صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۵۵۳۰۰۶
تاریخ انتشار : ۲۲ آذر ۱۳۹۵ - ۰۸:۲۲
محمدرضا تویسرکانی:

گروه سیاسی: نماینده ولی فقیه در سازمان بسیج با اشاره به نوع مواجهه مسئولان با بدعهدی اخیر آمریکا گفت: این از برکات الهی بود که پس از این پیمان‌شکنی آشکار، وحدت و انسجام مجددا در برخورد با آمریکا بین همه گروه‌ها و شخصیت‌های سیاسی ایجاد شد، در حالی که پیش از این، برخی از گروه‌ها، جریانات و شخصیت‌های سیاسی نسبت به بدعهدی آمریکا تردید داشتند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) تمدید قانون تحریم‌‌های ده‌ساله ایران موسوم به ISAبا واکنش شدید مسئولان عالی رتبه کشور از جمله رهبر معظم انقلاب و پس از ان رؤسای قوای سه گانه مواجه شد و همه مسئولان به تبعیت از رهبر معظم انقلاب یکصدا این اقدام را نقض صریح برجام دانستند.

این همدلی و همصدایی قطعا می‌تواند دستاوردهای زیادی در اتخاذ یک سیاست منسجم و منطقی در مقابله با نقض عهد آمریکا از سوی نظام در برداشته باشد و نشان دهد که برخی اختلاف‌نظرها در زمینه برجام نمی‌تواند مانعی بر سر راه با پیمان‌شکنی و بدعهدی آمریکا باشد.

وحدت‌آفرینی؛ شاخص انقلابی بودن

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدرضا تویسرکانی، نماینده ولی فقیه در سازمان بسیج مستضعفین، در گفت‌و‌گو با ایکنا درباره وحدت شکل گرفته میان مسئولان حول محور ولایت در موضوع برخورد با نقض عهد آمریکا گفت: مهم‌ترین عنصر در راستای پیروزی بر استکبار جهانی وحدت و انسجام داخلی است و نقطه مقابل آن هم، اختلاف و تفرقه مهم‌ترین عامل ناکامی در رسیدن به اهداف و آرمان‌های متعالی انقلاب اسلامی است.

وی افزود: رهبر معظم انقلاب حفظ وحدت و انسجام داخلی را به عنوان خط قرمز در روابط گروه‌ها و جناح‌های سیاسی مشخص کرده‌اند و بر همین اساس شاخص انقلابی بودن تلاش در جهت وحدت‌آفرینی و حفظ انسجام داخلی و شاخص در خدمت آمریکا و استکبار بودن تلاش برای تفرقه‌افکنی در جامعه است.

بدعهدی اخیر آمریکا به وحدت همه‌جانبه مسئولان بر محور ولایت انجامید
 
تویسرکانی اظهار کرد: در موضوع برجام و بدعهدی آمریکا، این از برکات الهی بود که این وحدت و انسجام مجددا در برخورد با آمریکا بین همه گروه‌ها و شخصیت‌های سیاسی ایجاد شد در حالی که پیش از بدعهدی اخیر آمریکا، برخی از گروه‌ها، جریانات و شخصیت‌های سیاسی نسبت به بدعهدی آمریکا تردید داشتند و تکیه بر آمریکا را شاید باعث نجات ملت ایران از مشکلات تلقی می‌کردند.

نماینده ولی فقیه در سازمان بسیج عنوان کرد: در حالی که رهبر معظم انقلاب مکررا بر بدعهدی آمریکا تأکید می‌کردند و با صدای رسا می‌فرمودند من به آمریکا بی‌اعتماد هستم و آمریکا رژیمی بدعهد است و به تعبیر قرآن «إِنَّهُمْ لا َأَیْمَانَ لَهُمْ»؛ به قسم و میثاق‌شان پایبندی نشان می‌دهند، لذا این اتفاق مبارکی بود که رخ داد و بدعهدی آمریکا باعث خوشحالی مردم ایران شد و یک خطر فریبکارانه و منافقانه که می‌توانست ملت ایران را دچار انشقاق و دوقطبی کند از سر ملت ایران رفع شد.

