صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۶۰۸۳۴۳
تاریخ انتشار : ۲۱ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۰:۰۰

گروه هنر: در میان برنامه‌های متنوعی که مؤسسه فرهنگی و هنری «حامی نور علوی» در زمینه‌های آموزشی و پژوهشی در دستور کار دارد، آموزش هنر قرآنی در سطوح مبتدی، متوسط و پیشرفته از کارکرد ویژه‌ای برخوردار است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) غرفه مؤسسه «حامی نور علوی» که یک نهاد فرهنگی و هنری است در بیست و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم، بخشی از محصولات خود را در کنار فعالیت کارگاهی برخی از خوشنویسان و هنرمندان در معرض دید علاقه‌مندان گذاشته است. با حامد توسلی؛ مدیرعامل این مؤسسه گفت‌و‌گویی ترتیب داده‌ایم که در ادامه می‌خوانید:

ـ در مورد ماهیت این مؤسسه و اینکه مستقیماً با مجوز کدام دستگاه اجرایی مشغول به فعالیت است توضیح دهید؟

مؤسسه فرهنگی و هنری قرآن و عترت «حامی نور علوی» براساس اساسنامه‌ای که از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای آن مشخص شده است، زیرنظر معاونت قرآن و عترت این وزارتخانه مشغول به فعالیت است و عمده برنامه‌های آن آموزش‌های عمومی قرآن کریم، آموزش فرهنگی و هنر مرتبط با قرآن و مباحث پژوهشی را در برمی‌گیرد.

در بخش آموزش تخصصی قرآن، تجوید، قرائت و تحقیق در مفاهیم و مصادیق قرآنی را پیگیری می‌کنیم و بخش آموزش عمومی قرآن نیز به مباحث اخلاقی، احکام اسلامی ویژه بانوان و بزرگسالان اختصاص دارد.

آموزش‌های هنری این مؤسسه نیز تذهیب، خوشنویسی با اولویت کتابت قرآن، نقاشی و تصویرسازی، منبت و معرق، نمایشنامه‌نویسی، عکاسی، وبلاگ‌نویسی و هنرهای نمایشی را به خود اختصاص می‌دهد و ما همایش‌های پژوهشی نیز برگزار می‌کنیم که در این زمینه با مؤسسات و نهادهای پژوهشی نیز ارتباط داریم.

پژوهش‌های انجام شده در این مؤسسه هم در حوزه روش تحقیق، آموزش روش تحقیق هنر و تمدن اسلامی و دفاع مقدس در حال پیگیری است و نکته حائز اهمیت آن است که ما در زمینه پرورش و آموزش مربی خوشنویسی، هنر و خلاقیت نیز فعالیت داریم که مربیان آموزش دیده این مؤسسه جذب آموزش و پرورش و سایر مؤسسات آموزشی می‌شوند.

ـ فعالیت‌های این مؤسسه محدود و منحصر به شهر تهران می‌شود؟ نحوه پذیرش هنرجویان در مؤسسه به چه شکل است؟

مؤسسه علاوه بر تهران در شهرستان دماوند نیز فعال است ضمن آنکه ما در سایر شهرها همچون پردیس، دماوند، رودهن نیز علاوه بر هنرجوی قرآنی، پژوهشگر قرآنی نیز داریم ما مؤسسه در حال حاضر در دماوند هم بخشی از کارها را انجام می‌دهیم هم هنرجو و پژوهش گر قرآن را داریم پردیس و دماوند و رودهن.

علاقه‌مندان با مراجعه به واحدهای مؤسسه بر حسب علاقه‌مندی در جریان آموزش قرار می‌گیرند و هر هنرجو حداقل در جریان آموزش در 30 جلسه دو ساعته کلاسی شرکت می‌کند که پس از آن با اعطای گواهی پایان دوره به مراجع حرفه‌ای در هر یک از زمینه‌های هنری معرفی می‌شود، مثلاً وقتی هنرجوی خوشنویسی دوره‌اش در این مؤسسه تمام می‌شود با گواهینامه مؤسسه به انجمن خوشنویسان ایران معرفی می‌شود و در آنجا آزمون‌های جامع و حرفه‌ای از او به عمل می‌آید تا به عنوان یک خوشنویس وارد دنیای حرفه‌ای هنر شود.

ـ آثاری که در این غرفه به نمایش گذاشته‌اید در قالب چه فرایندی تولید شده‌اند؟

ما در این مؤسسه اجرای زنده هنری را نیز بعضی اوقات با استفاده از تخصص هنرجویانی که دوره‌شان به اتمام رسیده است برگزار می‌کنیم که برخی از منتخبان این آثار را در فضای این غرفه به نمایش گذاشته‌ایم. نکته‌ای را که باید به آن اشاره کنم برگزاری دوره‌های آموزشی در این مؤسسه در سه سطح مبتدی، متوسط و پیشرفته است به شکلی که گاه ممکن است نیاز باشد یک هنرجو حتی تا 50 جلسه 2 ساعته نیز برای رسیدن به سطحی قابل قبول از نظر فنی دوره آموزشی را بگذراند.

ـ چرا با وجود این همه ظرفیت و قابلیت هنری موجود در میان هنرمندان و هنرجویان مؤسسه، در نمایشگاه فضای بیشتری برای ایجاد کارگاه هنری برای فعالیت اعضای شما فراهم نشد؟

متأسفانه علی‌رغم همه تلاش‌هایی که برای اختصاص فضای بیشتری کردیم و تقاضای آن را نیز به مسئولان برگزاری نمایشگاه دادیم اما از آنجا که یکی از مؤسسات تحت نظر معاونت قرآن و عترت هستیم اعلام شد که این معاونت تنها 25 مؤسسه منتخب خود را برای عرضه در نمایشگاه برگزیده است و تنها این فضای محدود را می‌توانیم به مؤسسه «حامی نور علوی» اختصاص دهیم. با توجه به برنامه‌ریزی و استفاده از فضای داخلی شبستان اصلی مصلی، فضای بیشتر را معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در اختیار نهادها و ارگان‌های خاص با گستردگی بیشتر در زمینه فعالیت‌های قرآنی اختصاص داده است. با این وجود قصد داریم در سال آتی فضای بیشتری به غرفه مؤسسه اختصاص دهیم چراکه در طول برپایی نمایشگاه تا به امروز مراجعاتی داشتیم که علاقه‌مند به خوشنویسی و انجام کار هنری در غرفه بودند اما به دلیل محدودیت فضا، از آنها عذرخواهی کردیم.

امیر سجاد دبیریان