صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۶۰۰۲۴۰
تاریخ انتشار : ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۶:۳۱
آیت‌الله هادوی تهرانی:

گروه حوزه‌های علمیه: استاد تفسیر حوزه علمیه با بیان اینکه خداوند که موجودی کامل است عالم را برای کمال خود خلق نکرده است گفت: این به معنای بی‌غایت بودن عالم نیست بلکه هدف از خلقت، رسیدن انسان به کمال است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) آیت‌الله مهدی هادوی تهرانی، امروز 26 اردیبهشت ماه در ادامه تفسیر سوره انبیاء با اشاره به سرنوشت کسانی که غیرخدا را عبادت کرده و وارد جهنم شده‌اند گفت: البته عبادت غیرخدا در دوره‌ای پرستش بت به عنوان مصداق بارز بوده ولی با الغای خصوصیت، پرستش هر چیزی غیر خدا، عبادت من دون‌الله است.
وی افزود: اگر کسی باور داشته باشد که چیزی غیر خدا در زندگی و سعادت و خوشبختی او می تواند نقشی داشته باشد در واقع به نحوی او را عبادت کرده است ولی خداوند فرمود این بت‌ها و یا هر کسی را که غیر خدا می‌پرستید قدرتی ندارند؛ زیرا اگر قدرتی داشتند برای خودشان کاری انجام می‌دادند و خود را از جهنم نجات می‌دادند.
هادوی تهرانی بیان کرد: خداوند فرمود برای این افراد و گروه‌ها در جهنم، زفیری وجود دارد و کورباطن هستند زیرا در دنیا کورباطن بودند و کر هستند؛ زیرا در دنیا پیام خدا را نشنیده گرفتند.
وی با اشاره به وضعیت گروه مقابل براساس آیه «إِنَّ الَّذِينَ سَبَقَتْ لَهُمْ مِنَّا الْحُسْنَى أُولَئِكَ عَنْهَا مُبْعَدُونَ» بیان کرد: در مقابل کسانی هستند که در نیکی سبقت گرفته‌اند که البته قرآن با تعبیر «منا الحسنی» تاکید فرموده است که هر خیری هم که کسی انجام می‌دهد از ناحیه خداوند است؛ این گروه از جهنم دور نگه داشته شده و صدای خفیفی هم از آن نخواهند فهمید.
وی تاکید کرد: بنابراین یکی در نهایت لذت و بهجت و دیگری در نهایت عذاب و نقمت و ناراحتی و این چیزی است که ما در دنیا برای خودمان ایجاد می‌کنیم.
همچنین این استاد حوزه در ادامه تفسیر سوره مؤمنون گفت: خداوند در آیه 115 این سوره مطلبی اساسی را بیان فرموده که آن این است که آیا فکر کردید ما شما را بیهوده و بدون هدف خلق کردیم و هیچ حساب و کتاب و برنامه‌ای نبوده است.
وی با بیان اینکه خداوند این عالم را خلق کرده است نه اینکه خودش به کمال برسد افزود: البته این دلیل بر این نیست که خلقت عالم، عبث و بیهوده باشد بلکه خداوند بستری ایجاد کرده است که انسان راه کمال را طی کند که انبیاء و اولیاء از محصولات آن بودند.
هادوی تهرانی بیان کرد: عالم عبث نیست و  بازگشت هم به سوی خداوند است و دنیا فرصتی است تا انسان‌ها راه خود را به سوی بهشت و جهنم و با اختیار خود باز کنند و برای تشخیص مسیر نیز انبیاء و کتب الهی فرستاد و به انسان عقل و فطرت هم بخشید.