺪﻧﺪ».

ﺑﺨﺶ ﻣﺴﺎﺑﻘﻪ ﻧﻤﺎﯾﺸﻨﺎﻣﻪ‌ﻧﻮﯾﺴﯽ

رتبه سوم؛ به طور مشترک به ﻫﺎﺩﯼ ﺣﻮﺭﯼ برای نگارش نمایشنامه «سیاه مثل خون» و ﻣﻬﺪﯼ ﻣﻌﺒﻮﺩﯼ ﺑﺮﺍﯼ ﻧﮕﺎﺭﺵ ﻧﻤﺎﯾﺸﻨﺎﻣﻪ«ﻣﺮﺩﯼ ﮐﻪ ﺍﺯ ﺍﺻﺐ ﺍﻓﺘﺎﺩ» تعلق گرفت.

رتبه دوم؛ﻋﻠﯽ ﻣﯿﺮﺯﺍ‌ﻋﻤﺎﺩﯼ ﺑﺮﺍﯼ نگارش ﻧﻤﺎﯾﺸﻨﺎﻣﻪ «ﺍﻧﺪﺭﺍﺣﻮﺍﻻ‌ﺕ ﮐﺮﺍﻣﺎﺕ ﯾﮏ ﻣﺮﺩ»  

رتبه نخست؛ مرجان موسی‌نژاد برای نگارش نمایشنامه«ﭼﻨﺪ ﺭﻭﺍﯾﺖ ﻣﻌﺘﺒﺮ ﺩﺭﺑﺎﺭﻩ ﻣﺮﮒ ﺣﻮﺭﺍ»

ﺑﺨﺶ ﺗﺌﺎﺗﺮ بچه‌های ﻣﺴﺠﺪ

در این بخش از هنرمندانی به شرح زیر تقدیر شد:

ﻋﻠﯽ‌ﺭﺿﺎ ﺍﻣﯿﻨﯽ، کارگردان نمایش«مدافعان عشق»،ﻣﺼﻄﻔﯽ ﺑﯿﺎﺕ، کارگردان نمایش«ام‌الهلال»، ﻣﺤﻤﺪ ﺭﺣﻤﺎﻧﯽ، کارگردان نمایش «شبیه پدر»،ﺁﺭﺵ ﻋﺎﺷﻮﺭ‌ﭘﻮﺭ، کارگردان نمایش«پهلوان»، ﺭﺿﺎ ﻗﺒﺎﺩﯼ، کارگردان نمایش«شبی که دلم شکست»، ﺭﻭﺡ‌ﺍﻟﻠﻪ ﺷﮑﺮﻭﯼ، کارگردان نمایش «دست‌های سرخ» ﻭ ﻭﺣﯿﺪ ﺍﺣﻤﺪ ﻫﻮﺷﻤﻨﺪ، کارگردان نمایش«خاک پای مسافر».

 ﺑﺨﺶ ﻣﺪﺍﻓﻌﺎﻥ حرم

جایزه ﻣﻮﺳﯿﻘﯽ برتر این بخش  ﺑﻪ ﻋﻠﯽ‌ﺳﯿﻨﺎ ﺭﺿﺎﻧﯿﺎﻥ؛ ﺁﻫﻨﮓ‌ﺳﺎﺯ ﻧﻤﺎﯾﺶ «هاﻧﯿﻪ» اهدا شد.

در رشته ﻃﺮﺍﺡ ﺻﺤﻨﻪ این بخش از وحید نفر برای ﻧﻤﺎﯾﺶ« ﯾﮑﯽ ﺍﺯﺁﻥ ﻫﻤﻪ» ﻭ شقایق فتحی برای نمایش«ﺧﻮﺏ، ﺑﺪ، ﺯﺷﺖ،» ﺑﻪ ﻭﺣﯿﺪﻧﻔﺮ ﻭ ﺗﻘﺪﯾﺮ ﺑﻪ ﻋﻤﻞ ﺁﻣﺪ.

در رشته ﺑﺎﺯﯾﮕﺮﯼ ﺯﻥ  این بخش رتبه سوم  ﺑﻪ ﭘﺮﯼ ﺑﺎﺭﺍﻧﯽ ﺑﺮﺍﯼ ﻧﻤﺎﯾﺶ «ﻫﻨﺎﺳﻪ»، رتبه ﺩﻭﻡ ﺑﻪ ﺳﭙﯿﺪﻩ ﭘﻬﻠﻮﺍﻥ ﺑﺮﺍﯼ ﻧﻤﺎﯾﺶ «ﺁﺳﻤﺎﻥ ﺑﺮﺍﯼ ﺗﻮ ﻣﯽ‌ﺑﺎﺭﺩ» ﻭ رتبه نخست ﺑﻪ ﺳﻨﺎ ﺍﺻﻼ‌ﻧﯽ برای ﻧﻤﺎﯾﺶ «ﺑﻬﺸﺖ ﺣﮑﯿﻢ‌ﺍﻟﻠﻪ» تعلق گرفت.

