محمد الهیاری فومنی، معاون توسعه کتابخانهها و کتابخوانی نهاد کتابخانههای عمومی کشور در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، درباره سومین دوره دوسالانه کارتون کتاب عنوان کرد: این دوسالانه اکنون در سومین دوره، میان جشنوارههای فرهنگی بینالمللی که برگزار میشوند جایگاه خود را پیدا کرده است و از این منظر کارتونهای بینالمللی در این جشنواره تداوم پیدا کرده و این احتمال به وجود آمده است که آثار خود را به دبیرخانه این جشنواره ارسال کنند.
وی با بیان این مطلب اظهار کرد: شورای برنامهریزی برای این دوره تشکیل شد و دبیری آن همانند دو دوره پیشین برعهده سیدمسعود شجاعی طباطبایی است. فراخون این دوسالانه به زبانهای مختلف منتشر شده است.
الهیاری همچنین با اعلام اینکه سایت رسمی این دوسالانه نیز هماکنون فعال شده است که ارتباط با مخاطبان را برعهده دارد، گفت: با پایان مهلت ارسال اثر به این دوسالانه، 2130 کارتون از 783 هنرمند دریافت شد. 74 کشور در این دوره مشارکت کردند. کشورهایی چون ترکیه، اندونزی، صربستان، برزیل و هند بیشترین میزان مشارکت در این دوسالانه را داشتند.
وی اظهار کرد: کشورهایی چون چین و ژاپن برای نخستینبار در این دوسالانه شرکت کردند. هنرمندانی از عراق و سوریه نیز آثاری را به دبیرخانه این دوسالانه ارسال کردند. بعد از ارسال آثار، ابتدا هیئت انتخاب مسئولیت پالایش اولیه را انجام داد و در نتیجه این اقدام، 208 اثر وارد گردونه نهایی داوری آثار شد و بعد از پایان انتخاب، هیئت داوران از کارتونیستها و طراحان معتبر ایرانی و خارجی حوزه کاریکاتور از جمله کارتونیست بلژیکی برای داوری حاضر شدند و آثار را مورد بررسی قرار دادند.
معاون توسعه نهاد کتابخانهها اعلام کرد: از مجموعه 208 اثری که مورد داوری قرار گرفت، 3 اثر به عنوان برگزیده و 5 اثر شایسته تقدیر شدند که در مراسم اختتامیه این دوسالانه طی 17 اسفند از آنها تجلیل میشود. سه نفر از 8 نفری که تجلیل میشوند خارجی و 5 نفر ایرانی هستند.
وی درباره محورهای این دوسالانه افزود: کتاب و کتابخوانی و مطالعه محور اصلی این جشنواره بود. ارتباط کتاب و خانواده، کتاب و فضای مجازی، کتاب و کتابخوانی، دوستی با کتاب و تاثیر کتابخوانی در بهبود سبک زندگی از جمله موضوعات اعلام شده در فراخوان بود.
الهیاری با بیان اینکه برخی از هنرمندان طراحیهایی در موضوعات فرعی مثل کپیرایت نیز داشتهاند، گفت: ترویج کتابخوانی و کتاب و کمک به این موضوع و توجه به اینکه نگاه ما به کتاب دائمتر، مستندتر مهربانانهتر باشد و اینکه کتاب را در همه ساحتها و شئون زندگی دخالت دهیم از جمله موضوعاتی است که در بیانات رهبر معظم انقلاب نیز قابل مشاهده است که در این دوسالانه لحاظ شده است.
وی در توضیح بیشتر اظهار کرد: توجه به این نگاه که اگر کتاب بخوانیم زندگی، نگرش و آینده بهتری را پیش رو خواهیم داشت و کتاب به رشد شخصیت انسان کمک میکند از جمله محورهای فرعی است که در صحبتهای رهبر معظم انقلاب درباره کتاب و کتابخوانی نیز دیده میشود و این موضوع مورد توجه کارتونیستها هم قرار گرفته است و بسیاری از تصویرهایی که کارتونیستها طراحی کردند طبیعی است که هر کدام بخشی از این موضوع و اهمیت به کتاب در زندگی روزمره را مورد توجه قرار میدهد که به ترویج کتاب و کتابخوانی در زندگی کمک میکند.