صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۶۱۷۰۳۰
تاریخ انتشار : ۱۸ تير ۱۳۹۶ - ۱۷:۴۹
ابویی تشریح کرد:

گروه جامعه: مدیرعامل خانه شهریاران جوان با اشاره به برنامه‌ها تابستانی این مرکز در ایام تابستان و دهه کرامت بر ضرورت فعالیت ویژه مسئولان و مدیران شهری آینده، بر افزایش فعالیت‌های فرهنگی و هنری، مبتنی بر ارزش‌های دینی و انقلابی تاکید کرد و گفت: باید این مسائل در دستور کار دستگاه‌های حوزه جوانان قرار گیرد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، محمد ابویی مهریزی، مدیرعامل خانه شهریاران جوان ظهر امروز یکشنبه 18 تیرماه، ضمن تشریح ویژه برنامه‌های تابستان این سازمان، از غفلت مسئولان به حوزه جوانان سخن گفت و اظهار کرد: امروزه بسیاری از جوانان نسبت به آینده مسئولیت‌های سیاسی، اقتصادی و اجتماعی خود نگران هستند و نسبت به شفافیت فضا ابهام دارند؛ از این جهت خانه شهریاران جوان به دنبال طراحی سازوکاری برای شفافیت مسیر شهریاری و دستیابی به کرسی‌های طلایی در مدیریت شهری است. اگر این فضای بی‌اعتمادی نسبت به فضای آینده ادامه پیدا کند قطعا مشارکت جوانان بیش از پیش کاهش پیدا خواهد کرد.

وی با بیان اینکه بی‌هویتی اجتماعی و و بی‌اعتمادی چالش اصلی امروز برای مشارکت جوانان است، ادامه داد: باشگاه شهریاران و مجمع شهریاران جوان از جمله اتاق‌های شیشه‌ای است که تلاش می‌کند با طراحی سازوکاری مناسب، مسیر شهریاری و دستیابی به کرسی‌های طلایی در مدیریت شهری شفاف و مشخص شود.

ابویی افزود: خانه شهریاران با طراحی باشگاه، مسیر شهریاری شدن را در اتاقی شیشه‌ای رقم زده است به طوری‌که همه جوانان فعال در یک فضای اینترنتی از فعالیت‌های یکدیگر مطلع می‌شوند و جایی برای رانت باقی نمی‌گذارد؛ همه چیز بر مبنای امتیاز و فعالیت افراد است و کسی نمی‌تواند در این فضا مدعی پارتی‌بازی برای دیگری شود.

راه‌اندازی طرح مجمع شهریاران جوان در قالب مجازی

مدیرعامل خانه شهریاران جوان با اشاره به پیگیری طرح مجمع شهریاران جوان، گفت: مجمع شهریاران جوان چیزی شبیه پارلمان جوانان تهران است؛ مجمعی که در آن با کسب رای از طریق انتخابات از سطح مناطق، سپس پیروزی در انتخابات شورای عمومی مناطق و در نهایت ورود به شورای مرکزی کل می‌توانند در تصمیم‌گیری‌های مدیریتی نقش‌آفرینی کنند.

وی افزود: مجمع شهریاران جوان و باشگاه شهریاران به‌واقع مردم‌سالارانه‌ترین و شفاف‌ترین سازوکار تجربه شده در ایران برای ورود نسل جدید به عرصه نظارت و تصمیم‌گیر‌ی و تصمیم‌‌سازی است. چنین سازوکارهایی مسیر را برای رشد سالم جوانان در فرآیندهای مدیریتی باز می‌کند و بسترهای فساد و رانت‌بازی را تعطیل می‌کند.

ابویی با تاکید بر اینکه باید ساختارهای حوزه جوانان مدنی و برگرفته از استعداد‌ و توانمندی‌های آنها باشد، تصریح کرد: در گفت‌وگوها و نشست‌هایی که در ماه‌های اخیر با جوانان صورت دادیم به‌روشنی دریافتیم مهم‌ترین مسئله جوانان کشور، بیکاری و اشتغال و تفریح است؛ از این رو ما تا زمانی که اشتغال ایجاد نکنیم، فراغت هم مسئله است.

وی گفت: فراغت زمانی معنادار می‌شود که جوان شاغل باشد؛ جوان سالم نیاز به فراغت و شغل سالم دارد و اگر جوان در ایام جوانی‌اش به صورت افراطی شاغل یا فارغ و اهل تفریح باشد، در ایام میانسالی و سالمندی آسیب‌پذیر خواهد شد؛ از این‌رو فراغت و اشتغال در کنار یکدیگر معنادار می‌شوند.

