صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۵۶۰۱۰۳
تاریخ انتشار : ۱۷ دی ۱۳۹۵ - ۱۸:۵۳
در ویژه‌برنامه «مرصع‌خوان خورشید»

گروه هنر: آیین پاسداشت زنده‌یاد استاد سلیم موذن‌زاده اردبیلی دوشنبه 20 دی‌ماه در حوزه هنری برگزار می‌شود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری، آیین پاسداشت زنده‌یاد استاد سلیم موذن‌زاده اردبیلی مداح اهل بیت(ع) دوشنبه 20 دی ماه در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار می‌شود.

محسن مومنی‌شریف، رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی، در یادداشت كوتاهی به بهانه برگزاری این مراسم آورده است:

«بزرگداشت زنده‌یاد استاد سلیم موذن‌زاده اردبیلی، پاسداشت بی‌قراری روحی عاشق است در پیوستن به مبدأ كل زیبایی‌ها و شكوفایی‌ها؛ پاسداشت جان‌های شایق و شكفته‌ای كه در حماسه عاشورا جز زیبایی و جمال ندیده‌اند و هنر خویش را وقف روایت آن عشق ناب کرده‌اند.

اكنون كه «مرصع‌خوان خورشید» به ملاقات یار، بار یافته است، در یادبود آن نادره دوران با حضور هنرمندان و فرهیختگان، مجلس ذكری آراسته‌ایم تا كام جان به تجرع نوای «سلیم» تازه كنیم.»

سلیم موذن‌زاده اردبیلی در سال 1315 خورشیدی در محله تازه شهر اردبیل چشم بر جهان گشود. صدای خوب در خانواده وی موروثی بوده و شیخ فرج اردبیلی پدر بزرگ، شیخ كریم پدر استاد سلیم و تمام برادرانش به نام‌های شادروانان نعیم، رحیم و داوود موذن‌زاده اردبیلی از صدای بسیار خوب برخوردار بوده‌اند كه همه آنان از این نعمت الهی در راه ترویج مكتب اهل بیت (ع) به خصوص مناقب و مصائب چهارده معصوم (ع) و عزاداری های محرم بهره جسته‌اند.

مرحوم سلیم موذن‌زاده اردبیلی كه بیش از 60 سال از عمر خویش را صرف اجرای برنامه‌های نوحه‌خوانی و مداحی كرده بود. از او حدود دو هزار و 500 عنوان نوار كاست و سی دی مربوط به برنامه‌های عزاداری و نوحه‌خوانی موجود هست.

مرحوم موذن‌زاده می‌گفت كه حنجره‌اش وقف حضرت سیدالشهداء (ع) است و درست نیست كه از آن برای موارد دیگر استفاده كند.

اعجاب و توانایی بی وصف در اجرای برنامه‌های گوناگون مداحی، نوحه‌خوانی، مولودخوانی، اذان و قرائت قرآن مجید از دوران نوجوانی وی را در ردیف یكی از مطرح‌ترین افراد در این رشته‌ها قرار داده است.

آن مرحوم به طور متوسط روزانه پنج ساعت از عمر خود را صرف مداحی كرده و بیش از دو هزار عنوان نوار كاست مربوط به برنامه‌های او از زمان پیدایش ضبط صوت تاكنون به زبان‌های عربی، فارسی و آذری موجود است.