به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن (ایکنا) نخستین نمایشگاه کسبوکارهای موفق در فضای مجازی با هدف بسترسازی برای اشتغال دانشجویان در این حوزه در سال اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال در حال برگزاری است. در این نمایشگاه که به همت سازمان تجاریسازی فناوری و اشتغال دانشآموختگان جهاد دانشگاهی برگزار شده، بیش از 60 شرکت و استارتاپ فعال در زمینه کسبوکار در فضای مجازی شرکت دارند. دانشگاه علم و فرهنگ میزبانی نخستین دوره برگزاری این نمایشگاه را بر عهده دارد. در ادامه به معرفی چند نمونه از شرکتهای حاضر در این نمایشگاه میپردازیم:
تجربه استفاده حلال از تولیدات رسانهای
اپلیکیشن سیمای همراه عنوان برنامهای است که کاربران با نصب آن روی تلفن همراه خود قادر خواهند بود برنامههای سیما و فیلمهای سینمایی و آموزشی ایرانی و خارجی دارای مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد را مشاهده کنند. امیر جعفری، مدیر اکانت در گفتوگو با خبرنگار ایکنا درباره ویژگیهای این برنامه گفت: این اپلیکیشن دارای دو بخش است، یکی تلویزیون همراه که بهصورت رایگان قابل نصب است و بخش دوم که سینمای خانگی است و مشترکین میتوانند با سرعت اینترنت پایین هم به بیش از سه هزار فیلم سینمایی دسترسی داشته باشند.
وی در خصوص نحوه شکلگیری ایده اولیه کار اظهار کرد: طرح اولیه از آنجا شکل گرفت که ما دیدیم افرادی که در ایام تعطیلات عید نوروز به مسافرت میروند قادر نیستند سریالهای مناسبتی را دنبال کنند؛ لذا ما بخش تلویزیون همراه را طراحی کردیم که اتفاقا با استقبال بسیاری خوبی روبرو شد.
جعفری در رابطه با تعداد مشترکین این برنامه عامل نیز بیان کرد: ما 5 میلیون نصب اولیه داشتهایم و در حال حاضر 2 و نیم میلیون کاربر فعال داریم. علاقهمندان میتوانند با پرداخت 10 هزار تومان به کل محتوای برنامه که بالغ بر 3 هزار فیلم و سریال و 4 هزار فیلم آموزشی دسترسی داشته باشند.
گفتنی است، این شرکت هماکنون با 10 کارمند که بیشترشان را فارغالتحصیلان دانشگاهی تشکیل میدهند در حال فعالیت است و با 40 شرکت تولیدات رسانهای ارتباط مستقیم دارد. این شرکت در نظر دارد در سالهای آتی از طریق هوشمندسازی برنامه و تحلیل رفتار و سلایق مشترکین، خدمات بهتری را به مشتریان ارائه دهد.
حمایت حقوقی از استارتاپها
با توجه به این که اکثر استارتاپها توسط دانشجویان جوانی راه اندازی میشود که شاید اطلاعات و تجربیات حقوقی کافی برای رشد و توسعه فعالیتهای خود نداشته باشند لذا موسسه حقوقی صهبای تدبیر دادپویان برنا با ایده ارائه خدمات حقوقی به استارتاپها فعالیت خود را آغاز کرده است.
خانم سانکهن، مدیرعامل موسسه صهبای تدبیر دادپویان برنا، در گفتوگو با خبرگزاری قرآنی به معرفی ساختار و خدمات این موسسه پرداخت. خانم سانکهن در زمینه نحوه شکلگیری این شرکت گفت: این موسسه از خرداد 95 بهصورت رسمی به ثبت رسیده است و حاصل 4 ماه کار تخصصی این شرکت، جذب 20 تا 30 متقاضی خدمات حقوقی از میان استارتاپها، شتابدهندهها و مراکز رشد و پارکهای علم و فناوری است.
وی در پاسخ به این سوال که چرا موسسه شما رویکرد ارائه خدمات به استارتاپها را دنبال میکند، بیان کرد: یکی از حوزههایی که بهشدت در کشور در حال رشد است، حوزه استارتاپهاست. ما در بخش مطالعات و تحقیق، با حضور در رویدادهای استارتاپی متوجه این نکته شدیم که بسیاری از این شرکتها با معضلات حقوقی بسیاری مواجهاند. حتی در روابط فیمابین اعضای شرکت از جمله نحوه عضویت و یا قطع همکاری اعضای یک شرکت، موضوع مالکیت معنوی ایده و اطلاعات شرکت، نحوه واگذاری سهام و... مشکلات زیادی وجود دارد که موسسان این استارتاپها از راهحل حقوقی آن بیاطلاعاند.
