به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، سیدفرید موسوی، منتخب مردم تهران در مجلس شورای اسلامی امروز، چهارشنبه، 14 تیرماه در نطق میاندستور خود در صحن علنی اظهار کرد: چندی پیش ایرانیان خالق حماسهای دیگر شدند و روح مردمسالاری نظام جمهوری اسلامی را بار دیگر به نمایش جهانیان درآوردند؛ روحی که در منطقه آشوبخیز خاورمیانه عامل ثبات، اقتدار و همبستگی ملی ایرانیان است.
وی افزود: بیدلیل نیست که دشمنان این کشور و آنانی که در قرن 21 هنوز با تفکر قبیلهای و سیستم پادشاهی حکمرانی کرده و مردمسالاری بینظیر ایران در منطقه را علیه امنیت ایلاتی خود قلمداد میکنند، برای صدمه زدن به اقتدار ایران، نماد مردمسالاری کشور یعنی مجلس شورای اسلامی را هدف قرار دادند.
موسوی با بیان اینکه امنیت کشور مسئلهای نیست که بتوان به سادگی از کنار آن گذشت، گفت: همه ما فارغ از علائق و گرایشهای سیاسی، ید واحد در برابر دشمنان امنیت این سرزمین هستیم و از حافظان و پاسداران امنیت کشور حمایت میکنیم اما ذکر این نکته ضروری است که اگر مردان غیور و گمنام این کشور با شهادت و ایثارگری از ابتدای انقلاب تا کنون ثبات و پایه امنیتی کشور را تأمین کردهاند بر من و شماست که در راستای تأمین امنیت جامع و پایدار برای تحقق سایر جنبههای امنیت اعم از اقتصادی، اجتماعی و شغلی به جد اهتمام ورزیم.
وی با تأکید بر ضرورت توجه به مهمترین مسائل اقتصادی و اجتماعی کشور اظهار کرد: اگر امروز با دقت و تمام وجود به آنها توجه کنیم، بیم آن میرود که در آیندهای نه چندان دور خدای ناخواسته شاهد شرایط بحرانی برای کشور بوده و امنیت پایدار را با چالش مواجه بسازیم.
منتخب مردم تهران در مجلس افزود: وضعیت معشیت مردم نیز معضل بزرگ دیگری است که بنیانهای جامعه را در معرض خطر قرار داده است؛ دولت باید شجاعت و برنامه خروج از رکود و رونق اقتصادی را داشته باشد و البته بداند که در این مسیر حمایت مجلس و مردم را در کنار خود خواهد داشت.
وی با انتقاد از فقدان نگاه استراتژیک به مسئله جوانان اظهار کرد: جوانان در هر کشوری به عنوان سرمایه انسانی و ظرفیت توسعه محسوب میشوند اما متأسفانه در کشور بحران اشتغال و ازدواج در میان جوانان به یک معضل اجتماعی بدل شده است و درصد قابل توجهی از جمعیت فعال کشور بیکار هستند در حالیکه میتوان از توان و انرژی نسل جوان در توسعه و بهبود آینده کشور استفاده کرد.
موسوی ادامه داد: در حالیکه در بسیاری از کشورها شاهد شناوری مدیریت نسلی هستیم و جوانان تا ردههای نخستوزیری نیز پیش میروند ما بعد از گذشت حدود چهار دهه از انقلاب کماکان شاهد هستیم که همان نسل اول تکیه بر مسندهای مدیریتی کشور دارد و علاقه خدمت به کشور چنان است که نه در توانمندسازی جوانان همت به خرج دادهاند و نه حاضرند عرصه را به جوانان واگذار کنند.
وی با بیان اینکه وقت آن است که به جوانان اعتماد کنیم، اظهار کرد: تعلل بیش از این نه جایز است و نه شایسته این کشور و اگر خواهان توسعه و پیشرفت کشور هستیم باید حضور نسل جوان در عرصه مدیریتی کشور را بپذیریم؛ دولت در این زمینه وظیفه سنگینی دارد و جامعه جوان به حق منتظر اقدامات جدی در ورود جوانان به عرصه مدیریتی کشور هستند.
منتخب مردم تهران در مجلس گفت: دولت باید شجاعت لازم مبنی بر بکارگیری جوانان نخبه و متخصص و همراه و همسو با سیاستهای خود در لایه مدیریتی کشور را داشته باشد و با اقدامات عملی نشان دهد که بر آنچه با جوانان عهد کرده، پایبند است.
وی با اشاره به وضعیت دانشگاهها نیز اظهار کرد: قطعاً برای کشوری که در منطقه، سرآمد مردمسالاری دینی است پویاسازی محیط دانشگاهها چه از نظر علمی و چه از نظر محیط گفتمانی بسیار حائز اهمیت است؛ فراهمسازی محیطی شاداب و گفتمانمحور برای دانشجویان و تشکلهای مختلف دانشجویی ضرورتی انکارناپذیر است تا فرآیند ضروری و حیاتی گفتمانسازی از دوران دانشجویی نهادینه شود.
موسوی با تأکید بر اینکه شرط اساسی برای عبور از بحرانها و ابرچالشهای اقتصادی و اجتماعی ایران وفاق ملی است، افزود: برای پیمودن راه توسعه پایدار، درک مشترک همه جریانهای فکری و اجتماعی از ضرورت وفاق ملی و طی کردن مسیر توسعه بسیار حیاتی است.
وی تصریح کرد: در این راستا جریانهای اصلی کشور باید ضمن دوری از مسائل فرعی و حاشیهای بر مسائل اصلی کشور تمرکز کنند تا با عزم و وفاق ملی قادر به تدوین یک گفتمان مشترک توسعهگرا باشیم و قطعاً نقش دولت در توسعه کشور و نهادینه کردن گفتمان توسعهگرا بسیار پراهمیت است و عمل به این نقش مهم، بدون اصلاحات گسترده در دستگاههای دولتی میسر نخواهد بود و لازم است در وهله اول موجبات تعالی، بالندگی و پویایی دستگاههای اداری فراهم آید و اولین گام در این رابطه معرفی کابینهای کارآمد و پویاست.