ایجاد روحیه مسئولیت‌پذیری، کار و اشتغال و کاهش وابستگی در جوانان

مدیرعامل خانه شهریاران جوان، هدف اصلی فعالیت‌هایشان را ایجاد روحیه مسئولیت‌پذیری، کار و اشتغال و کاهش وابستگی در جوانان به نهادهای دولتی دانست و بیان کرد: به عقیده ما نه‌تنها جوانان به دولت وابسته نیستند بلکه این دولت است که به نیرو و توان جوانان باید خود را وابسته بداند. امروزه بسیاری از مسئولین کشوری به این حقیقت معترف هستند که سمن، کانون و نهادهای جوان و فعال در حوزه‌های اجتماعی و آسیب‌شناسی به مراتب از سازمان‌های عریض و طویل دولتی موفق‌تر عمل کرده‌اند و کارنامه درخشانی دارند، به همین خاطر حقیقت ماجرا این است که دولت‌ها به جوانان وابسته هستند.

وی تاکید کرد: مدیران باید بپذیرند در فهم تحولات نسلی جوانان، ناتوان هستند و درک کاملی از مسائل آنها ندارند، بسیاری از مشکلات حاضر جوانان به دلیل آن است که مدیران درک دقیقی از تحولات ندارند و به همین خاطر بهتر است حل این مشکلات را به جوانان به سپاریم و به آنها اعتماد کنیم.

ابویی با بیان اینکه خانه شهریاران به‌دنبال ایجاد جایگاهی مشورتی-نظارتی در مدیریتی شهری برای جوانان است، افزود: نقش‌آفرینی خانه شهریاران به واسطه معرفی فرصت‌ها، ایجاد ارتباط بین جوانان و کارآفرینان، ایجاد هویت جمعی برای جوانان و ایجاد نگرش خرد و محلی به جوانان و دور کردن جوانان از مواضع منفعلانه است.

مهم‌ترین مشکل جوان امروزی

وی ادامه داد: امروز نسل جوان ما ورود به عرصه‌های مدیریتی و تصمیم‌سازی را مهم‌ترین مشکل خود می‌داند و احساس می‌کند همیشه رسیدن به این جایگاه‌ها نیازمند یک رانت است. لذا در پی تشکیل باشگاه جوانان شهر و در مرحله بعد تشکیل مجمع دستیاران جوان مقدمات تربیتی مدیران آینده شهر فراهم می‌شود.

مدیرعامل شهریاران جوانان در ادامه از برنامه‌های تابستانی سخن گفت و افزود: در این راستا مجموعه برنامه‌های عصرانه به‌وقت جوانی با هدف تعیین جایگاه نظارتی و مشورتی برای جوانان در ایام تابستان پیش‌‌بینی شده است. در این گروه برنامه نشست‌هایی با مسئولان و کارشناسان مربوطه برای مطالبه‌گری برگزار می‌شود.

وی ادامه داد: موضوعاتی که در این باره در نظر گرفته شده، بررسی سهم جوانان در موقعیت کنونی شهر و خودشان است؛ مسائلی از قبیل سهم جوانان در نشاط، سهم جوانان در امنیت شهر، سهم جوانان در فقر، سهم جوانان در امنیت اجتماعی، سهم جوانان از فراغت، سهم جوانان از آموزش عالی کارامد در این گروه‌ها به بحث و پرسش و پاسخ گذاشته خواهد شد.

اوضاع اوقات فراغت جوانان نامطلوب است

مدیرعامل خانه شهریاران جوان در بخش دیگری از صحبت‌های خود اوضاع اوقات فراغت جوانان را نا مطلوب خواند و افزود: علت اینکه اوضاع اوقات فراغت در میان جوانان خوب نیست این است که مسئولین ما در بسیاری از حوزه‌ها به ویژه حوزه‌های مرتبط با جوانان فهم درستی از موضوعات جوانان امروز ندارند و حتی نیازسنجی درستی نیز در این حوزه انجام نشده است.

وی افزود: امروز تعریف اوقات فراغت با آنچه که در فهم عمومی وجود دارد متفاوت است. متاسفانه امروز نهادهای دولتی هیچ برنامه‌ای در این حوزه ندارند. باید به این نکته توجه کنیم که دولت‌ها به جوانان نیاز دارند در حالی‌که امروز این موضوع برعکس شده و چشم جوانان دوخته شده که دولت و یا شهردار کاری برای آنها انجام دهد که این تفکر بی‌تردید غلط است. امروز جوانان برای خود نقشی در نظر نمی‌گیرند و فقط سهم‌خواهی می‌کنند و این ناشی از عدم آموزش‌های مناسب به آنهاست.

