محمد حسنزاده، نویسنده و کارگردان تئاتر رضوی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) گفت: در زیرمجموعه جشنواره فرهنگی و هنری امام رضا(ع) شاهد برگزاری جشنوارههای متعدد نمایشی به میزبانی مراکز استانی کشور طی سالیان گوناگون بودیم که از آن جمله میتوان به جشنواره سراسری «تئاتر رضوی» به میزبانی بجنورد، جشنواره تئاتر کودک و نوجوان رضوی «ضامن آهو» به میزبانی بندرعباس و جشنواره سراسری نمایشنامهنویسی رضوی به میزبانی قزوین اشاره کرد که این مورد اخیر دو سالی است به جشنواره بجنورد ملحق شده است.
وی ادامه داد: یکی از جشنوارههای نمایشی با موضوع فرهنگ و سیره رضوی، جشنواره تئاتر کوتاه رضوی «زائر» بود که ظرفیت بسیار بالایی در زمینه پرداخت نمایشی موضوعمحور ایجاد کرده بود که متأسفانه پس از سه دوره برگزاری متوقف ماند.
حسنزاده تصریح کرد: اینجانب دوره سوم این جشنواره که به میزبانی بیرجند برگزار شد و پیش از آن چیرفت میزبان آن بود را دبیری کردم و از نزدیک شاهد تفاوت دیدگاهی که به موضوعات مربوط به فرهنگ رضوی در آثار شرکتکننده در این جشنواره وجود داشت، بودم.
این نویسنده و کارگردان تئاتر گفت: فرصت کوتاهی که در اختیار هر یک از آثار نمایشی این جشنواره گذاشته میشد، خلاقیت را در میان اعضای گروه اجرایی برای انتقال منظور و هدفی که داشتند بالا میبرد و در نتیجه شاهد ارائه آثاری در قالبهای متفاوت و حتی مدرن در این جشنواره بودیم.
وی افزود: اینکه چرا این جشنواره متوقف ماند و از سوی دبیرخانه و ستاد برگزاری جشنواره فرهنگی و هنری امام رضا(ع) عزمی برای احیا و تداوم آن وجود ندارد موضوعی است که همچنان نامعلوم باقی مانده و تصور نمیکنم به دلیل ساختار اجرایی این جشنواره، مشکل بر سر بودجه و اعتباراتی باشد که باید به این امر اختصاص یابد.
حسنزاده در پایان تأکید کرد: دبیرخانه مرکزی جشنواره امام رضا(ع) باید نسبت به این جشنواره و سایر جشنوارههای فرهنگی و هنری با محوریت موضوعی رضوی حساسیت ویژهای نشان دهد چرا که هر کدام از آنها ظرفیت خوبی در عرصه فرهنگ دینی و ارزشی ایجاد کردهاند ضمن آنکه میزبانی هر کدام از این جشنواره به مرکزیت یک استان قادر به فراگیر شدن فرهنگ و هنر رضوی در سراسر کشور خواهد شد.
امیر سجاد دبیریان