صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۵۹۶۱۵۸
تاریخ انتشار : ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۵:۱۱
استاد حوزه علمیه عنوان کرد:

گروه حوزه‌های علمیه: استاد برجسته حوزه با بیان اینکه برخی معتقد به وجود بیش از دو هزار آیات‌الاحکام در قرآن هستند تاکید کرد: مهم‌ترین راه توسعه ابواب فقهی توسعه آیات‌الاحکام است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) حجت‌الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه، رئیس کمیسیون توسعه ابواب فقهی نوزدهمین اجلاسیه استادان حوزه علمیه قم که امروز 14 اردیبهشت در مدرسه علمیه امام کاظم(ع) برگزار شد گفت: امروز توسعه ابواب فقه امری ضروری است زیرا فقه با مسایل جدید مواجه شده و خواهد شد.

وی با اشاره به راه‌های توسعه فقه که در این کمیسیون با حضور استادان برجسته بررسی شد اظهار کرد:  یکی از راه‌ها، توسعه قواعد فقهیه و تطبیق آن بر مسایل جدید است.

خسروپناه با بیان اینکه توسعه، نیازمند زیرساخت از جمله موضوع‌شناسی است تا آن را در فقه اقتصاد، فضای مجازی و هنر و رسانه و پزشکی و ... اجتهادی کنیم عنوان کرد: مسایل مختلف ابواب فقه باید نظام‌مند شوند در این صورت ابواب جدیدی مانند فقه مسجد و فقه ولایت و ... که به صورت پراکنده در کتب فقهی وجود دارد به صورت مستقل قابل ارایه است. 

خسروپناه با تاکید بر اینکه برای توسعه ابواب فقه باید توجه ویژه به روش اجتهادی شود عنوان کرد: توجه بیشتر به قرآن و آیات‌الاحکام که برخی تا دو هزار آیه را برای آن قائل هستند  از جمله مهم‌ترین راه‌های توسعه ابواب فقهی است.

این استاد حوزه، تشویق طلاب برای ورود بیشتر به عرصه فقه تخصصی، پرداختن به مباحث جدید فقهی و کاربردی، ارایه مباحث جدید فقهی در موضوعات پایان‌نامه‌ها و رسالات از دیگر راه‌های توسعه فقه است.

خسروپناه با بیان اینکه شورای گسترش حوزه در تصویب رشته‌های تخصصی فقه مانند فقه مضاف باید تسریع کند گفت: فعلا روند کار کند است و از شورا درخواست داریم در این روند تسریع ایجاد کند.

وی تاکید کرد: ترسیم نقشه راه توسعه فقه باید به عنوان سند توسط محققان نوشته شود.