ﺩﺭ رشته ﺑﺎﺯﯾﮕﺮﯼ ﻣﺮﺩ  این بخش نیز ﺟﺎﯾﺰﻩ ﺳﻮﻡ ﺑﻪ ﻣﺤﻤﺪ‌ﻋﻠﯽ ﺣﺴﯿﻨﯽ ﺑﺮﺍﯼ ﻧﻤﺎﯾﺶ «ﺁﺳﻤﺎﻥ ﺑﺮﺍﯼ ﺗﻮ ﻣﯽ‌ﺑﺎﺭﺩ »، ﺟﺎﯾﺮﻩ ﺩﻭﻡ ﺑﻪ ابوالفضل حاج علیخانی برای ﻧﻤﺎﯾﺶ «ﺧﻮﺏ ، ﺑﺪ ، ﺯﺷﺖ» ﻭ ﺟﺎﯾﺰﻩ نخست ﺑﻪ ﺣﺴﯿﻦ ﺷﻔﯿﻌﯽ برای ﻧﻤﺎﯾﺶ «ﯾﮑﯽ ﺍﺯ ﺁﻥ ﻫﻤﻪ» ﺍﻫﺪا شد.

همچنین در این بخش ﺷﻘﺎﯾﻖ ﻓﺘﺤﯽ ﺑﺮﺍﯼ ﻧﻤﺎﯾﺶ «ﺧﻮﺏ ﺑﺪ ﺯﺷﺖ » جایزه دوم کارگردانی ﻭ ﺧﺴﺮﻭ ﺍﻣﯿﺮﯼ برای ﻧﻤﺎﯾﺶ «ﺑﻬﺸﺖ ﺣﮑﯿﻢ‌ﺍﻟﻠﻪ» جایزه نخست کارگردانی از آن خود کردند.  

ﻧﻤﺎﯾﺸﻨﺎﻣﻪ «ﺑﻬﺸﺖ ﺣﮑﯿﻢ‌ﺍﻟﻠﻪ» نوشته خسرو امیری ﻭ ﻧﻤﺎﯾﺶﻧﺎﻣﻪ «ﯾﮑﯽ ﺍﺯ ﺁﻥ ﻫﻤﻪ » نوشته وحید نفر نیز در این بخش مورد تقدیر قرار گرفتند.

بخش ﺗﺌﺎﺗﺮ ﺧﯿﺎﺑﺎﻧﯽ

جایزه ﻣﻮﺳﯿﻘﯽ برگزیده این بخش به  ﺍﺣﻤﺪ ﺟﻌﻔﺮﯼ ﻭ ﻣﺤﻤﺪ ﺍﺳﻼ‌ﻣﯽ برای ﻧﻤﺎﯾﺶ «ﻧﺎﻣﻪ‌ﺍﯼ ﮐﻪ ﻫﺮﮔﺰ ﻧﻮﺷﺘﻪ ﻧﺸﺪ» اهدا شد.

علی نوریان برای نمایش «داعش‌خوانی» و پژمان شاهوردی برای نمایش«منم باید برم» جوایز برگزیدگان رشته طراحی فضا و صحنه را از آن خود کردند.

رتبه سوم بازیگری زن بخش تئاتر خیابانی به ﺩﻻ‌ﺭﺍﻡ ﺗﺮﮐﯽ ﺑﺮﺍﯼ ﻧﻤﺎﯾﺶ «ﺍﯾﻦ ﺧﺎﮎ ﺟﺎﯼ ﭘﻮﺗﯿﻦ ﻧﯿﺴﺖ» ، ﺟﺎﯾﺰﻩ ﺩﻭﻡ ﺑﻪ ﻣﺎﺭﺍﻝ ﺍﯾﺰﺩ‌ﺑﺨﺶ برای ﻧﻤﺎﯾﺶ«ﻧﺬﺭ ﻋﻤﻪ ﺯﯾﻨﺐ» ﻭ ﺟﺎﯾﺰﻩ نخست ﺑﻪ ﻧﺮﮔﺲ ﺧﺎﮎ‌ﮐﺎﺭ برای ﻧﻤﺎﯾﺶ «ﺭﻭﻧﻮﺷﺘﯽ ﺍﺯ ﺑﻬﺸﺖ» ﺍﻫﺪﺍ ﺷﺪ.

