صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۵۶۲۵۱۵
تاریخ انتشار : ۲۵ دی ۱۳۹۵ - ۱۴:۵۳
هادی مقدم‌دوست مطرح کرد:

گروه هنر: دبیر هنری جشنواره فیلم کوتاه دینی رویش با بیان اینکه وحدت نظری در حوزه سینمای دینی وجود ندارد، اظهار کرد: در جشنواره «رویش» سعی داشتیم با برگزاری کارگاه‌های مختلف شرایطی را به‌وجود آوریم تا به وحدت نظری در حوزه سینمای دینی دست پیدا کنیم.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، نشست خبری دهمین جشنواره فیلم کوتاه دینی رویش با حضور هادی مقدم‌دوست، دبیر هنری جشنواره، ابراهیم زره‌ساز، قائم‌مقام دبیر و سیدجواد رفاهی، دبیر اجرایی امروز 25 دی‌ماه در سالن امیرحسین فردی برگزار شد.

در ابتدای این جلسه، رفاهی در سخنانی اظهار کرد: جشنواره دینی رویش برای اولین‌بار در سال 1384 اجرا شد و تا به امروز نیز 9 دوره آن نیز اجرا شده است. این رویداد سینمایی هرساله در مشهد برگزار می‌شود، هرچند به دلیل مسائل مادی دوره نهم در تهران برگزار شد، اما با دایر شدن دبیرخانه دائمی در مشهد امیدوارم «رویش» همیشه در شهر مقدس مشهد برگزار شود. نکته دیگر این‌که مخاطبان این رویداد تنها به داخل کشور خلاصه نمی‌شوند، بلکه اعتقاد دارم، کل جهان اسلام مخاطب این رویداد دینی در حوزه سینما هستند.

پس از سخنان آغازین رفاهی، هادی مقدم‌دوست با بیان اینکه آثاری بسیاری به دبیرخانه جشنواره ارسال شده‌اند، گفت: اینکه برای یک جشنواره موضوعی، این تعداد اثر ارسال شود برای ما قابل پیش‌بینی نبود، برای همین هیئت انتخاب، کار بسیاری سختی پیش‌رو داشت تا بتواند از میان آثار رسیده، بهترین‌ها را برای حضور در «رویش» انتخاب کند. درباره کیفیت آثار هم باید اذعان کنم جملگی آنها از استانداردهای نسبتاً خوبی بهره می‌برند، البته نقاط ضعفی نیز وجود دارد، اما داشته‌ها قابل قیاس با نقصان‌ها نیست.

وی افزود: درباره رده سنی فیلمسازان هم باید نکته‌ای را بیان کنم. آنهم اینکه بیشتر کسانی که آثارشان در جشنواره حاضر است متولدین دهه 60 و 70 هستند. در مجموع نیز 716 اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شده که از این تعداد 65 اثر برای حضور انتخاب شده‌اند.

قائم‌مقام دبیر جشنواره هم در این جلسه اظهار کرد: در دوره دهم ما هفت سالن برای اکران فیلم‌ها در نظر گرفته‌ایم. درباره تقسیم‌بندی سانس‌ها هم باید بگویم فیلم‌های داستانی 6 سانس، فیلم‌های مستند 8 سانس و فیلم‌های پویانمایی 3 سانس را به خود اختصاص داده‌اند. درضمن یک سانس نیز برای فیلم‌های بین‌الملل در نظر گرفته شده‌ است.

وی اضافه کرد: در جشنواره امسال با توجه به مشورت‌هایی که صورت گرفته، جلسات نقد و بررسی فیلم‌ نخواهیم داشت، البته در هر روز یک کارگاه و یک نشست برگزار خواهد شد تا در آن درباره آثار و نظرات مطرح شده در حوزه سینمای دینی بحث شود. همچنین در این جشنواره سعی داریم با برنامه‌ریزهایی که انجام می‌دهیم، بتوانیم منتقدان خوبی پرورش دهیم، بنابراین فراخوانی عمومی برای شرکت منتقدان در جشنواره اعلام کرده‌ایم.


قائم مقام دبیر جشنواره اعلام کرد: در جشنواره امسال از هشت کشور اثر خواهیم داشت. آمریکا، عراق، فلسطین، ترکیه، سوریه و... کشورهایی هستند که در این جشنواره اثر خواهند داشت. نکته دیگری که در این جلسه باید اعلام کنم این است که در جشنواره این دوره سعی کردیم در هر بخش از وجود یکی از برگزیدگان در هیئت داوری استفاده کنیم.

در ادامه این جلسه، رفاهی اظهار امیدواری کرد تا از دوره بعد این جشنواره از شکل فیلم کوتاه به ساختار فیلم بلند داستانی تغییر مسیر دهد تا بتوان در این زمینه کاربرد بهتری داشت. همچنین در ادامه راه تلاش می‌کنیم با برگزاری هفته‌های فیلم «رویش» در استان‌ها به فراگیر کردن این رویداد در کشور سرعت بیشتری بخشیم. نکته دیگر اینکه سعی کرده‌ایم در انتخاب هیئت داوران از نیروی مشهدی سود نبریم، چون نمی‌خواستیم شائبه‌ای در ذهن پیش آید که داوری‌ها با غرایض خاص انجام شده است. 

وی در ادامه این جلسه تصریح کرد: برای این‌که سینمای دینی رشد مطلوبی داشته باشد، تنها نمی‌تواند از سینماگران توقع داشت در این حوزه فعالیت کنند، چون باید جایی باشد که در آن فیلم‌ها نقد و داوری شود. همچنین «رویش» با این انگیزه تولید شد و توانست به لطف خدا با پشت سر گذاشتن 10 دوره به تجربیات فاخری در این زمینه دست یابد، البته برای رسیدن به نقطه آرمانی، هنوز باید راه درازی طی شود، اما حوزه هنری به عنوان بانی جشنواره «رویش» تلاش می‌کند سرعت بیشتر به اعتلای سینمای دینی دهد.


هادی مقدم‌دوست نیز درباره اهداف این جلسه این‌گونه توضیح داد: متاسفانه نگاهی غلط وجود دارد که فکر می‌کند تنها در دوره‌ای که خودشان حضور دارند فیلم دینی به معنای واقعی مورد توجه قرار می‌گیرد، برای همین هیچ‌گاه وحدت نظری در حوزه سینمای دینی و تعاریفی که از آن ارائه می‌شود، وجود ندارد، برای همین سعی کرده‌ایم در جشنواره «رویش» با برگزاری کارگاه‌های مختلف شرایطی را به وجود آوریم تا به یک وحدت نظری در حوزه سینمای دینی دست پیدا کنیم. 

وی در انتهای این گزارش تاکید کرد: نگاه به سینمای دینی معمولا در دو شکل رخ می‌دهد؛ ابتدا فیلم‌هایی که در لحن خود موضوعات دینی را مد نظر قرار می‌دهند، دوم آثاری که در بطن و معنا به این دست موضوعات توجه دارند، بنابراین سینمایی کشورمان به واسطه داشتن فیلمسازان مسلمان به نوعی از موضوعات دینی در اکثر تولیدات خود بهره برده است. 

دهمین جشنواره فیلم کوتاه دینی رویش 27 تا 30 دی ماه در مشهد در پردیس سینمایی هویزه برگزار خواهد شد.