صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۵۵۳۸۱۳
تاریخ انتشار : ۲۴ آذر ۱۳۹۵ - ۱۰:۴۶
نقش هنر در تبلیغ و ترویج مفهوم وحدت اسلامی/3

گروه هنر: آنچه که امروز موجب ایجاد نوعی عصبیت و تفرقه میان امت اسلامی شده است عدول آنها از رفتار و خلق محمدی(ص) است که همواره هم قرآن و هم بزرگان دین به آن توصیه کرده‌اند، هنرهای نمایشی می‌تواند در تولیدات خود به منظور همبستگی بیشتر، مروج حُسن خلق باشد.

محمدرضا مداحیان، کارگردان تئاتر دینی و ارزشی در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) گفت: صرف‌نظر از پرداختن به برهه‌های زندگی پربرکت و بافضیلت پیامبر گرامی اسلام(ص) به زبان نمایش که اشاره به آنها همواره و حتی به‌کرات می‌تواند آموزنده باشد اما باید گفت که هنرهای نمایشی باید به ذکر فضایل و مناقب آن حضرت و بیان مصادیق آن در اوضاع و شرایط کنونی بیشتر توجه نشان دهد.

وی گفت: اوضاع و احوال کنونی جهان اسلام چندان اوضاع و احوال مساعدی و مناسبی نیست و به دلایلی از جمله تنش‌های سیاسی و برخی توطئه‌هایی که از سوی دشمنان اسلام هر آن شاهد طراحی و اجرای آن هستیم، نوعی عصبیت و بداخلاقی را در میان آحاد امت اسلامی شاهد هستیم که ظهور آنها رفته رفته جهان اسلام را دچار تفرقه و اختلاف میان اقوام مختلف خود می‌سازد.

مداحیان با اشاره به اینکه جامعه هنری باید نقش پررنگ و تأثیرگذار خود را در خنثی‌سازی و علاج این عصبیت و بدرفتاری که در شرایط کنونی به‌ویژه در میان امت اسلامی به وجود آمده و در حال تقویت است، ایفا کند تصریح کرد: هنرهای نمایشی و تولیدات تئاتری به عنوان یکی از مظاهر مؤثر و بانفوذ فرهنگی در میان توده مردم می‌تواند به عنوان ابزاری کارآمد در این مسیر به کار گرفته شود.

کارگردان نمایش دینی«شعله در زمهریر» ادامه داد: البته مسئله دیگری که با فرض رویکرد مؤثر به تولیدات نمایشی با این موضوع خاص باید مورد توجه قرار بگیرد این نکته است که باید چه محتوایی را در قالب این هنر مناسب و مؤثر تزریق کرد. تصور می‌کنم پرداختن به موضوع و مضمون حسن خلق در قالب روایت نمایشی که اساساً دلیل اصلی از بعثت رسول اکرم(ص) نیز اکمال و اتمام مکارم اخلاق بوده است، باید مورد نظر تولید کنندگان قرار گیرد.

وی تأکید کرد: اشاره قرآن برای توصیف شخصیت تابناک نبی مکرم اسلام(ص) ذکر این عبارت است که می‌فرماید: «وَ اِنَّكَ لَعَلي خُلُقٍ عَظيمٍ(قلم/4) که با استناد به آن پیامبر اسلام(ص) را ایستاده برقله اخلاق و كرامت معرفی کرده است، پس چگونه است که در این عصر و زمان بدون توجه به نصایح قرآن و تعمق در آن، شاهد چنین کج خلقی و بدرفتاری در جامعه هستیم؟

مداحیان افزود: باید به ریشه‌ و سرچشمه عامل و شرایطی که موجب ایجاد تفرقه میان امت اسلامی می‌شود، رجوع کرد و به مطالعه سرمنشأ چنین عارضه‌ای که جهان اسلام مبتلا به آن شده است پرداخت؛ این تصور وجود دارد که بسیاری از افرادی که در جوامع امروزی کشورهای اسلامی زیست می‌کنند با وجود آنکه قائل به یک نظام و حکومت اسلامی هستند و در ذیل چنین نظامی امور جاری خود را می‌گذرانند اما چندان قائل به مهم‌ترین توصیه دین اسلام یعنی داشتن رفتار خوب و حُسن خلق نیستند؛ همچنان‌که امروز در جامعه اسلامی خودمان نیز این امر مشهود است و همان‌طور که گفته شد نوعی عصبیت را در فضای اجتماع و زندگی ما حاکم کرده است.

کارگردان نمایش دینی «غبار» در پایان گفت: در عرصه تولیدات نمایشی با محوریت دینی و ارزشی باید شرایط فراهم شود تا فعالان در این عرصه با تأسی از نصایح قرآنی و سیره نبوی سعی در ترویج فرهنگ اسلامی در جامعه با تکیه بر ترویج رفتار نیکو و حُسن خلق داشته باشند تا جامعه اسلامی علاوه بر مصونیت در برابر برخی عارضه‌های منفی اجتماعی، همبستگی و اتحادی بیش از پیش به دست آورد.

امیرسجاد دبیریان