صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۶۰۹۶۷۳
تاریخ انتشار : ۲۴ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۴:۱۵
مدیر جامعة المرتضی عنوان کرد:

گروه حوزه‌های علمیه: مدیر جامعة المرتضی با بیان اینکه گروهی از مردم در جوامع اسلامی و شیعی و حتی در داخل کشورمان هستند که حتی در ماه رمضان نیز قرآن نمی‌خوانند، گفت: قرآن به سر گرفتن در شب‌ قدر حرکتی نمادین برای لزوم توجه بیشتر به قرآن کریم در جامعه است زیرا مهجوریت قرآن با وجود کارهای صورت گرفته باقی است.

حجت‌الاسلام والمسلمین احمد زادهوش، رئیس جامعة المرتضی(ع) در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) گفت: تعداد ماه‌های سال نزد خداوند و براساس تصریح آیه «إِنَّ عِدَّةَ الشُّهُورِ عِنْدَ اللَّهِ اثْنَا عَشَرَ شَهْرًا فِي كِتَابِ اللَّهِ يَوْمَ خَلَقَ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضَ ...» 12 ماه است ولی از میان این دوازده ماه، تنها ماهی که نام آن ذکر شده ماه رمضان است.
زادهوش بیان کرد: ذی حجه، رجب، و ... با همه اهمیتی که دارند نامشان در قرآن نیامده است و این نشان‌دهنده جایگاه فوق‌العاده ماه رمضان در نزد خداوند است که در روایات از آن تعبیر به ماه ضیافت‌الله شده است.
رئیس جامعة المرتضی با اشاره به آیه شریفه «شَهْرُ رَمَضَانَ الَّذِي أُنْزِلَ فِيهِ الْقُرْآنُ هُدًى لِلنَّاسِ وَبَيِّنَاتٍ مِنَ الْهُدَى وَالْفُرْقَانِ فَمَنْ شَهِدَ مِنْكُمُ الشَّهْرَ فَلْيَصُمْهُ ...»(185 بقره)؛ اظهار کرد: ماه رمضان، ظرف نزول قرآن کریم است و قرآن در این ماه بر پیامبر نازل شده است و شرافت این ماه نیز به واسطه نزول کلام الهی است که جایگاه آن بسیار رفیع است.
زادهوش با بیان اینکه قرآن، سنگین‌ترین هدیه و چیزی است که خداوند به بشر ارزانی کرده است عنوان کرد: خود خداوند نیز فرمود «إِنَّا نَحْنُ نَزَّلْنَا الذِّكْرَ وَإِنَّا لَهُ لَحَافِظُون»(9 حجر) یعنی خداوند این کتاب را برخلاف سایر کتب ادیان خودش حفظ کرده و حفظ آن را ضمانت کرده است.
زادهوش با بیان اینکه قرآن کریم ریسمان محکم هدایتی و دستگیره محکم ایمان است، اظهار کرد: شرافت شب قدر ماه رمضان نیز به این است که ظرف زمانی نزول قرآن قرار گرفته است.
این استاد حوزه علمیه تصریح کرد: تمامی این نکات، یک پیام شفاف و رسا برای همه مردم دارد و آن توجه بیشتر به قرآن کریم است.
وی افزود: امام صادق(ع) در روایتی فرمودند : اِن اَرَدتُم عَيشَ السُّعَداءِ و َمَوتَ الشُّهَداءِ و َالنَّجاةَ يَومَ الحَسرَةِ و َالظِّلَّ يَومَ الحَرورِ و َالهُدى يَومَ الضَّلالَةِ فَادرُسُوا القُرآنَ فَاِنَّهُ كَلامُ الرَّحمانِ و حِرزٌ مِنَ الشَيطانِ و رُجحانٌ فِى الميزانِ ؛اگر زندگى سعادتمندان، مرگ شهيدان، نجات روز حسرت (قيامت)، سايه روزِ سوزان و هدايت در روز گمراهى را مى‌خواهيد، قرآن را ياد بگيريد كه آن سخن خداى مهربان است و سپرى است در مقابل شيطان و سنگينى در ترازوى اعمال» لذا اهمیت قرآن تا این اندازه است.
زادهوش تاکید کرد: مع الاسف اگر نگاهی به جوامع بشری، اسلامی، شیعی و داخل کشور خودمان بیفکنیم خواهیم دید که هنوز هم مهجوریت قرآن بر سر جای خود باقی است و با اینکه رسانه‌ها در ماه مبارک رمضان چندین ساعت برنامه قرآنی و محافل و تلاوت قرآن پخش می‌کنند و نمایشگاه‌های قرآنی در این ماه بر روی مردم گشوده می‌شود باز هم شاهد هستیم این مهجوریت برطرف نشده است.
مدیر جامعة المرتضی عنوان کرد: متاسفانه بخش قابل توجهی از افراد در کشور ما هستند که حتی در ماه مبارک رمضان نیز نگاهی به قرآن نمی‌اندازند و صفحات آن را باز نمی‌کنند و این مصیبت برای ما است و همه اعم از رسانه‌ها، مبلغان و روحانیون و هر کسی که نفوذ کلام دارد ارزش و جایگاه قرآن را برای مردم تبیین کنیم.
وی افزود: باید برای همه تبیین شود که گنجینه‌ای ارزشمندتر از قرآن کریم در عالم وجود ندارد و شب قدر نیز نقطه عطفی برای توجه و اقبال بیشتر مردم به این کلام الهی است.
زادهوش با بیان اینکه قرآن به سر گرفتن نمادی از توجه به قرآن کریم است، تصریح کرد: این عمل نمادین مقدمه و آغازی برای همه افراد است تا نه تنها در ماه رمضان بلکه در تمامی ماه‌های سال، با قرآن مانوس باشند و آن را بخوانند و با عمل کردن به آن، قرآن را بالای سر خود قرار دهند.
این استاد حوزه علمیه با اشاره به سوره مبارکه قدر و نزول ملائکه و روح در این شب، بیان کرد: خداوند دستگاه و سازمان بزرگی در عالم آفرینش دارد که توسط موجودات ناپیدا آن را مدیریت می‌کند و عالم از طریق فرشتگان و روح اعظم که بزرگ آنان است اداره می‌شود و این ملائکه و روح در شب قدر بر حجت و امام هر زمانی وارد می‌شوند.
وی ادامه داد: در دوره کنونی نیز حجت روی زمین، امام زمان(عج) هستند و ملائکه بر ایشان نازل شده و تمامی حوادث آینده عالم و نامه اعمال بندگان نزد ایشان ارسال و سرنوشت بندگان عرضه می‌شود.
زادهوش اظهار کرد: البته اینکه مقدرات ما در شب‌های قدر نوشته و امضاء می‌شود به معنای تنافی آن با اختیار انسان نیست گفت: امام از ریز و درشت اتفاقات زندگی آینده ما با خبر می‌شوند از این رو ما باید برای سرنوشت خوب و عاقبت بخیری با توسل به امام زمان به درگاه خداوند دعا کرده و مطالبه خیر داشته باشیم و هوشیار باشیم و از گذشته‌های بدمان توبه کرده تا پاک شویم و با پاکی بتوانیم سرنوشت خوبی را برای خودمان رقم بزنیم.