برگزاری مجموعه نشست‌های تخصصی تابستانه

ابویی از برگزاری مجموعه نشست‌های تخصصی تابستانه در دو محور نظری و کاربرد خبر داد و گفت: این نشست‌ها با موضوع بررسی سبک‌های کارآفرینی در دنیای مجازی  برگزار می‌شود. مجموعه کارگاه‌های تابستانه خانه شهریاران جوان جنبه تامین نیازهای روان‌شناختی و توان‌افزایی جوانان را عهده‌دار شده است که به دنبال آموزش مهارت‌های چهارگانه به جوانان است.

مدیرعامل شهریاران جوانان تصریح کرد: دوره‌های آموزشی تابستانه خانه در قالب یک مدرسه در سه حوزه تعریف شده و هدف آن آموزش داستان‌نویسی مینیمال و آموزش مقدماتی عکاسی و آموزش سفر ارزان است. نشست‌های عمومی تابستانه خانه نیز با موضوعات نقد کتاب، فیلم و سریال و شعر و موسیقی تنظیم شده است. دیدار و بازدید هم در دستور کار تابستانه خانه شهریاران قرار گرفته شده است. در این بخش دو بازدید از مراکز کارآفرینی و همینطور دیدار با مراجع تقلید در نظر گرفته شده است.

وی در ادامه افزود: اتوبوس جوانی طرحی فراغتی و آموزشی است که بیشتر جنبه تعامل با شهروندان تهرانی در مناطق مختلف دارد. گروه موسیقی خانه شهریاران برنامه دیگر خانه در ایام تابستان است که ثمره آن تشکیل ارکستر موسیقی و تولید موسیقی فاخر و نماهنگ برای روز جهانی دختر است.

مهم‌ترین و بزرگترین برنامه خانه شهریاران

ابویی دهه کرامت را مهم‌ترین و بزرگترین برنامه خانه شهریاران جوان در این ایام خواند و افزود:  این برنامه‌ها در طی ده روز، مهم‌ترین برنامه‌های این مجموعه را برای دختران شهر کلید خواهد زد. دهه کرامت و ویژه‌برنامه‌های روز دختر از جدی‌ترین و پرکارترین برنامه‌های خانه شهریاران است؛ این برنامه بر پشتوانه دو ساله پژوهشی سوار شده و بدون تردید یکی از جدی‌ترین کارهای انجام شده در خصوص نیازسنجی و آسیب‌شناسی‌ مسائل دختران در شهر خواهد بود.

طرح‌هایی برای ارتقاء عزت نفس و اعتماد به جوانان

وی گفت: خانه شهریاران مدت‌هاست طرح‌هایی برای ارتقای عزت نفس و اعتماد به جوانان را کلید زده است. از این رو با  برگزاری جشنواره‌های شهریار شهر من باش، جوان و آینده‌ای که می‌خواهد، الگوریتم محله من تلاش کرده تا به روش‌های مختلف مشارکت جوانان را در امور شهری جلب کند و به اشکال مختلف از استعداد و انگیزه‌های آنها در این امور بهره‌برداری کند.

مدیرعامل خانه شهریاران جوان با تاکید بر اینکه باید تهران در آینده توسعه اجتماعی به معنای افزایش ساختارهای اجتماعی را که بهترین ساختار اجتماعی و پویاترین آن جوانان هستند مد نظر قرار دهد، گفت: باید مدیران شهری آینده، افزایش فعالیت‌های فرهنگی و هنری را مبتنی بر ارزش‌های دینی و انقلابی در دستور کار خود قرار دهند.

نیاز به حمایت بدون سیاست

ابویی با اشاره به تغییر در مدیریت شهری تهران، تصریح کرد: آنچه امروز دغدغه جوانان است، نیاز به حمایت بدون سیاست از آنان است؛ خواسته و مطالبه آنها این است که نگاه واقعی مدیران شهری نسبت به موضوع جوانان به عنوان یک کلید در توسعه شهر مدنظر قرار گرفته شود و جوانان به عنوان سرمایه‌های اصلی در نگاه مدیران شهری قرار گیرند. بی‌تردید شهر تهران در آینده باید به سمت توسعه فناوری که محور آن جوانان است حرکت کند.