صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۵۵۱۹۰۳
تاریخ انتشار : ۱۷ آذر ۱۳۹۵ - ۱۱:۵۹

گروه جامعه: نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه باید حقیقت وقف را در جامعه تبیین کنیم، گفت: بخش عمده تمدن اسلامی در تاریخ اسلام به برکت وقف است و وقف یکی از مولفه‌های ساختار نظام اسلامی برای تحقق عدالت است.

به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، حجت‌الاسلام و المسلمین علی محمدی، نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه امروز 17 آذر ماه، در همایش ملی یاوران وقف با اشاره به اهمیت کارهای خیر و تاثیر آن بر جامعه گفت: انسان‌ها در زندگی‌شان دو گونه عمل می‌کنند: عده‌ای که خودشان و عمرشان را وقف مال می‌کنند و بعد از اتمام عمرشان این مال را به تعبیر حضرت علی(ع) پس اندازی برای وراث می‌کند، اما عده‌ای مالشان را وقف خود می‌کنند، این افراد از هوش بالایی برخوردار هستند و زحمات و سرمایه عمر خود را قبل از فوتشان مدیریت کرده و سهم وراث و خود را نیز مشخص می‌کنند.

وی ادامه داد: به طور طبیعی انسان به مال و ثروت علاقمند است اما فطرت انسان الهی است و علاقمند به سخاوت و بخشش است خداوند نیز انسان را در برابر مال دوستی نهی کرده و دستور به انفاق داده است. که این انفاق کردن برای خودمان و آینده جامعه پاکیزگی و پیشرفت را به ارمغان خواهد آورد.

نماینده ولی فقیه در سازمان اوقاف با بیان اینکه وقف باعث می‌شود نام و یاد انسان بعد از فوتش تا سالیان سال باقی بماند و برای او حسنه ثبت شود، گفت: کسانی که صدقه جاریه انجام داده‌اند می‌بینیم که بعد از سالیان سال موقوفه آنها هنوز در حال خدمت رسانی به مردم است و نام واقف نیز زنده نگاه داشته شده است به عنوان مثال بعد از هزار و 118 سال هنوز مردم از برکات وقفی استفاده می‌کنند.

حجت الاسلام محمدی تصریح کرد: مالی که در اختیار ما قرار داده شده است در واقع از آن خداست و خداوند می‌فرماید از مالی که به شما داده شده است به مردم کمک کنید. خداوند می‌فرماید احسان کنید آنچنان که به شما احسان شده است لذا اگر به دیگران احسان کنیم مال و سرمایه‌ای که خداوند در اختیار ما قرار داده است نه تنها نابود نمی‌شود بلکه چندین برابر خواهد شد.

وی با اشاره به دو پیشنهاد در این همایش گفت: پیشنهاد می‌کنم که وظایف یاوران وقف تعریف شود به عنوان مثال حوزه‌های علمیه، رسانه‌ها، فعالین قرآنی، حوزه بهداشت و درمان، دستگاه‌ها، متولیان و نهاد خانواده چگونه می‌توانند یاور وقف باشند و این عرصه را تبلیغ و ترویج کنند.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه ادامه داد: پیشنهاد دوم این است که برای سال‌های آینده بر روی بهره‌برداران وقف نیز کار و فعالیت کنیم. لذا سوال من از مردم و جامعه این است که آیا کسی در مملکت ما وجود دارد که از برکات وقف بی بهره باشد؟ قطعا همه مردم از این برکات بهره برده‌اند به عنوان مثال 76 هزار مسجد داریم که همه آنها موقوفه هستند و فکر می‌کنم که تا به حال کسی وجود نداشته باشد که به مسجد مراجعه نکرده باشد و یا از خدمات آن بی بهره باشد.

25 درصد از مراکز درمانی کشور موقوفه هستند

نماینده ولی فقیه در سازمان اوقاف و امور خیریه ادامه داد: حوزه‌های علمیه، حسینیه‌ها، تکایا، آب انبارهای قدیم و بسیاری از خدماتی که امروز در حوزه‌های درمان، آموزش، علمی و فرهنگی در کشور انجام می‌شود از برکت وقف و موقوفات است. به عنوان مثال در بحث درمان 25 درصد از مراکز درمانی کشور موقوفه هستند و یا بسیاری از بخش‌ها و مدارس آموزش و پرورش و همچنین مسکن‌های خیریه در سطح کشور موقوفه هستند.

یک میلیون هکتار زمین موقوفه در کشور ثبت شده است

نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه بیان کرد: تا کنون حدود یک میلیون هکتار زمین موقوفه در کشور ثبت شده است همچنین 12 هزار ملک موقوفه در کشور داریم که در تصرف مردم، حکومت و سازمان اوقاف هستند. در تاریخ اسلام نیز تمدنی که به ما رسیده است بخش عمده آن به برکت وقف است.

حجت‌الاسلام محمدی با بیان اینکه برخی به موضوع وقف نگاه حزبی و جناحی می‌کنند، گفت: ساختار نظام اسلامی این است که فقر و فاصله طبقاتی به صورت ساختاری از بین برود لذا نگاه مکتب اسلام و نظام ما نگاهی ساختاری است و در این میان وقف یکی از مولفه‌های ساختار نظام جمهوری اسلامی ایران است تا بتواند عدالت را در ابعاد این نظام برقرار کند و سرمایه‌های مادی را قوام ببخشد. همچنین به ما گوشزده می‌کند که در این زمینه مدیریت صحیحی داشته باشیم.

نماینده ولی فقیه تصریح کرد: وقف یک بعد اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی است اما متاسفانه در جامعه آن را تنها معطوف به بخش فرهنگی می‌بییند در حالی که جنس کار وقف اقتصادی و بخش عظیمی از آن در حوزه ملک و املاک است.

وی ادامه داد: وقف یک حکم الهی است مگر می‌شود که احکام الهی برای جامعه بد باشند لذا یکی از ارکان وقف در احکام الهی این است که مشروع باشد و در جهت خیر از آن استفاده شود پس اصل سرمایه وقف کار اقتصادی است.

حجت الاسلام محمدی افزود: بخش اجتماعی و فرهنگی وقف خدمات گسترده‌ای را به مردم ارائه داده است از جمله آن می‌توانیم کمک به نیازمندان، کمک‌های به خانواده‌های محروم، کمک به بیماران، کمک به ایتام، نیات متنوع و مختلف در مورد ائمه و اعزاداری حضرت سید الشهدا(ع) اشاره کنیم.

حقیقت وقف را به مردم تبیین کنند

وی تصریح کرد: با نگاه غلط به وقف توقعات مردم به نیت وقف نیز تغییر می‌کند لذا از یاوران وقف که حوزه‌های علمیه، دانشگاه‌ها، مراکز علمی و رسانه‌ها هستند انتظار داریم که حقیقت وقف را به مردم تبیین کنند که در این زمینه باید وقف جمعی را در جامعه تبلیغ کنیم تا بتوانیم به حوزه‌های مختلف جامعه نیز کمک و یاری رسان باشیم که نمونه آن فرمایش رهبر معظم انقلاب در حوزه اقتصاد مقاومتی است و اگر بخواهیم بخشی از مولفه‌های اقتصادی مقاومتی را به سرانجام برسانیم باید از وقف استفاده کنیم.