صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۶۰۷۰۵۷
تاریخ انتشار : ۱۷ خرداد ۱۳۹۶ - ۰۹:۲۱
میرسلیم در گفت‌وگو با ایکنا:

گروه اقتصاد: عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار کرد: برخی از بانک‌ها، راه‌هایی را پیدا کرده و با شرکت‌هایی که در کنار فعالیت اصلی خود تأسیس کرده‌اند، فعالیت ربوی را رواج داده‌اند و این برای جامعه ما مضر و خطرناک است.

سیدمصطفی میرسلیم، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، درباره وضعیت اجرای قانون عملیات بانکی بدون ربا در کشور اظهار کرد: قانون عملیات بانکی بدون ربا مصوب مجلس و مورد تأیید شورای نگهبان است و باید به طور کامل رعایت شود اما متأسفانه همانند هر قانون دیگری، عده‌ای، راه‌های جانبی برای فرار از اجرای این قانون پیدا می‌کنند.
وی ادامه داد: قانون عملیات بانکی بدون ربا هم مشمول همین قاعده شده است. ما در قرآن کریم، شدیدترین آیات را در مورد ربا داریم که به منزله اعلان جنگ با خداست ولی مشاهده می‌کنیم که در طول چهارده قرن گذشته، چه کلاه‌شرعی‌هایی برای ادامه رباخواری وجود داشته است.
میرسلیم یادآور شد: بنابراین اگر با قرآن چنین کاری کرده‌اند، طبیعی است که با قانون عملیات بانکی بدون ربا هم می‌توانند این کار را انجام دهند و انجام هم داده‌اند. البته منظورم این نیست که همه بانک‌ها اینکار را انجام داده‌اند بلکه در برخی بانک‌ها چنین اتفاقی رخ داده است.


عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تأکید کرد: برخی از بانک‌ها، راه‌هایی را پیدا کرده و با شرکت‌هایی که در کنار فعالیت اصلی خود تأسیس کرده‌اند، متأسفانه فعالیت ربوی انجام می‌دهند و این امر رایج شده است که برای جامعه ما مضر و خطرناک است.
میرسلیم افزود: وجود ربا در نظام بانکی کشور، عواقب بسیار ناگوار، نه‌فقط از جهت اقتصادی بلکه از لحاظ اجتماعی و فرهنگی به‌جا خواهد گذاشت و باید با آن مقابله جدی صورت گیرد و این وظیفه دستگاه‌های نظارتی است که در این زمینه فعالیت جدی داشته باشند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در پایان گفت: همچنین بانک مرکزی و وزارت اقتصاد در این زمینه دارای مسئولیت سنگینی هستند که مراقبت کنند تا ربا در اقتصاد کشور رواج پیدا نکند و قانون دور زده نشود.