صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۵۸۸۶۶۱
تاریخ انتشار : ۲۱ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۵:۳۹
آیت‌الله العظمی نوری همدانی:

گروه حوزه‌های علمیه: آیت‌الله العظمی نوری همدانی با اشاره به اعتکاف گفت: از فرصت ارزشمند اعتکاف که نماد بارز تجلی معنویت است برای معنوی‌تر شدن جامعه بهره ببریم.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) آیت‌الله العظمی حسین نوری همدانی، امروز 21 فروردین در درس خارج خود گفت: اعتکاف یکی از نمونه‌های بارز تجلی معنویت است که به برکت انقلاب ایجاد شده و خوش به حال کسانی که توفیق حضور در اعتکاف را دارند.
وی با بیان اینکه الان ده‌ها و صدها هزار نفر در این مراسم مشغول عبادت می‌شوند تصریح کرد: فرصت اعتکاف فرصتی مناسب برای ساختن و تحول درونی و دورشدن از دنیا و عواملی است که سبب غفلت انسان از قیامت است.
وی با اشاره به برخی احکام وقف مسجد گفت: در مفتاح الکرامه بیان شده است که اگر کسی طبقه بالای منزل خود را مسجد قرار داد و وقف کرد اشکال ندارد البته در جاهای متعددی در فقه بحث علو و سلف خانه و تبدیل آن به مسجد بیان شده است لذا این سؤال مطرح است که اگر کسی زمینی را برای مسجد وقف کرد تا چه اندازه تا بالا و پایین آن را مالک است ؟ که برخی فتاوا این است که تا منطقه خیلی بالا و خیلی پایین جزء مالکیت فرد نیست و در زمره انفال است و مقدار آن را عرف تعیین می کند.
آیت‌الله نوری همدانی با اشاره به وقف بر اولاد بیان کرد: بنی‌امیه برای کوبیدن اهل‌بیت(ع) آنان را فرزندان فاطمه(س) به عنوان دختر می‌دانستند و می‌گفتند فرزند دختر، اولاد محسوب نمی‌شود لذا اولاد پیامبر محسوب نمی‌کردند این بود که ائمه عنایت داشتند تا سیاست منفی بنی امیه را خنثی کنند.
این مرجع تقلید بیان کرد: فردی خدمت امام صادق(ع) رسید ایشان فرمود ما فرزندان پیامبر هستیم و نه خویشاوند ایشان؛ حضرت باقر نیز در بحث با ابی الجارود فرمود حسن و حسین(علیهما السلام) از صلب رسول‌الله بوده‌اند و کسی که این مطلب را قبول نکند پیامبر را قبول نکرده است بنابراین ابناء در قرآن مع‌الواسطه و بدون واسطه است.
وی تاکید کرد: برخی خلفای بنی عباس بر اهل بیت سختگیر بودند و با سختگیری توانستند حکومت کنند وگرنه دل‌های مردم با اهل‌بیت (س) بود ولی جرئت ابراز آن را نداشتند.