ضرورت تفکیک افراد و جریانات خوش‌بین به آمریکا


حجت‌الاسلام تویسرکانی درباره اینکه این اتفاق تا چه اندازه چهره آمریکا را روشن و آشکار کرد و به برخی تردیدها نسبت به امکان برقراری رابطه با آمریکا پایان داد، گفت: جریانات و افرادی که خوش‌بینی به آمریکا را ترویج کردند دو دسته بودند؛ دسته اول افراد و جریانات دلسوز و صادق بودند که در تحلیل به این نتیجه رسیده بودند که می‌توان با آمریکا مذاکره کرد و به نتیجه رسید و خوش‌بینانه روابط ایران و آمریکا را تحلیل می‌کردند. این بدعهدی قطعا در این افراد و جریانات تأثیر مثبت می‌گذارد و آنها را به اشتباه استراتژیک و راهبردی‌شان آگاه می‌کند.



وی درباره ویژگی‌های دسته دوم گفت: این دسته افراد و جریاناتی هستند که با علم به بدعهدی و استکبار بودن آمریکا به خاطر جیره و مواجبی که می‌گیرند آمریکا را بزک می‌کنند. این افراد باز در صدد توجیه این بدعهدی هستند و همین الان هم تلاش می‌کنند آن را توجیه نمایند. این بخش از افراد و گروه‌ها که در اقلیت محض هستند دیگر سخنانشان خریداری نخواهد داشت.

انتظار از دستگاه دیپلماسی برخورد انقلابی با بدعهدی آمریکا بود

حجت‌الاسلام تویسرکانی درباره دستورالعمل قرآن نسبت به مقابله با بدعهدی کفار گفت: ما در قرآن هم توصیه به پایبندی به عهد و پیمان شده‌ایم البته با این تبصره که تا زمانی که طرف مقابل به آن عهد پایبند باشد و از طرفی در قرآن آمده است که در مقابل ظالم صدای خود را بلند کنیم و فریاد بزنیم؛ «لَا يُحِبُّ اللَّهُ الْجَهْرَ بِالسُّوءِ مِنَ الْقَوْلِ إِلَّا مَنْ ظُلِمَ». همچنین این تعبیر در قرآن آمده است که «فَمَنِ اعْتَدَى عَلَيْكُمْ فَاعْتَدُوا عَلَيْهِ بِمِثْلِ مَا اعْتَدَى عَلَيْكُمْ».(پس هر كس بر شما تعدى كرد همان گونه كه بر شما تعدى كرده بر او تعدى كنيد).

وی تأکید کرد: در نگاه قرآنی باید علیه دشمنی که فضاسازی و جوسازی می‌کند شجاعانه قیام کرد. در قضیه برجام و مقابله با بدعهدی آمریکا انتظار از وزارت خارجه و دستگاه دیپلماسی یک حرکت انقلابی بود که متأسفانه انجام نشد. وزارت امور خارجه باید در قالب یک فراخوان به همه سفرای جمهوری اسلامی، آنها را به ایران دعوت می‌کرد و به آنها دستورالعمل‌ مقابله واحد و همصدا با این بدعهدی را ارائه می‌داد و سپس سفرای ما با مقامات آن کشورها ملاقات و دیدارهایی برپا می‌کردند و بدعهدی آمریکا را اعلام می‌کردند.

تویسرکانی ادامه داد: همچنین وزارت امور خارجه باید تقاضای برگزاری یک جلسه اضطراری در سازمان ملل می‌کرد. زیرا برجام یک تعهد بین‌المللی است که به تأیید سازمان ملل و شورای امنیت رسیده است، اما متاسفانه این حرکات انقلابی در سطح روابط دیپلماتیک بین کشورها انجام نشد و تنها به یک جلسه دو ساعته شورای نظارت بر برجام و یک سخنرانی رئیس‌جمهور در دانشگاه تهران، رئیس مجلس در صحن علنی و رئیس قوه قضائیه در جلسه شورای عالی قضایی اکتفا شد.

نماینده ولی فقیه در سازمان بسیج در پایان اظهار کرد: به نظر من رؤسای سه قوه باید از همه ظرفیت‌هایی که در اختیار داشتند برای تبیین این بدعهدی در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی استفاده می‌کردند که این اتفاق نیفتاد. البته باید قطعا اقدامات دقیق در برابر هرگونه بدعهدی آمریکا در برجام طراحی شود و مسائلی در این رابطه به صورت مبهم مطرح شده است و امیدوارم برنامه‌ریزی‌های دقیقی صورت گرفته باشد. اما همانطور که ذکر شد در سطح جهانی یک حرکت انقلابی در مقابل این بدعهدی صورت نگرفت.