وی گفت: حضور گروههای موسیقی خارجی از اقصی نقاط جهان اسلام در کنار گروههای موسیقی نواحی و مناطق ایرانی که همه یکدل به فعالیت پیرامون هنر تأثیرگذار موسیقی با موضوع پیامبرعظیمالشأن اسلام(ص) و وحدت و همبستگی میان امت اسلامی میپردازند، خود از جمله مصادیق بارز وحدت در روزگار معاصر و میان طیف خاصی از مردم هنرمند است.
نکویی تصریح کرد: این جشنواره در مراحل نخستین برگزاری خود است و هنوز با رایزنی و توجه به ظرفیت و قابلیت موجود در هنر موسیقی برای تبیین بسیاری از مفاهیم و معارف ارزشی و اسلامی قادر خواهد بود دامنه فعالیتهای خود به لحاظ متنوع ساختن بخشهای مختلف برگزاری خود را گسترش دهد.
سرپرست گروه موسیقی «مهر وطن کرمان» ادامه داد: یکی از مواردی که باید مورد توجه این جشنواره قرار گیرد توجه به تولید و اجرای موسیقی علاوه بر استفاده از آلات موسیقی اقوام محلی ایران، با استفاده از گویشهای گوناگونی است که بهویژه در جایجای ایران اسلامی مردم به آن تکلم میکنند.
نکویی افزود: در جریان این جشنواره و سایر موارد مشابه که طی سالیان اخیر شاهد برگزاری آنها بودیم تأکید گروههای موسیقی و مسئولان برگزاری برنامهها بیشتر بر استفاده از آلات موسیقی و احیاناً فرم و لباس محلی است و کمتر به گویش و لهجههای محلی در جریان اجرای آثار موسیقی توجه میشود.
وی گفت: این در شرایطی است که یکی از ویژگیهای بارز دین اسلام نفوذ آنها بر قلوب هر انسان آزادهای فارغ از نژاد، رنگ پوست، گویش و وضعیت ظاهری آنهاست و بهویژه در زمینه استفاده از گویشهای مختلف و تولید آثار براساس آن میتوان به آثار مطرح و قابل استناد و ماندگاری دست پیدا کرد.
نکویی در پایان تأکید کرد: با وجود آنکه از جشنواره نوپایی همچون موسیقی «پیامبر مهربانی» نمیتوان توقع زیادی داشت و این جشنواره برای پختگی و قوام بیشتر نیاز به تجربه دورههای آتی دارد اما به نظر میرسد که در زمینه تبلیغات و اطلاعرسانی باید قویتر از شرایط فعلی عمل کند تا گروههای فعال و حتی ناشناختهای که در زمینه پرداختن به موسیقی مذهبی فعال هستند در آن مشارکت بیشتری داشته باشند.
یادآور میشود، دومین جشنواره بینالمللی موسیقی «پیامبر مهربانی» پنجشنبه گذشته با برگزار آئین اختتامیه به کار خود پایان داد.
امیرسجاد دبیریان