صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۵۶۷۳۳۳
تاریخ انتشار : ۰۹ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۰:۱۷

گروه بین‌الملل: «جبل‌ النور» واقع در رشته کوه‌های «چیلتان» در غرب کویته، مرکز ایالت بلوچستان پاکستان که دربردارنده غاری برای نگهداری میلیون‌ها نسخه خطی و قدیمی قرآن کریم است، با پایان عملیات عمرانی، صاحب تونل‌های بیشتری برای حفظ قرآن‌‌های فرسوده خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه خبری «tuko»،  بنیاد «جبل نور» در حال ساخت تونل‌های بیشتر برای هزاران نسخه دیگر است و نیاز برای جای بیشتر همچنان در حال افزایش است.

صمد لهری، بازرگان پاکستانی سال‌ها پیش متوجه شد که نسخه‌های قرآن زیادی وجود دارند که به خاطر قدیمی بودن نیاز به مرمت دارند.

این بازرگان پاکستانی تصمیم گرفت بنیادی به نام «جبل نور» برای جمع‌آوری این نسخه‌های قرآنی قدیمی و فرسوده راه‌اندازی کند.

این بنیاد در رشته کوه‌های «چیلتان» در غرب کویته مرکز ایالت بلوچستان پاکستان تونل‌های زیادی ایجاد کرد که حدود سه و نیم کیلومتر طول دارند.

نسخه‌های قرآن قدیمی در آنجا نگهداری می‌شوند؛ برخی از این نسخه‌های قرآن بیش از 600 سال قدمت دارند.

گفته می‌شود که تعداد قرآن‌های موجود در این مکان به چند میلیون نسخه می‌رسد و همچنان نیز نسخه‌های قدیمی و فرسوده به آنجا برده می‌شود.

این کوه دارای چندین غار است که تنها یکی از آن‌ها به روی عموم باز است؛ با پایان عملیات ساخت‌وساز، تونل‌های بیشتری برای نگهداری هزاران نسخه دیگر تعبیه خواهد شد و نیاز برای جای بیشتر همچنان در حال افزایش است.

این مکان در سال‌های اخیر به یک جاذبه توریستی تبدیل شده و بسیاری برای دیدن این نسخه‌های تاریخی قرآن که برخی از آن‌ها در محفظه‌های شیشه‌ای نگهداری می‌شوند، به آنجا می‌روند.