صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۶۱۸۲۸۸
تاریخ انتشار : ۲۱ تير ۱۳۹۶ - ۱۵:۴۷
یک پژوهشگر حوزوی:

گروه حوزه‌های علمیه: مدیر فضای مجازی پژوهشکده امر به معروف و نهی از منکر معتقد است که باید در بحث بدحجابی نگاه جامع‌تری داشته باشیم و سهم غیرت مردان و تقویت آن در کاهش بدحجابی را نادیده نگیریم.

حجت‌الاسلام و المسلمین مهدی احمدی، محقق حوزوی و مدیر فضای مجازی پژوهشکده امر به معروف و نهی از منکر در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) گفت: حجاب و عفاف یکی از مصادیق در موضوع کلی امر به معروف و نهی از منکر است لذا نباید تا واژه امر به معروف و نهی از منکر شنیده می‌شود همه نگاه‌ها متمرکز بر مسئله حجاب شود.
وی ادامه داد: در کشور منکرات بسیار بزرگتری نسبت به مسئله حجاب وجود دارد که شامل فسادهای اقتصادی، اختلاس، فسادهای فکری و تقویت جریانات لیبرالیستی و افتادن در دام ربا در اقتصاد به نام اسلام و ... است.
احمدی با بیان اینکه این سخن به معنای نادیده گرفتن مقوله عفاف و حجاب و بی توجهی به آن نیست گفت: در منظومه و دایره امر به معروف و نهی از منکر، معروف‌ها و منکرات زیادی وجود دارد که بدحجابی یکی از نمونه‌ها و مصادیق آن است و در این زمینه نیز باید کار شایسته‌ای صورت بگیرد بنابراین در برخورد با مقوله امر به معروف و نهی از منکر باید نگاه جامعی وجود داشته باشد.
وی با اشاره به تلاش‌های پژوهشکده امر به معروف در توسعه این مقوله به مسئله حجاب و عفاف که موضوع این روزهاست اشاره کرد و ادامه داد: این پژوهشکده چندین اثر با همکاری محققان حوزه علمیه در مجموعه آثار فقه و زندگی منتشر کرده است که یکی از آن‌ها احکام عفاف و حجاب نوشته طاهره جباری است که با راهنمایی‌های حجت‌الاسلام و المسلمین فلاح‌زاده در 160 صفحه و در قطع رقعی نوشته شده است و احکام و فتاوای مبتلا‌به بیان شده است.
احمدی ادامه داد: یکی دیگر از آثاری که در این زمینه به تحریر و نگارش در آمده است کتاب «ورزش بانوان» نوشته اعظم سپهری یگانه در 80 صفحه است که در این مجموعه نیز قواعد فقهی و احکام مرتبط و فتاوای گرفته شده از مراجع تقلید در زمینه حد و حدود حضور زنان در ورزش بیان شده است.
مدیر فضای مجازی پژوهشکده امر به معروف و نهی از منکر آیه‌های غیرت را یکی دیگر از آثار منتشر شده توسط این پژوهشکده در مسئله عفاف و حجاب برشمرد و عنوان کرد: این کتاب به صورت داستان به مسئله امر به معروف و نهی از منکر پرداخته است که داستان‌های زیادی نیز در این مجموعه در مورد عفاف و حجاب وجود دارد.
وی افزود: این کتاب نیز توسط مرتضی عبدالوهابی در 224 صفحه نوشته شده و در قطع رقعی منتشر و در دسترس علاقه‌مندان قرار دارد و مطالعه آن موجب تقویت غیرت به عنوان یک نماد فرهنگی در رفتارهای اجتماعی می شود همان طور که این مسئله در دهه‌ها و سده‌های گذشته در فرهنگ ایرانیان نقش و اهمیت جدی داشته است.