ﺟﺎﯾﺰﻩ ﺳﻮﻡ بازیگری مرد این بخش نیز ﺑﻪ ﺍﺣﻤﺪ ﺻﻤﯿﻤﯽ برای نمایش«خاطره مشترک»،ﺟﺎﯾﺰﻩ ﺩﻭﻡ ﺑﻪ ﺍﻣﯿﻦ ﻭﺣﯿﺪﯼ‌‌پور برای نمایش«خاطره مشترک»ﻭ ﺟﺎﯾﺰﻩ ﻧﺨﺴﺖ ﺑﻪ ﻣﺼﻄﻔﯽ ﮐﻮﻟﯿﻮﻧﺪﯼ برای نمایش«رونوشتی از بهشت» تعلق گرفت.

ﻣﺴﻌﻮﺩ ﺑﺮﺍﻫﯿﻤﯽ نیز رتبه سوم طرح و ایده را برای نمایش«این خاک جای پوتین نیست» از آن خود کرد و رتبه دوم در این رشته به حامد زارعان برای نمایش«نامه‌ای که هرگز نوشته نشد» تعلق گرفت و ﺟﺎﯾﺰﻩ ﻧﺨﺴﺖ رشته طرح و ایده بخش خیابانی را نیز هما پریسان برای نمایش «خاطره مشترک» از آن خود کرد.

جایزه سوم کارگردانی این به بخش به علی نوریان برای نمایش«داعش‌خوانی»، جایزه دوم به پژمان شاهوردی برای نمایش«منم باید برم» و جایزه نخست به مهدی حبیبی برای نمایش«رونوشتی از بهشت» اهدا شد.

ابوالفضل همراه برای کارگردانی نمایش«فصل شیدایی» و فاطمه رادمنش برای کارگردانی نمایش«پرندگان» در این بخش مورد تقدیر ویژه قرار گرفتند.

ضمناً در بخش تئاتر خیابانی از مرتضی وکیلیان و محمدباقر صفالو، دو تن از پیشکسوتان تئاتر خیابانی تقدیر شد.

بخش نمایش صحنه

در ادامه این مراسم با اهدای لوح تقدیر و جایزه و همچنین تندیس سوگواره، آخرین بخش تقدیری اختتامیه این سوگواره نیز به شرح زیر برگزار شد:

در بخش طراحی صحنه بخش نمایش صحنه پوریا اخوان برای نمایش«آبی‌گونه» عنوان دوم را از آن خود کرد و وحید لاری برای نمایش«فراموشی» حائز رتبه نخست شد.

سیدعلی موسویان برای نگارش نمایشنامه «فراموشی» عنوان سوم را در رشته نمایشنامه‌نویسی این بخش از آن خود کرد، رضا صابری برای نگارش نمایشنامه«کربلای بی‌شمر» دوم شد و اصغر گروسی برای نگارش نمایش«شیدایی» عنوان نخست را از آن خود کرد.

سینا نصراللهی عنوان سوم کارگردانی این بخش را برای نمایش «آبی‌‎گونه» به دست آورد، محمد زوار بی‌ریا برای نمایش«فراموشی» در این رشته جایزه دوم را کسب کرد و اصغر گروسی عنوان نخست کارگردانی را برای نمایش«شیدایی» در این بخش را از آن خود کرد.

رتبه سوم بازیگری مرد این بخش از سوگواره  به شکل مشترک به محمد زوار بی‌ریا برای نمایش«فراموشی» و اصغر گروسی برای نمایش«شیدایی» اهدا شد، محمدهاید قمیشی عنوان دوم را برای نمایش«باران گرفت» از آن خود کرد و رتبه نخست نیز به آرش عسگرزاده برای نمایش «شیدایی» اهدا شد.

رتبه سوم بازیگری زن بخش تئاتر صحنه نیز به طور مشترک به زهرا مولایی و شادی امیری برای نمایش«سبز، سفید، سرخ» تعلق گرفت و رتبه دوم را مهناز میرزایی برای نمایش«سمون» از آن خود کرد  و فاطمه امینی برای نمایش«سبز، سفید، سرخ» حائز رتبه نخست شد.

از جمله دیگر بخش‌های این مراسم اختتامیه می‌توان به بزرگداشت مرحوم سلیم مؤذن‌زاده اردبیلی؛ مداح شهیر اهل بیت(ع)، مرحوم سعید کشن فلاح؛ پیشکسوت و مدرس تئاتر و محسن خزائی؛ خبرنگار شهید مدافع حرم اشاره کرد.

امیرسجاد دبیریان