صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۵۵۶۸۶۳
تاریخ انتشار : ۰۶ دی ۱۳۹۵ - ۱۶:۰۳
آشنانی:

گروه ادب: معاون آموزشی دانشکده علوم و فنون قرآن در نشست تخصصی کتابخوان قرآن‌پژوهی عنوان کرد: برخلاف اینکه تصور بر این است که جامعه آرمانی تحقق‌ناپذیر است،‌ ولی باید گفت که این جامعه به ضرورت تحقق‌پذیر است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، حجت‌الاسلام علی محدی آشنانی،‌ معاون آموزشی دانشکده علوم و فنون قرآن در نشست تخصصی کتابخوان قرآن‌پژوهی به معرفی کتاب «جامعه آرمانی در قرآن کریم پرداخت» و اظهار کرد: این اثر حاصل پژوهش طولانی درباره جامعه آرمانی است. انسان موجودی جامعه‌زیست است و حیات اجتماعی بشر مثل حیات فردی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

وی افزود: جامعه رشددهنده انسان است و ساختارها، روابط انسان‌ها در جامعه، شروع ارتباطات تا امروز که ارتباطات پیچیده و ... شکل گرفته است،‌ از موضوعات مورد نظر بشر بوده. دانش آینده‌پژوهی در همین رابطه شکل گرفت که ساماندهی جوامع بشر را مورد نظر دارد.

آشنانی با بیان اینکه کتاب حاضر به این موضوع پاسخ می‌دهد که آیا قرآن همانند دانش آینده‌پژوهی، جامعه آرمانی را پیش رو دارد یا خیر؟ ادامه داد: این کتاب چهار فصل دارد. مفاهیم بنیادین مثل جامعه آرمانی را اصطلاح‌شناسی کرده‌ام و جامعه آرمانی در گذر تاریخ موضوع دیگر این کتاب به شمار می‌رود.

این کارشناس قرآنی در ادامه توضیحاتش درباره کتاب عنوان کرد: در این اثر گوناگونی جوامع گزارش شده است. دیدگاه‌ها درباره ایجاد جوامع و آرمانی بودن آن نیز مورد بررسی قرار گرفته و جامعه آرمانی قرآن در فصل سوم مورد پژوهش قرار گرفته است. اینکه هدف قرآن چیست و گستره آن کجاست موضوع دیگر این کتاب است.

وی ادامه داد: در این کتاب به اشکال قابل ترسیم برای جامعه آرمانی اشاره شده است. جامعه آرمانی حکومت مهدوی را داریم که در آیات به آن اشاره بسیار شده، همچنین ویژگی جامعه آرمانی و مولفه‌ها و نمادهای آن معرفی شده است. از ویژگی‌های جامعه آرمانی،‌ تحقق‌ناپذیری عنوان شده است و اینکه ناکجاآباد است. ولی این جامعه تحقق‌پذیر است و به ضرورت تحقق می‌پذیرد.

آشنانی اظهار کرد: جامعه مهدوی جزء اهداف جامعه بشری است و الهی بودن،‌ تحقق،‌ پویایی،‌ بهینه‌شدن ارتباطات و اقامه عدالت،‌ استقلال،‌ امنیت و آزادی انسانی از ویژگی‌های جامعه آرمانی است.