صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۶۲۱۹۲۰
تاریخ انتشار : ۰۱ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۰:۲۹

گروه بین‌الملل: یکی از مناره‌های مسجد «عتیق» در شهر «اوجله» در 400 کیلومتری جنوب شهر «بنغازی» در لیبی که یکی از قدیمی‌ترین مساجد شمال آفریقا به شمار می‌آید، فرو ریخت.


 به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه خبری «ansamed»، مقامات آثار باستانی لیبی تیمی از معماران را برای ارزیابی میزان صدمه و آغاز بازسازی و مرمت به این مسجد اعزام کردند.
این مسجد معماری برجسته‌ای دارد که بارها مرمت شده است و مناره آن یکی از قدیمی‌ترین و مهم‌ترین مناره‌های دوره فاطمی به شمار می‌رود که تا به امروز باقی مانده است.
تاریخ ساخت مسجد به سال ۴۷۴ هجری به زمان مستنصربالله، خلیفه فاطمی باز می‌گردد و در ابتدا خلیفه نام مسجد‌ را «العمری» بر گرفته از مسجدی در قاهره گذاشت و بعدها تغییر کرد.
مناره مسجد عتیق از قسمت پایینی خود ۵ متر و ۱۰ سانتی‌متر ارتفاع دارد و روی طبقه مربعی شکل مسجد، طبقه استوانه‌ای شکل به ارتفاع ۸ متر قرار دارد و یک سوم آن چوب است.
ارتفاع مسجد به طور کلی به حدود ۲۵ متر می‌رسد و در ساخت آن از ترکیب آجر و چوب استفاده شده است.
این مسجد در زمان شکوفایی خود مکان تجارت کاروان‌هایی از غرب به شرق و از شمال به جنوب بود و مسافران در رواق‌ها و حیاط مسجد اتراق می‌کردند.