صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۵۹۸۴۹۷
تاریخ انتشار : ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۶:۰۹
رئس مرکز تحقیقات استراتژیک توسعه:

گروه حوزه‌های علمیه: رئس مرکز تحقیقات استراتژیک توسعه(رشد) گفت: نهاد حوزه پذیرای تحول در حقیقت تفقه در دین نیست و زیرساخت لازم برای این کار نیز فراهم نشده است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) حجت‌الاسلام و المسلمین احمد آکوچکیان، رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک توسعه(رشد) امروز 21 اردیبهشت در کنفرانس ملی قرآن‌پژوهی پیشرفت بیان کرد: امام خمینی(ره) در اواخر عمر شریف خود، نهضت بازگشت به حقیقت تفقه را مطرح کردند ولی عملا نهاد حوزه پذیرای این تحول نیست و زیرساخت برای این کار نیز فراهم نیست.

رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک توسعه(رشد) با بیان اینکه اندیشمندان ما باید اندیشه کارآمدی و اقدام را تولید کنند تصریح کرد: یکی از سؤالات جدی این است که وقتی فرایند اندیشه انباشته و منجر به تولید علم می‌شود پس باید جریان اندیشه‌ای مولد تولید کنیم که مسئول اول آن دانش تفسیر و اندیشمندان و عالمان دینی هستند.

آکوچکیان با طرح این سؤال که چند درصد تفاسیر ما معطوف به این مسئله است؟ اظهار کرد: این همه کتب تفسیر بعد از انقلاب نوشته شده است ولی آیا اتفاق تازه‌ای برای کاربردی‌سازی علوم رخ داده است؟. 

این محقق، نویسنده و قرآن‌پژوه عنوان کرد: ما در مرکز تحقیقات استراتژیک به دنبال تولید چنین علمی با حضور صاحبنظران مختلف که هر کدام در زمینه‌ای از شاخه‌های قرآنی و میان رشته‌ای فعالیت داشته‌اند بوده‌ایم.

وی با بیان اینکه باید سطح کارکردی علوم انسانی را سطح‌بندی کنیم افزود: یکی دیگر از کارها تبیین سطح کارآمدی مدیران برای اجرای سطوح کارکردی علوم انسانی است. 

آکوچیکان با بیان اینکه فقه در دین اعم از فقه در احکام است ولی ما بیشتر به فقه احکام پرداخته‌ایم لذا نیازمند فهم جامع دین هستیم تصریح کرد: فقه در احکام به تنهایی و مستقل از علوم دیگر نمی تواند موجب ولایت در دین شود.