صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۵۵۹۴۵۷
تاریخ انتشار : ۱۴ دی ۱۳۹۵ - ۱۸:۳۲

گروه ادب: در مراسم اختتامیه دومین کنگره ملی شعر عفاف و حجاب که عصر امروز برگزار شد، پدر شعر آئینی کشور بر ضرورت اخلاق و عفت در ادبیات تأکید کرد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، مراسم اختتامیه دومین کنگره ملی شعر عفاف و حجاب «مستور» سه‌شنبه 14 دی‌ماه با حضور حمید قبادی، دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس، حجت‌الاسلام شاهمرادی، دبیر شورای فرهنگ عمومی و جمعی از شاعران برجسته و پیشکسوت کشور در تالار رودکی برگزار شد.
قبادی در ابتدای این نشست گفت: در سال گذشته افراد بسیاری درباره ارتباط این کنگره با مد و لباس سؤال می‌کردند که در این زمینه باید بگویم، ما زمانی می‌توانیم در فعالیت‌های خود موفق باشیم که مبانی نظری را با زبان هنرمندانه بیان کنیم تا جامعه به اقناع برسد و اگر این کنگره برگزار می‌شود در جهت تبیین و ایجاد شرایط مناسب در راستای باورهای مردم به موضوع حجاب و عفاف است.
وی افزود: ما حجاب را به عنوان نمادی از عفت جامعه یاد می‌کنیم؛ به عبارتی نشان رفتاری عفیفانه حجاب است، اما تأکید عمومی بر عفت است. اگر جامعه ما خودساخته و عفیف است، به باورها و اعتقادات آن مربوط می‌شود. چراکه اگر در دنیا استقلال ایران را مثال می‌زنند، همین عفاف است که استقلال را برای کشورمان به ارمغان آورده است.
قبادی ادامه داد: اگر امروز جوانان ما سینه خود را در برابر آماج حملات دشمنان قرار می‌دهند، نشان از اهمیت باورها و ارزش‌ها است و در این راستا این کنگره تلاش داشته این رفتار عفیفانه را در جامعه ترویج دهد و این کنگره نیز در همین راستا است.
وی در ادامه تصریح کرد: هنر شعر در جهت اقناع بیشتر جامعه اثرگذار است و باید در سایر موضوعات نیز از ادبیات بهره‌مند شویم؛ چرا که در بسیاری از آنها با کمبود کلام و واژگان مواجه هستیم و شعر در راستای تولید محتوا در زمینه حجاب و عفاف مورد توجه قرار گرفت و اثار بسیاری خلق شد.
دبیر کارگروه مد و لباس در ادامه یادآور شد: 17 دی‌ماه سالی که رضاخان دستور ننگین کشف حجاب را صادر کرد، نمی‌دانست که شاعران ما در روزهای نه‌چندان دور اشعاری را در راستایی مانایی، تثبیت و تقویت این جریان شعر می‌سرایند.
اسماعیل آذر عنوان کرد: روزگار پسامدرن انسان را از خویشتن خود دور کرده و به بیرون وصل کرده است و انسان امروز باید بسیار کار کند و اندیشه نداشته باشد و این بزرگترین آسیب است و تمام خسارت‌هایی که در عالم می‌‍بینید به دلیل نیندیشیدن است.
وی افزود: کشورهایی که روزی مستعمره بودند، با وجود اینکه دست استعمار از سر آنها برداشته شده اما تأثیر خود را در موسیقی، کتاب، فرهنگ و حتی زبان آنها گذاشته و نفوذ کرده است.
آذر در ادامه به مفهوم عفاف اشاره کرد و گفت: یکی از مفاهیم عفاف، پوشش است و عفاف در کلام، فکر، اندیشه، کنش، مراوده، امانتداری و ... نیز مطرح می‌شود و از همه مهم‌تر عفاف اندیشه است که سبب می‌گردد از بدی‌ها دور شده و به روشنایی برسیم.
محمدعلی مجاهدی، پدر شعر آئینی کشور در ادامه این کنگره ادبی بیان کرد: آنچه امروز در ادبیات کم داریم، اخلاق است، آن زیبایی‌هایی که در گستره اخلاق دیده می‌شود و باید با نهایت هنرمندی به تصویر کشیده شود که این موضوع را می‌توان عفاف نیز نامید.
وی افزود: اصولاً در ذات زیبایی مستور بودن وجود دارد و اگر حُسن پرده‌دری کند، این زیبایی عادی می‌شود و جاذبه و دلربایی خود را از دست می‌دهد؛ از این‌رو باید مستور بماند؛ چرا که تمام تجلیات حضرت حق آن به آن، نامکرر است.
مجاهدی در پایان سخنان خود چند بیت شعر خواند.
حجت‌الاسلام شاهمرادی، دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور نیز در ادامه این مراسم عنوان کرد: مقام معظم رهبری می‌فرمایند؛ آنچه ماندگار و اثرگذار است، چیزی است که با هنر تنیده شود؛ برای اینکه یک مفهوم زیبا و والا به عنوان حیا، عفاف و حجاب در باور ما متبلور شود، باید همراه با هنر باشد؛ از این رو این فرمایش می‌تواند چراغ راه همه متولیان فرهنگی باشد تا کارهایی که انجام می‌دهند با هنر و ادبیات ماندگار کنند.
وی افزود: حیا به عنوان مجموعه‌ای است که عفاف براساس آن بنا شود، در درون انسان ساری و جاری خواهد بود و سبب می‌شود، حجاب به عنوان موضوعی ارزشمند در وجودش تجلی کند، البته حجاب تنها به معنی پوشاندن نیست، بلکه نگاه داشتن است.
شاهمرادی در ادامه با بیان اینکه حجاب و عفاف از دیرباز تاکنون در میان ایرانیان وجود داشته و آن را به عنوان باور قبول داشته‌اند، ادامه داد: موضوع این کنگره، بسیار خوب است و امیدوارم به برگزاری کنگره ختم نشود و آغازی برای کارهای اثرگذار در میان مردم و جامعه باشد.
وی یادآور شد: در این راستا شورای فرهنگ عمومی نیز تلاش می‌کند مسئله حجاب و عفاف را در میان مردم زنده نگاه دارد، از سوی دیگر این موضوع مهم باید از سوی همه نهادها و سازمان‌های فرهنگی مورد توجه و پیگیری قرار گیرد، با دستورالعمل و مصوبه نمی‌توان عفاف و حجاب را در جامعه ساری و جاری کرد بلکه این موضوع باید به باور عمومی تبدیل شود.
یادآور می‌شود، در پایان این مراسم از برگزیدگان و تقدیری‌های این کنگره تجلیل شد و همچنین مجموعه شعرهای برگزیده دومین کنگره شعر عفاف و حجاب و موسیقی ساخته شده براساس شعرهای این کنگره با اجرای حجت اشرف‌زاده رونمایی شد.