فرهاد اقطار، رئیس دبیرخانه مشارکتهای مردمی سازمان بهزیستی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به تشریح نحوه دریافت کمکهای مردمی از طریق سازمان بهزیستی کشور پرداخت و اظهار کرد: کمکهای مردمی از طریق اعلام شماره حساب بانکها، دریافت کمکها از طریق روشهای الکترونیکی جدید و صدور مجوز برای نصب صندوقهای جمعآوری کمکهای مردمی برای برخی خیریهها صورت میگیرد.
وی اعلام کرد: در سازمان بهزیستی دو نوع شماره حساب داریم که یکی مربوط به مؤسسههای خیریه است و هر مؤسسه خیریه (با کسب مجوز از سازمان بهزیستی) شماره حسابی برای دریافت کمکهای مردمی اعلام میکند و یک حساب کلی متعلق به سازمان بهزیستی نیز هست که همه کمکها جمعآوری و سپس وجه دریافتی بین مؤسسات تابعه تقسیم میشود.
4000 مؤسسه خیریه بهزیستی به مردم معرفی میشوند
اقطار با اشاره به اینکه تعداد معدودی از مؤسسههای خیریه ایرانی در کشور و حتی در جهان شناخته شدهاند، اظهار کرد: برخی از مؤسسات و خیریههای ما معروف و حتی در دنیا شناخته شده هستند به همین دلیل بسیاری از کمکهای مردمی به چند مؤسسه مشهور واریز میشود اما سایر مؤسسات در شهرهای مختلف کمتر برای مردم شناخته شده هستند به همین دلیل مقرر شده است بیش از چهار هزار مرکز خیریه بهزیستی از طریق سامانه این سازمان به مردم معرفی شوند و آنچه از کمکهای مردمی جمعآوری میشود به نسبت خدماتی که هر مؤسسه ارائه میکند بین مؤسسات تقسیم شود.
وی با تأکید بر اینکه با معرفی تمام مؤسسات خیریه کشور به مردم امکان توزیع صحیح و عادلانه مشارکتهای مردمی فراهم خواهدشد، گفت: از سوی دیگر این اقدام موجب شفافسازی نحوه هزینه کرد کمکهای مردمی میشود. در روش الکترونیک پروفایل و اطلاعاتی در اختیار مردم قرار میگیرد و مردم میتوانند انتخاب کنند که به چه مؤسسهای، با چه کارکردی، در کدام شهر و چه زمانی کمکهای خود را ارائه کنند. این مسئله به تحقق کامل نیتهای مردم در کمک به نیازمندان نیز منجر میشود.
بهزیستی صندوق صدقه توزیع نخواهد کرد
رئیس دبیرخانه مشارکتهای مردمی سازمان بهزیستی در پاسخ به این سؤال که اخباری مبنی بر توزیع صندوقهای صدقه بهزیستی منتشر شده است، آیا بهزیستی قصد توزیع صندوقهای صدقه در سطح کشور را دارد؟ گفت: خیر بهزیستی توزیع صندوق خانگی یا در سطح شهر نخواهد داشت مگر اینکه استانها بخواهند در مراکزی مثل فرودگاهها، راهآهنها و ... صندوقهایی را مستقر کنند.
وی در خصوص دلایل این تصمیم گفت: بهزیستی با صندوقهای سنتی دریافت مشارکتهای مردمی موافق نیست چرا که مردم ما علاقهمند هستند کمکهای آنها بلافاصله به دست نیازمندان برسد اما جمعآوری پول از صندوقهای سنتی زمانبر و هزینهبر است بر همین اساس از بهزیستی از روشهای جدید جلب مشارکتهای مردمی استفاده میکند تا همان زمانی که فرد کمک خود را ارائه کرد، پول به حساب فرد نیازمند واریز شود.
اقطار با اشاره به اینکه در سامانه http://mosharekat.behzisti.ir/ کلیه نیازهای مددجویان در کل کشور مشخص شده و هر فرد میتواند بداند مددجویان چه نیازهایی دارند، گفت: 102 قلم داروی مورد نیاز مددجویان و شیرخشک گرفته تا سفر زیارتی که مددجویان حتی یک بار هم تجربه نکردهاند، از جمله نیازهای مددجویان بهزیستی است؛ ما این نیازها را اعلام کردهایم تا مردم بدانند کمکهای آنها در کجا هزینه میشود.
وی اعلام کرد: به زودی سیستمی تعریف میکنیم که در آن مشخص شده است که شماره حسابهای هر مرکز چه شمارههایی است، چند نفر مددجو دارد و چه خدماتی را به کدام گروه از آسیبدیدگان اجتماعی و یا گروههای مرجع بهزیستی ارائه میدهند؛ البته قصد داریم خطی راهاندازی کنیم که به صورت هوشمند اعلام میکند که نزدیکترین مرکز خیریه محل سکونت هر فرد کجاست و یا افرادی که در شهر دیگری زندگی میکنند و میخواهند به نیازمندان شهر خود کمک کند میتواند به کدام مؤسسه وجوه خود را واریز کند این اقدام موجب شفافتر شدن هزینه کرد مشارکتهای مردمی بهزیستی خواهدشد.
اقطار از مردم خواست در صورتی که کمک نقدی و یا غیر نقدی به مراکز خیریه میکنند حتماً فیش دریافت کنند چرا که از طریق فیشها میتوان میزان کمکها و هزینهها کرد را پیگیری کرد.
وی در پاسخ به این سؤال که عدهای در خیابانها و معابر با معرفی خود به عنوان عضو یک مؤسسه خیریه اقدام به جمعآوری کمکهای مردمی میکنند، آیا این افراد مجوزی از بهزیستی دارند؟ گفت: ما چنین مجوزی به مراکز بهزیستی ندادهایم. مراکز خیریه میتوانند کمکهای مردمی را دریافت کنند اما اجازه ندارند افرادی را به خیابانها بفرستند تا پول جمعآوری کنند. اگر مردم در خیابان با افرادی مواجه شدند که ادعا میکنند برای یک مرکز خیریه در حال جمعآوری کمکهای مردمی هستند میتوانند آنها را به پلیس معرفی کنند.
رئیس دبیرخانه مشارکتهای مردمی سازمان بهزیستی در پایان اعلام کرد: با توجه به اینکه تعداد زیادی از مددجویان بهزیستی در سن ازدواج هستند برنامه بعدی ما جلب مشارکتهای مردمی برای تأمین جهیزیه مددجویان است و امیدواریم شرکتهایی که لوازم خانگی تولید میکنند در این حوزه با ما همکاری کنند.