به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، نشست خبری چهاردهمین جشنواره کتابهای آموزشی و تربیتی رشد ویژه کتابهای قرآنی ساعتی پیش برگزار شد. محمد ناصری، دبیر این جشنواره با اعلام اینکه زمان برگزاری مراسم اختتامیه این جشنواره 27 رجب برابر با چهارم اردیبهشتماه است، گفت: تعداد آثار رسیده به دبیرخانه این جشنواره حدود 600 اثر بوده که تعداد آثار مناسب 313 عنوان بیان شده است.
وی با بیان این مطلب افزود: تعداد ناشرانی که با آثار مرتبط در این جشنواره شرکت کرده بودند 77 ناشر بود که سهم ناشران شهرستانی در این میان برابر با 54 درصد بوده است. همچنین سهم ناشران قم که با آثار قرآنی در این جشنواره شرکت کرده بودند برابر با 35 درصد بود که 110 کتاب را شامل میشد.
ناصری میزان رشد نسبت به نخستین جشنواره قرآنی با 214 کتاب مرتبط را 46 درصد عنوان کرد و ادامه داد: فراخوان سال گذشته کتابهای چاپ اول چهار سال 90 ـ 93 را در بر میگرفت؛ حال آن که در این دوره فقط کتابهای چاپ اول دو سال 93 و 94 مجال حضور پیدا کردند.
وی درباره نامزدها و جوایز این دوره از جشنواره گفت: 39 نامزد برای این دوره انتخاب شدند. که 15 عنوان در حوزه دانشآموزی و 24 عنوان در حوزه بزرگسال بودند. سهمیه در نظر گرفته شده برای جوایز گروهها شامل 7 جایزه برگزیده (جایزه اول) و 7 جایزه تقدیری (جایزه دوم) در نظر گرفته شده است.
دبیر این جشنواره در بخش دیگری از سخنانش افزود: خوشبختانه در همه گروههای داوری جشنواره، کتاب منتخب خواهیم داشت و گروهی نیست که کتاب معرفی نکند. گروههای داوری نیز در دو بخش دانشآموزی و بزرگسال به داوری پرداختند. در بخش دانشآموزی در مجموع 105 عنوان اثر که 33.5 درصد آثار را شامل میشد مورد ارزیابی قرار گرفتند.
ناصری با اشاره به بخش بزرگسال این دوره از جشنواره عنوان کرد: 208 اثر در این بخش مورد داوری قرار گرفتند که حدود 66.5 درصد آثار یعنی دو برابر میزان آثار ارزیابی شده در حوزه دانشآموزی را شامل میشدند.
وی درباره تعداد آثار گروههای داوری به تفکیک اظهار کرد: در حوزه گروههای داوری دانشآموزی، سه حوزه آموزش قرآن، مفاهیم و موضوعات و ادبیات داستانی را داشتیم که به ترتیب 16، 23 و 66 اثر در این کتاب مورد داوری قرار گرفتند.
ناصری با اشاره به گروههای داوری بزرگسال گفت: در حوزه آموزش قرآن کریم 16 عنوان کتاب، در حوزه معارف، مفاهیم و علوم قرآنی نیز 140 اثر و در حوزه تفسیر و ترجمه قرآن کریم نیز 52 اثر مورد داوری قرار گرفتند.
دبیر این جشنواره افزود: هر گروه داوری از سه داور تشکیل میشد که در مجموع 18 داور را شامل میشدند. کل کتابهای مناسب برای داوری در اختیار داوران گذاشته شد.
در بخش دانشآموزی به ترتیب در گروه آموزش قرآن کریم 5 نامزد، یک برگزیده و یک نفر شایسته تقدیر، در بخش ادبیات داستانی و قرآن، 4 نامزد معرفی شدند که اثری به عنوان برگزیده انتخاب نشد و دو نفر شایسته تقدیر شدند. در بخش معارف و مفاهیم قرآنی نیز 6 نامزد ارزیابی شدند که یک اثر به عنوان برگزیده و یک اثر به عنوان تقدیری شناخته شد.
همچنین در حوزه بزرگسال که شامل بخش آموزش، تفسیر و ترجمه و مفاهیم، موضوعات و علوم قرآنی میشود، به ترتیب با 6 نامزد، یک برگزیده و یک تقدیری در حوزه اول؛ شش نامزد، یک برگزیده و یک تقدیری در حوزه دوم و 12 نامزد، دو برگزیده و دو شایسته تقدیر در حوزه سوم تجلیل میشود.
در مجموع 39 اثر به عنوان نامزد معرفی شدند که از این میان 6 اثر به عنوان برگزیده و 8 اثر شایسته تقدیر شناخته شدند.