لازم به توضیح است، موسسه دادپویان برنا در حال حاضر موضوع انعقاد قرارداد را به شکل تخصصی دنبال میکند و وبسایت این موسسه برای ارائه خدمات بهتر به مشتریان در حال راهاندازی است.
فرصتی برای شکوفاشدن ایدههای کسبوکار قرآنی
یکی از غرفههای نمایشگاه در اختیار مرکز رشد فناوریها و هنر قرآنی جهاد دانشگاهی است. این مرکز که با هدف حمایت از کسبوکارهای نوپای قرآنی شکل گرفته از سال 94 وظیفه جذب، ساماندهی و حمایت از واحدهای فناور و استارتاپهایی که فعالیت آنها به نحوی با علوم قرآنی در ارتباط است را پیگیری میکند.
مصطفی حسینپور، کارشناس این مرکز با اشاره به جذب 6 واحد فناور قرآنی در این مرکز، گفت: موضوع فعالیت این 6 واحد فناور عمدتا مرتبط با رشتههای هنری است و رشتههایی همچون موشنگرافی، بیلبوردهای شهری و اینفوگرافی را شامل میشود.
وی در خصوص حمایتهای انجام شده از این واحدهای فناور خاطرنشان کرد: حمایتهای مرکز در مرحله نخست شامل قرار دادن فضای کاری در اختیار واحدهای فناور است. این فضای کاری در 6 ماه نخست با هزینه بسیار کم در اختیار واحدهای فناور قرار میگیرد و سپس مرحله تست اولیه ایده انجام میشود. در صورت موفقیت ایده واحد فناور، یکسری تسهیلات مالی با توجه به میزان نیاز واحد فناور در اختیار آنها قرار داده میشود. خدمات مشاورهای و آموزشی از دیگر خدماتی است که به واحدهای فناور قرآنی ارائه میشود.
لازم به ذکر است، افرادی که علاقهمند هستند در این حوزه فعالیت کنند اما ایده اولیه برای شروع کار ندارند، میتوانند در نشستهایی که این مرکز با عنوان رویداد برکت برگزاری میکند، شرکت کنند. گفتنی است، نشستهای رویداد برکت یکسری جلسات 1 تا 3 روزه با اهداف انگیزشی و آموزشی در حوزه استارتاپهای قرآنی است که توسط مرکز مرکز رشد فناوریها و هنر قرآنی جهاد دانشگاهی برگزار میشود. علاقهمندان میتوانند جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره 66410180 تماس بگیرند.
دیگر از هیچ نمایشگاهی جا نمانید!
بانک اطلاعات نمایشگاهی عنوان وب سایتی است که با انگیزه اطلاعرسانی در خصوص برپایی انواع نمایشگاهها فعالیت میکند. در این بانک اطلاعاتی انواع اطلاعات مورد نیاز مخاطبان راجع به برگزاری یک نمایشگاه بهصورت رایگان در اختیار کاربران قرار میگیرد. این اطلاعات مشتمل بر معرفی برگزارکنندگان نمایشگاه، طریقه ثبتنام در نمایشگاه، شرکتهایی که در سالهای قبل در آن نمایشگاه حضور داشتند و... میباشد.
تامین امنیت با استفاده از ظرفیت تولید داخل
بومیسازی فناوریهای مرتبط با حوزه تامین امنیت، از جمله موضوعاتی است که تمام کشورها برای رسیدن به آن تلاش میکنند. موسسه خدمات مدیریت و فناوری رشد قلمچی نام موسسهای است که با تکیه بر ظرفیت دانشآموختگان ایرانی و با نگاهی کاملا بومی توانسته در این راستا به موفقیت دست پیدا کند.
کریمی، کارشناس فنی این موسسه به خبرنگار ایکنا گفت: موسسه خدمات مدیریت و فناوری رشد قلمچی از سال 86 به ثبت رسید و فعالیت خود را با یک گروه 6 تا 7 نفره کار خود را شروع کرد و درحال حاضر، امنیت نرمافزار این شرکت مورد تایید سازمان پدافند غیرعامل کشور است و با بسیاری از مراکز کشور همکاری داریم.
از جمله تولیدات این مرکز میتوان به نرمافزار تشخیص (شناسایی) چهره، سیستمهای نظارت تصویری و مدیریت پارکینگ برپایه تشخیص پلاک اشاره کرد.