صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۶۱۴۴۵۹
تاریخ انتشار : ۱۱ تير ۱۳۹۶ - ۱۱:۱۶

گروه جامعه: مدیركل تشكل‌های دینی و مراكز فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی با اشاره به اینکه از 90 هزار هیئت مذهبی کشور تنها 13 هزار هیئت در سامانه طوبی ثبت‌ اطلاعات کرده‌اند، گفت: رؤسای 390 هیئت مذهبی را جوانان تشکیل می‌دهند.

رضا معممی مقدم، مدیركل تشكل‌های دینی و مراكز فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به تشریح تعداد و نوع فعالیت تشکل‌های دینی کشور پرداخت و اعلام کرد: برابر آخرین ارزیابی سامانه طوبی (سامانه ثبت تشکل‌ها و هیئت‌های مذهبی) که در اول خرداد ماه سال جاری انجام شده است تاکنون 334 انجمن اسلامی، 13 هزار و 472 هیئت مذهبی، 1397 کانون فرهنگی تبلیغی و 40 هزار و 280 مداح اهل بیت (ع) و شاعر آئینی در سامانه طوبی ورود اطلاعات کرده‌اند که از این تعداد اطلاعات 145 انجمن اسلامی، 5695 هیئت مذهبی، 646 کانون فرهنگی تبلیغی و 38 هزار و 79 مداح اهل بیت (ع) و شاعر آئینی به تایید نهایی و مرحله صدور مجوز رسیده و امکان دریافت مجوز خود را دارند.

وی در پاسخ به این سؤال که چه تعداد از تشکل‌های دینی در ماه مبارک رمضان فعال بوده و برنامه برگزار کردند؟ گفت: از تعداد تشکل‌هایی که تاکنون به تایید نهایی سازمان رسیده‌اند و از نظر ما تشکل‌های دارای مجوز هستند، 116 انجمن اسلامی، 1470 هیئت مذهبی و 426 کانون فرهنگی تبلیغی در ماه مبارک رمضان فعالیت داشته و برنامه اجرا کردند.

معممی‌مقدم حضور اساتید قرآنی و سخنرانان برجسته کشور در تهران و کلان‌شهرها را یکی از مهم‌ترین مشکلات هیئت‌های مذهبی شهرستان‌ها برای برگزاری مراسم در ماه مبارک رمضان اعلام و اظهار کرد: مراسم اصیل در ماه مبارك رمضان شامل برنامه‌های متنوع قرآنی، ادعیه و مناجات، وعظ و خطابه و شب زنده داری است كه با توجه به استقبال گسترده مردم در این ایام برگزار كنندگان اینگونه مراسم با مشكلات عدیده‌ای روبرو می‌شوند چراکه اساتید مبرز قرآنی، خطبای توانمند، مناجات خوان‌ها و مرثیه سراهای متبحر و همچنین مكان مناسب جهت حضور پرشور مردم ندارند. این احساس نیاز بیشتر در شهرستان‌ها مشاهده می‌شود چراكه تجمع و تمركز متخصصین بیشتر در كلانشهرها و شهرهای بزرگ است.

وی خاطرنشان کرد: فقدان نیازهای فوق الذكر آسیب‌ها و مشكلاتی را برای اینگونه مجالس فراهم آورده است. چراكه فقدان استاد قرآنی، خطیب و مناجات خوان و... موجب می‌شود كه اجرای برنامه‌ها توسط غیر متخصصین برگزار شود و طبیعتا از جذابیت كار و همچنین اثرگذاری آن در جامعه پیرامونی کاسته شود.

مدیركل تشكل‌های دینی و مراكز فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی در ادامه سخنان خود به تشریح تأثیر راه‌اندازی سامانه طوبی در ساماندهی و برنامه ریزی اقدامات تشکل‌های دینی پرداخت و اظهار کرد: هدف اصلی از ایجاد سامانه طوبی این بود که فرآیندهای ثبت نام و شناسایی و مرحله آخر که صدور مجوز برای تشکل‌های دینی است به صورت کاملا سیستماتیک انجام شود. قبلا تمامی کارها به صورت دستی انجام می‌شد به این ترتیب که پرونده‌های پنج یا شش برگی برای تکمیل به تشکل‌های دینی تحویل داده می‌شد و ممکن بود با نقص مدارک و فوت زمانی مواجه شویم؛ بر همین اساس یکی از اهداف ما حذف این زمان‌های تلف شده بود چرا که پیش از این هر تشکل باید برای انجام این فرآیند چند بار به سازمان مراجعه می‌کرد.

شناسایی 90 هزار هیئت مذهبی/ 60 هزار هیئت دارای مجوز

وی ادامه داد: هدف دیگر ما این بود که از رفت و آمدهای مکرر به سازمان جلوگیری کنیم. سرعت در پردازش اطلاعات و بهره برداری هم باید در نظر گرفته می‌شد و همین طور در گذشته اگر ما با توجه به کمبود نیروی انسانی، با استعفا، عزل و فوت مسئولان تشکل‌های دینی مواجه می‌شدیم باید تمام مدارک بایگانی شده را با ورود مسئول جدید تغییر می‌دادیم و این فرآیند صرفه اقتصادی و زمانی مطلوب را نداشت. در حال حاضر 90 هزار هیئت مذهبی در کشور شناسایی شده است که از این تعداد 60 هزار هیئت دارای مجوز هستند و باقی آنها یا در جریان اخذ مجوز قرار دارند. البته این شناسایی و صدور مجوز به صورت سنتی صورت گرفته است و رفته رفته در سامانه طوبی ثبت خواهند شد.

معممی مقدم در پاسخ به این سؤال که برنامه‌های بعدی برای ارتقای عملکرد سامانه طوبی چیست؟ اظهار کرد: با توجه به این موضوع که سامانه طوبی یک سامانه پویا بوده و قابلیت‌های زیادی جهت ارتقا و ایجاد امکانات جدید در آن وجود دارد می‌توان اینطور عنوان کرد که حداقل تا پایان سال 1396 تغییری در سامانه طوبی ایجاد نمی‌شود تا تشکل‌های دینی کل کشور فرصت لازم برای ثبت و ورود اطلاعات در این سامانه را داشته باشند و آن دسته از تشکل‌هایی که تاکنون موفق به احراز شرایط اولیه جهت ثبت در سامانه طوبی نشده‌اند این شرایط را احراز کنند و در سال 1397 برنامه‌های ارتقای سامانه طوبی را در دستور کار قرار خواهیم‌ داد.

مدیركل تشكل‌های دینی و مراكز فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی خاطرنشان کرد: با توجه به آماری که در بالا ذکر شد از تشکل‌های دینی ثبت شده در سامانه طوبی که به تایید نهایی رسیده‌ و مجوز دریافت کرده‌اند، مؤسسان و رئسای 37 انجمن اسلامی،390 هیئت مذهبی و 253 کانون فرهنگی تبلیغی از قشر جوان (فاصله سنی 25 تا 35 سال) هستند.