صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۵۶۰۴۸۴
تاریخ انتشار : ۱۸ دی ۱۳۹۵ - ۱۵:۵۵
با تصویب مجلس تعیین شد؛

گروه سیاسی: نمایندگان مجلس در قالب بررسی ماده 101 لایحه برنامه بودجه، تکالیف دولت را در راستای اجرای سیاست‌های کلی ترویج فرهنگ ایثار و شهادت ابلاغی رهبر معظم انقلاب مشخص کردند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، نمایندگان مجلس شورای اسلامی امروز، شنبه، 18 دی‌ماه در جریان رسیدگی بند 101 لایحه برنامه ششم توسعه، تکالیف دستگاه‌های اجرایی را در زمینه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت مشخص کردند.

در این ماده که 9 بند مطرح شده، آمده است:

1 ـ كليه دستگاه‌های اجرايی موظفند نسبت به اجرای صحیح سياست‌های كلی ترويج فرهنگ ايثار و شهادت و جهاد ابلاغی مقام معظم رهبری اقدام نمايند.

2 ـ وزارت آموزش و پرورش مكلف است به منظور ترويج فرهنگ ايثار و شهادت نسبت به معرفی الگوها و قهرمانان ملی ايثار و شهادت در متون درسی كليه پايه‌های تحصيلی و فعاليت‌های پژوهشی و برگزاری مسابقات علمی اقدام نموده و در جهت تعميق ايمان و ترويج باورها در صيانت از فرهنگ دينی و انقلابی نسبت به اجرای يادواره‌های شهدای دانش‌آموز و فرهنگی و برگزاری راهيان نور ويژه دانش‌آموزان و فرهنگيان با سازمان بسيج همكاری لازم را به عمل آورند.

3 ـ صدا و سيمای جمهوری اسلامی ايران موظف است ضمن اختصاص بخشی از برنامه‌های شبكه‌های مختلف به موضوع ترویج فرهنگ ايثار و شهادت، حداقل ده درصد (10 %) از توليدات برنامه‌های هنری نمايشی خود را به اين موضوع اختصاص دهد.

4 ـ دولت موظف است به منظور بهره‌گيری از دستاوردهای دوران دفاع مقدس و انتقال و ترويج فرهنگ جهاد و مقاومت به نسل‌های آينده نسبت به ساماندهی گلزارهای شهدای سراسر كشور و يادمان شهدای گمنام، احداث و تكميل موزه‌های دفاع مقدس و مرمت و نگهداری آنها اقدام نمايد. وزارتخانه‌های نيرو و نفت و راه و شهرسازی و كشور موظفند كليه هزينه‌های خدماتی مربوط به آبرسانی، برق‌رسانی، گازرسانی و جاده مواصلاتی طبق بودجه سنواتی را تأمين نمايد.

5 ـ دولت موظف است به منظور تداوم اجرای برنامه‌های شاخص در حوزه ترويج فرهنگ ايثار، جهاد و شهادت به‌خصوص استمرار و فراگير نمودن برنامه راهيان نور با ايجاد و توسعه ظرفيت‌ها و زيرساخت‌های لازم در دستگاه‌های اجرايی و فرهنگی نسبت به قرار دادن موضوع در سرفصل اعتبارات برنامه‌های فرهنگی و هزينه‌ای وزارتخانه‌ها و سازمان‌ها اقدام نمايد.

6 ـ دولت مكلف است به منظور حفظ و ترويج فرهنگ ايثار، جهاد و شهادت و تكريم از الگوهای اين فرهنگ ماندگار به والدين شهيدی كه دارای حداقل سه شهيد يا دو شهيد و يک جانباز 50% و بالاتر يا يک شهيد و دو جانباز 50% و بالاتر هستند نشان ملی ايثار اعطا نموده و آنان را به عنوان چهره ماندگار كشور به جامعه معرفی نمايد.

تبصره 1 ـ صداو سيمای جمهوری اسلامی ايران، وزراتخانه‌های فرهنگ و ارشاد اسلامی، آموزش و پرورش، علوم و تحقيقات و فناوری، بهداشت، درمان و آموزش پزشكی كشور و بنياد حفظ و آثار و ارزش‌های دفاع مقدس و ساير نهادهای فرهنگی مكلفند جهت ارج نهادن به اين چهره‌های ماندگار اقدام فرهنگی لازم را جهت معرفی آنها انجام دهند.

تبصره 2 ـ آيين‌نامه اجرايی اين بند در 6 ماه اول برنامه به پيشنهاد بنياد شهيد و امور ايثارگران و بنياد حفظ و آثارو ارزش‌های دفاع مقدس به تصويب هيأت وزيران می‌رسد.

7 ـ كليه دستگاه‌های اجرايي موضوع اين قانون موظفند بيست درصد (20 %) از اعتبارات فرهنگی خود باستثنای فصول اول و ششم اعتبارات هزينه‌ای را براساس موافقتنامه مبادله شده با سازمان در چارچوب سياست‌های مصوب ابلاغی شورای عالی ترويج فرهنگ ايثار و شهادت صرف اين امور نمايند.

8 ـ بنياد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس موظف است با همكاری بنياد شهيد و امور ايثارگران، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان ميراث فرهنگی و گردشگری و شهرداری‌ها و ساير دستگاه‌های فرهنگی كشور تا پايان برنامه ششم نسبت به توسعه و تكميل مراكز اسناد و مدارک دفاع مقدس و تدوين دايره‌المعارف دفاع مقدس و تدوين تاريخ دفاع مقدس مطابق بودجه‌های سنواتی اقدام نمايد.

9 ـ وزارتخانه‌های علوم و تحقيقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشكی و آموزش و پرورش، دانشگاه آزاد اسلامی، بنياد شهيد و امور ايثارگران و ستاد كل نيروهای مسلح به منظور تعميق و ترويج ارزش‌های دفاع مقدس به نسل‌های بعدی، واحدهای درسی مرتبط با ترويج فرهنگ ايثار و شهادت در مقاطع مختلف دانشگاهی ايجاد نموده و تعدادی از واحد‌های درسی، موضوعات پژوهشی، پايان‌نامه‌ها و پروژه‌های علمی و تحقيقاتی خود را به موضوع فرهنگ ايثار و شهادت اختصاص دهند.

تبصره ـ كليه دستگاه‌های اجرايی موظفند گزارش عملكرد سالانه خود را در طول اجرای برنامه در حوزه ترويج فرهنگ ايثار و جهاد و مقاومت و شهادت را به سازمان، بنياد شهيد و امور ايثارگران، بنياد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و كميسيون‌های مرتبط مجلس شورای اسلامی ارائه نمايند.

بنابراین گزارش، سایر مواد فصل امور ایثارگران شامل 102، 103، 104، 105 و 106 برای رفع ایرادات به کمیسیون تلفیق برگشت خورد.