صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۵۸۲۲۹۹
تاریخ انتشار : ۱۸ اسفند ۱۳۹۵ - ۲۱:۲۸
مقیمی خبر داد:

گروه حوزه‌های علمیه: رئیس پژوهشکده دانشنامه‌نگاری دینی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی از تألیف دانشنامه قرآن‌شناسی در 40 جلد خبر داد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) حجت‌الاسلام والمسلمین ابوالقاسم مقیمی، رئیس پژوهشکده دانشنامه‌نگاری دینی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی امروز، 18 اسفند ماه در مراسم رونمایی از دانشنامه علوم قرآن در مدرسه علمیه امام کاظم(ع) گفت: پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با تولید دانشنامه امام علی(ع) و فاطمی پا در عرصه نگارش دانشنامه نهاد.
وی افزود: دانشنامه‌ها مجموعه گسترده نگاشته‌هایی هستند که سعی دارند در حجمی کوتاه انبوهی از مطالب را از منابع دست اول و اصیل در اختیار دیگران قرار دهند و دانشنامه سرآغازی برای تحقیق در علمی خاص است.
مقیمی با اشاره به اتقان مقالات در دانشنامه بیان کرد: محقق می‌تواند با استفاده از این دانشنامه‌ها روند تحقیقی خوبی را شروع کند و با منابع معتبر، اصیل، دست اول و بهره‌گیری از آن آشنا شوند و در مسیر صحیح پژوهش قرار گیرند.
مقیمی تصریح کرد: دانشنامه قرآن‌شناسی بعد از آن دو دانشنامه یعنی امام علی(ع) و فاطمی در دستور کار قرار گرفت که امروز بخشی از آن در قالب دو مجلد با عنوان دانشنامه علوم قرآن رونمایی می‌شود.
مقیمی عنوان کرد: اگر آیات کلامی، ادیان، اقتصاد، فقه، حقوق، معرفت‌شناسی و دیگر رشته‌ها را بخواهیم می‌توانیم با مراجعه به دانشننامه قرآن‌شناسی در یکجا این مجموعه را پیدا کنیم و بیش از 150 مقاله در رشته‌های مختلف نیز تولید شده است.
مقیمی بیان کرد: آیات کلامی، فلسفی، معرفت‌شناسی، حقوق جزا و بین‌الملل و ... نیز در قالب داشنامه‌هایی در حال پیگیری است و مداخلی برای آن تعریف شده است.
وی با بیان اینکه در این کتاب سعی شده کتاب مرجع برای اولین بار براساس تشیع ارایه شود، تصریح کرد: در گذشته بیشتر از اهل سنت بهره بردیم و اخیرا از آیت‌الله معرفت که نقش زیادی در ایجاد و تولید این دانشنامه داشته‌اند و کتاب جامعی در علوم قرآن و نقد نگاه‌های رقیب خواهد بود.