صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۵۹۵۷۴۰
تاریخ انتشار : ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۲:۰۰
آیت‌الله‌العظمی سبحانی:

گروه حوزه‌های علمیه: آیت‌الله‌العظمی جعفر سبحانی گفت: در حوزه علمیه باید بحث آیات‌الاحکام با عنوان «فقه‌القرآن» غیر از مباحث تفسیری که وجود دارد و بسیار خوب است، رونق داشته باشد و ایجاد شود و رواج بگیرد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) آیت‌الله‌العظمی جعفر سبحانی، امروز 13 اردیبهشت در جلسه درس خود در مسجداعظم با اشاره به دستور خدا مبنی بر افطار روزه در سفر گفت: پیامبر هشتم ماه رمضان از مدینه برای فتح مکه با 10 هزار نیرو حرکت کردند و در طول سفر این مسئله قرآنی را به صورت عملی آموزش دادند.
وی افزود: ایشان خطاب به همراهانش فرمودند همان خدایی که به من امر کرده روزه بگیرم به من امر کرده در سفر، افطار کنم و شما هم که جمع کثیری تبعیت کرده و افطار کردند ولی برخی خشکه مقدس‌ها افطار نکردند و گفتند با روزه به جهاد رفتن بهتر است وقتی خبر به پیامبر رسید فرمودند «اولئک العصاة» آنان عصیانگر هستند.
آیت‌الله سبحانی با اشاره به آیه اول سوره حجرات «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا تُقَدِّمُوا بَيْنَ يَدَيِ اللَّهِ وَرَسُولِهِ وَاتَّقُوا اللَّهَ إِنَّ اللَّهَ سَمِيعٌ عَلِيمٌ» گفت: این آیه فرموده است که جلوتر از پیامبر حرکت نکنید؛ در غرب مثالی می‌زنند و می‌گویند فلانی از پاپ هم پاپ‌تر است.
وی با اشاره به اهمیت آیات الاحکام و پرداختن به آن ادامه داد: در حوزه باید بحث آیات‌الاحکام غیر از مباحث تفسیری که بسیار خوب است و وجود دارد با عنوان فقه القرآن رواج یابد و مورد بحث و درس قرار گیرد.
این مفسر قرآن با اشاره به آیه روزه «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا كُتِبَ عَلَيْكُمُ الصِّيَامُ كَمَا كُتِبَ عَلَى الَّذِينَ مِنْ قَبْلِكُمْ لَعَلَّكُمْ تَتَّقُونَ»(183 بقره) گفت: واژه «من قبلکم» در این آیه اشاره به روزه یهود و نصاری دارد که روزه یهود در ایام محرم ده تا 15 روز است و روزه نصاری ساعتی است و روز مشخصی ندارند.