صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۵۵۹۷۱۸
تاریخ انتشار : ۱۵ دی ۱۳۹۵ - ۱۴:۲۴
استاد حوزه:

گروه سلامت: عضو هئیت علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه با اشاره به اینکه سلامت معنوی بدون در نظر گرفتن معنویت سالم ممکن نیست، گفت: امروز دین‎های بدون معنویت و معنویت بدون دین داریم که در جنبش‎های معنوی متعدد قابل مشاهده است.


به گزارش خبرگزاری بین‎المللی قرآن(ایکنا)، حجت‎الاسلام والمسلمین آذربایجانی عضو هیئت علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه امروز 15 دی ماه در همایش سلامت معنوی در قم گفت: برای رسیدن به مؤلفه‎های سلامت معنوی باید تکلیف معنویت سالم را مشخص کنیم.

وی افزود: سلامت معنوی بدون در نظر گرفتن معنویت سالم ممکن نیست زیرا امروز دین‎های بدون معنویت داریم(تکفیریون) و هم معنویت بدون دین داریم که در جنبش‎های معنوی متعدد قابل مشاهده است.

حجت‌الاسلام آذربایجانی گفت: برای رسیدن به معنویت سالم به روش عقلی و نقلی دست می‎زنیم؛ مبنای این تعریف، چارچوب دین اسلام است و از این طریق باید از روش وحیانی استفاده کنیم.

وی بیان کرد: در این زمینه پنج ویژگی سلامت معنوی در متون دینی بیان شده است که اولین آن محوریت توحید در معنویت است؛ یعنی در فراوری از مادیت و موقعیت‎های محدود با سایر محدودیت‎ها مشترک هستیم ولی در سمت و سوی خدایی بودن از آنها جدا می‎شویم.

این عضو هیئت علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه تصریح کرد: دوم اینکه سلامت معنوی از منظر اسلام بدون خدا و شریعت امکان پذیر نیست؛ سوم اینکه معنویت اسلامی مبتنی بر باطنی گرایی و دوری از ظاهر گرایی و قشری‌گری صرف است.

وی گفت: چهارم، اینکه معنویت اسلامی فراگیر است و برخلاف نگاه سازمان بهداشت جهانی که معنویت را در کنار ابعاد زیستی قرار می‎گیرد معنویت اسلامی یک عنصر فراگیر است؛ معنویت اسلامی از لحظه انعقاد نطفه تا هنگام مرگ را شامل می‏‌شود.

حجت‌الاسلام آذربایجانی در پایان گفت: ویژگی پنجم معنویت اسلامی تعدیل‌گری و جبران‌گری آن است یعنی نه تنها فراگیر است بلکه نواقص و کاستی‎های جسمانی را نیز فرا می‎گیرد.