صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۶۱۵۶۹۲
تاریخ انتشار : ۱۴ تير ۱۳۹۶ - ۱۲:۲۴
آیت‌الله اراکی در استانبول:

گروه بین‌الملل: دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در بازدید از مراکز و پژوهشکدهای علوم دینی استانبول، گفت: تعامل و همکاری‌های مشترک بین علمای دینی گامی مؤثر برای ایجاد وحدت امت اسلام است.


به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، آیت‌الله محسن اراکی، دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی که در رأس هیئتی به ترکیه سفر کرده است، ضمن بازدید از مراکز و پژوهشکدهای علوم دینی استانبول، با عادل‌بور، رئیس مرکز تخصصی علوم دینی هاسکی در استانبول دیدار و گفت‌وگو كرد.
اهمیت انتقال اندیشه وحدت میان اندیشمندان و علمای ایران و تركیه  
آیت‌الله اراکی در این دیدار، ضمن تأکید بر لزوم همکاری‌های علوم اسلامی و دینی، به نقش برجسته این همکاری‌ها در ایجاد وحدت میان امت اسلامی اشاره کرد و گفت: امیدواریم با همکاری علمای جهان اسلام بتوانیم گامی مهم را راستای وحدت امت اسلامی برداریم.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی افزود: امروز با توجه به اقدامات تکفیری‌ها در جهان اسلام و هجمه‌های دشمنان جهان اسلام، هیچ تکلیف و وظیفه شرعی مهمتر از وحدت میان امت‌های اسلامی وجود ندارد و تنها با همکاری‌های مشترک میان اندیشمندان و علمای اسلامی می‌توان گامی مؤثر در ایجاد وحدت امت اسلامی برداشت.
آیت‌الله اراکی در ادامه، به اهمیت انتقال اندیشه وحدت میان اندیشمندان و علمای دو کشور اشاره كرد و گفت: علماء وظیفه خطیری در این زمینه بر عهده دارند و امیدوارم با همکاری آنان بتوانیم گامی مؤثر برای افزایش همکاری‌ها در زمینه وحدت امت اسلامی برداریم.
تمرکز ایران و ترکیه بر مسائل علمی و اندیشه‌ای
عادل‌بور، رئیس مرکز تخصصی علوم دینی هاسکی در استانبول نیز طی سخنانی، گفت: امروز مشکلات جدی گریبان‌گیر جهان اسلام شده و تحولات خیره‌کننده اخیر، جهان اسلام را در یکی از حساس‌ترین و بحرانی‌ترین مقاطع تاریخ اسلام قرار داده است.
وی ادامه داد: مشکلات پیش‌رو، مربوط به اسلام و معارف و آموزه‌های دینی نیست بلکه از مسائلی دیگر نشأت می‌گیرد و اگر دو کشور ایران و ترکیه بتوانند بر روی مسائل علمی و اندیشه‌ای تمرکز کنند، با تکیه بر این محور می‌توانند به حل‌شدن مشکلات جهان اسلام کمک بزرگی کنند.
تأكید بر تحقق گفت‌وگو بین علمای دو كشور
سیدمهدی مصطفوی، عضو شورای راهبردی روابط خارجی دفتر مقام معظم رهبری نیز در این دیدار، با اشاره به مذاکرات و توافقات صورت‌گرفته با محمد گورمز، رییس اداره امور دیانت ترکیه، بر ضرورت عملیاتی‌ساختن توافقات به ویژه ایجاد گفت‌وگوهای بین علمای دو طرف تأکید کرد.
در ادامه این دیدار، طرفین ضمن بررسی موضوعات همکاری‌های مشترک در زمینه‌های علوم دینی و اسلامی و نحوه فعالیت‌های دو مجموعه، تبادل اطلاعات کرده و بر طرح راهکارهای نوین و تعاملات سازنده و توسعه همکاری‌های علمی تأکید کردند.
بنابر اعلام این خبر، منوچهر متکی، وزیر امورخارجه پیشین کشورمان، بختیار اسدزاده، سرکنسول کشورمان در استانبول، حسن صفرخانی، رایزن فرهنگی کشورمان در آنکارا، عبدالرضا راشد، وابسته فرهنگی کشورمان در استانبول، حجت‌الاسلام نبویان، معاون فرهنگی مجمع مذاهب اسلامی، لکی‌زاده، مدیرکل آسیا و اقیانوسیه مجمع تقریب مذاهب، شیخ احمدی‌نیا، از علمای اهل سنت ایران و جبریل محمدزاده، کارشناس سفارت ایران در ترکیه نیز حضور داشتند.
گفتنی است، آیت‌الله اراکی در جریان سفر خود به استانبول، از مراکز پژوهشی و تحقیقاتی علوم دینی چون مرکز تحقیقات تاریخ و هنر اسلامی ارسیکا (IRCICA)، با مفتی اعظم استانبول و رئیس دانشکده الهیات دانشکده مرمره دیدار خواهد کرد.