به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، حجتالاسلام والمسلمین آذربایجانی عضو هیئت علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه امروز 15 دی ماه در همایش سلامت معنوی در قم گفت: برای رسیدن به مؤلفههای سلامت معنوی باید تکلیف معنویت سالم را مشخص کنیم.
وی افزود: سلامت معنوی بدون در نظر گرفتن معنویت سالم ممکن نیست زیرا امروز دینهای بدون معنویت داریم(تکفیریون) و هم معنویت بدون دین داریم که در جنبشهای معنوی متعدد قابل مشاهده است.
حجتالاسلام آذربایجانی گفت: برای رسیدن به معنویت سالم به روش عقلی و نقلی دست میزنیم؛ مبنای این تعریف، چارچوب دین اسلام است و از این طریق باید از روش وحیانی استفاده کنیم.
وی بیان کرد: در این زمینه پنج ویژگی سلامت معنوی در متون دینی بیان شده است که اولین آن محوریت توحید در معنویت است؛ یعنی در فراوری از مادیت و موقعیتهای محدود با سایر محدودیتها مشترک هستیم ولی در سمت و سوی خدایی بودن از آنها جدا میشویم.
این عضو هیئت علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه تصریح کرد: دوم اینکه سلامت معنوی از منظر اسلام بدون خدا و شریعت امکان پذیر نیست؛ سوم اینکه معنویت اسلامی مبتنی بر باطنی گرایی و دوری از ظاهر گرایی و قشریگری صرف است.
وی گفت: چهارم، اینکه معنویت اسلامی فراگیر است و برخلاف نگاه سازمان بهداشت جهانی که معنویت را در کنار ابعاد زیستی قرار میگیرد معنویت اسلامی یک عنصر فراگیر است؛ معنویت اسلامی از لحظه انعقاد نطفه تا هنگام مرگ را شامل میشود.
حجتالاسلام آذربایجانی در پایان گفت: ویژگی پنجم معنویت اسلامی تعدیلگری و جبرانگری آن است یعنی نه تنها فراگیر است بلکه نواقص و کاستیهای جسمانی را نیز فرا میگیرد.