مدیر فضای مجازی پژوهشکده امر به معروف و نهی از منکر با تاکید بر برخورد جامع با مقوله عفاف و حجاب و پرهیز از یکجانبه‌نگری به آن تصریح کرد: یکی از مقولاتی که در این مسئله کمتر مورد توجه بوده و تبیین لازم در خصوص آن صورت نگرفته و مکتوبات قابل توجهی هم در این مسئله نداریم پرداختن به موضوع غیرت در منظومه رفتارهای اخلاقی و اعتقادی مردم است.
این محقق حوزه علمیه تاکید کرد: در طول ایام سال و به خصوص در ایامی مانند هفته عفاف و حجاب که این بحث رنگ و بوی رسانه‌ای بیشتری به خود می‌گیرد باید مسئله غیرت مردان بیشتر مورد توجه گویندگان و رسانه‌ها و مبلغان قرار بگیرد و در بحث حجاب تنها نقطه تمرکز و ثقل بر روی زنان نباشد.
وی با بیان اینکه خودنمایی یکی از احساساتی است که در وجود زنان نمود و بروز زیادی به صورت فطری و طبیعی دارد و البته همین مسئله هم سبب ابتلاء و امتحان الهی در مقوله صبر برای بانوان است اظهار کرد: بخش زیادی از این خودنمایی زمانی تجلی و بروز بیشتری دارد که غیرت مردان در جامعه کمتر می‌شود زیرا تا زمینه برای پذیرش این خودنمایی‌ها کمتر شود از آن طرف به بدحجابی و بی حجابی نیز دامن زده نمی‌شود از طرف دیگر مردان مرتبط با زنان بدحجاب یعنی شوهر و پدر و برادران و ... به خصوص همسر، با تقویت غیرت خود، نقش زیادی در کنترل این مسئله می توانند داشته باشند. 
احمدی به روایتی از امام علی(ع) در برخورد با زنان بدحجاب اشاره و عنوان کرد: امام علی(ع) وقتی در بازار به زنان بدحجاب برخورد می‌کردند نقل است که می‌فرمودند خداوند از رحمتش دور کند مردانی که نسبت به زنانشان غیرت نمی‌ورزند؛ همین روایت نشان می‌دهد سیره امام در برخورد با این مقوله جامع بوده و هم زنان را از این کار نهی می فرمودند و هم بر لزوم غیرت‌ورزی مردان تاکید می کردند.
 مدیر فضای مجازی پژوهشکده امر به معروف و نهی از منکر با بیان این که نباید سهم مردان در بحث حجاب غفلت کرد گفت: در روایتی از امام صادق(ع) بیان شده است مردی که غیرت ندارد فکر و قلبش وارونه است( فروع کافى، جلد 5، صفحه 536، باب الغیره، حدیث 2.» به همین دلیل در بحث تهاجم فرهنگی، دشمنان بر روی غیرت زدایی مردان تلاش زیادی دارند.
احمدی تصریح کرد: در ساختار قدیم فرهنگ ایرانیان، مردان کنترل زیادی روی این بحث داشتند و این آسیب وجود نداشت و امروز هم اگر مردان در داخل خانه به زنان خود عشق بورزند و به آنان مهربانی و ابراز دوستی کنند و زنان مورد بی مهری قرار نگیرند بخش قابل توجهی از این آسیب‌ها کمتر می‌شود.
وی در ادامه و اشاره مجدد به برخی آثار مرتبط با عفاف و حجاب در پژوهشکده امر به معروف و نهی از منکر عنوان کرد: کتاب «احکام پوشاک» نوشته محمود صادقی در 220 صفحه در قطع پالتویی از دیگر آثار منتشره است که در آن حتی به مسئله رنگ لباس و آداب پوشاک هم پرداخته شده است.
وی «راز حجاب» را از دیگر آثار برشمرد و گفت: این کتاب نیز نوشته مسعود صفی‌‌یاری است که در 220 صفحه در قطع رقعی برای پاسخ به سؤالات ذهنی جوانان نوشته شده است.