صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۶۰۴۲۳۳
تاریخ انتشار : ۰۸ خرداد ۱۳۹۶ - ۰۹:۱۳
دارابی پاسخ داد:

گروه جامعه: مدیر کل دفتر برنامه‌ریزی آموزش‌های تخصصی سازمان تبلیغات اسلامی با تأکید بر اینکه در خانواده‌هایی که فقط مادر روزه می‌گیرد، باید جایگاه پدر همچنان تکریم شود، گفت: اگر مادران زمینه‌های تخریب جایگاه پدران در خانواده را فراهم کنند هیچ اصول تربیتی کارساز نخواهد بود.

حجت‌الاسلام والمسلمین علی دارابی، مدیر کل دفتر برنامه‌ریزی آموزش‌های تخصصی سازمان تبلیغات اسلامی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) در پاسخ به این سؤال که در برخی خانواده‌ها یکی از والدین که معمولاً مادر است روزه می‌گیرد اما پدر روزه نمی‌گیرد، مادر چگونه می‌تواند مفاهیم دینی از جمله روزه را در چنین خانواده‌ای به فرزندان خود انتقال دهد؟ گفت: از آنجایی که مادر اولین مکتب آموزش انسان است، می‌تواند با برخوردهای اصیل عاطفی و احساسات پاک و زلال مادرانه ابعاد دینی، معنوی و عاطفی را برای فرزندان ترسیم و به عنوان اولین معلم کودک را جذب خودش کند.

وی تصریح کرد: اولین مربی که انسان در ساحت خلقت خود از آن بهره‌مند می‌شود مادر است و مادر می‌تواند از این جنبه و جایگاه مهم آموزشی خود در جهت تقویت روحی و معنوی فرزندان بهره ببرد.

دارابی با تأکید بر اینکه مادران نباید از این ساحت و قدرت مدیریت تربیتی خود غافل شده و یا عقب نشینی کنند، گفت: پدران هم در این عرصه مسئولیت دارند اما مادران به جهت ضریب نفوذ بالای معنوی خود می‌توانند مسیر قرب به خدای متعال را برای کودکان ترسیم کنند و به شکل عالی تربیت دینی را در مورد فرزندانشان محقق کنند.

حجت‌الاسلام دارابی با اشاره به اینکه عموماً وقتی با افراد صحبت می‌شود شاخص اصلی دینداری خود را مادر خود معرفی و عنوان می‌کنند آداب روزه داری، افطاری و ... را مادرشان به آنها آموخته است، گفت: پدران امروزه به دلیل اشتغال فراوان که در عرصه اقتصادی درگیر آن هستند و برای کسب معاش حلال تلاش مضاعفی را دارند، کمتر در چارچوب زمان و مکان می‌توانند کنار فرزندان خود باشند و به نظر می‌رسد، خلاء حضور پدران مسئولیت بیشتری بر عهده مادران قرار داده است.

وی در پاسخ به این سؤال که تناقض موجود در چنین خانواده‌هایی را چگونه باید رفع کرد؟ گفت: این هنرمندی مادران است که با دعوت عاشقانه فرزندان خود به انجام رفتار و دست یافتن به آموزه‌های دینی، رفتار متدینانه و البته با صبر و شکیبایی و تکریم جایگاه پدر این موضوع را مدیریت کنند.

معاون امور مجلس و استان های سازمان تبلیغات اسلامی افزود: در چنین خانواد‌ه‌هایی باید جایگاه پدر حفظ شود، چرا که اگر مادران زمینه‌های تخریب جایگاه پدران در خانواده را فراهم کنند هیچ اصول تربیتی کارساز نخواهد بود و نتیجه عکس خواهیم گرفت. ولی چنانچه تحقق اصول تربیتی در خانواده با تکریم جایگاه و توجه به شئونات پدر باشد این مسئله می‌تواند کمک کند که پدران جبهه گیری مخالف در تحقق تربیت دینی فرزندان نداشته باشند.

وی با اشاره به اینکه تملق تنها در ساحت والدین اشکالی ندارد و مادر می‌تواند متملقانه در خصوص جایگاه پدر خانواده حرف بزند، گفت: تملق جایگاه پدر اگر چنانچه به فرایند تحقق دینی کمک کند اشکالی ندارد.