امیرحسین شریفی، تهیهکننده سینما در گفتوگو
با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) با بیان اینکه رسانه باید جریانسازی فرهنگی داشته باشد، تصریح کرد: از زمانی که رسانهها در سراسر جهان رواج پیدا کردند ما شاهد بودیم این ابزار وسیلهای شد تا به واسطه آن جریانهای فرهنگی، هنری، سیاسی و ... در جوامع مختلف رقم خورد؛ برای مثال در مقطعی، رسانهها عاملی برای جنگافروزی بودند و در زمانی دیگر صلح پدید میآوردند، حتی در مواقعی رسانهها سبب برکناری رئیسجمهور نیز میشدند. با این توضیحات میتوان دریافت، جریانسازی بزرگترین و شاخصترین امتیازی است که برای یک رسانه میبایست متصور شد.
وی افزود: البته جنس رسانهها به واسطه عملکردشان با یکدیگر متفاوت است؛ برای مثال در عالم هنر رسانهها در جهت پوشش اخبار هنری قدم بر میدارند و در عالم ورزش نیز، رسانهها سعی میکنند، جریانات ورزشی را پوشش دهند. در این میان، توجهات هنری که مد نظر این گفتوگو است در میان مباحث رسانهای جز مهمترین بخشها محسوب میشود. مطلب دیگر اینکه، در کشور ما طی چند سال اخیر کمیت رسانههای هنری بهشدت افزایش پیدا کرده است، ولیکن تا چه حد این رسانهها قادرند منجر به ارتقای سطح فرهنگی جامعه شوند، خود بحثی مجزاست که میتوان درباره آن حرف زد.
این تهیهکننده سینما در پاسخ به این سوال که خبرگزاری ایکنا از دیدگاه وی تا چه حد توانسته در جهت ارتقای فرهنگی قرآنی در جامعه قدم بردارد؟ گفت: نزدیک به یک دهه است که با خبرگزاری قرآن آشنا هستم و خبرهای آن را پیگیری میکنم. دلیلم برای ارتباط با ایکنا نیز دو بخش دارد. ابتدا اینکه با این رسانه در ارتباط هستم گفتوگوهای متعددی انجام میدهم، دوم اینکه این خبرگزاری از خبرهای زرد دوری میکند و بیشتر موضوعات و خبرهایش بار فرهنگی دارد. در کلامی جدا از جذب مخاطب، صدق گفتار برای این رسانه دارای اهمیت است، موضوعی که بهشخصه آن را بسیار میپسندم.
وی در تکمیل توضیح فوق تصریح کرد: ایکنا در عنوان یک خبرگزاری قرآنی است؛ نامی که این تصور را به وجود میآورد این رسانه تنها موضوعات قرآنی را مدنظر قرار میدهد، اما این رسانه در حوزه هنر دست به یک اقدام خوب و مثبت زده که به نوعی عملی تحقیقی به حساب میآید که دایره واژگان و تعاریف اسلامی را توسعه برده است و بهنوعی مفهوم را جایگزین واژه کرده است. در نگاه خبرگزاری قرآن تنها کارهایی که از قرآن استفاده مستقیم بردهاند، قرآنی محسوب نمیشوند، بلکه آثاری که در معنا نیز آموزههای مورد نظر را مد نظر داشتهاند نیز قرآنی محسوب میشوند.
وی در پاسخ به سوالی دیگر مبنی بر اینکه این رسانه تا چه حد توانسته جریانسازی داشته باشد؟ چنین توضیح داد: من تاثیرات این رسانه را در عالم سینما مهم توصیف میکنم، چون حداقل در جامعه هنری نگاه به فیلم قرآنی را دقیقتر و آگاهانهتر کرده است. این اقدام خبرگزاری نیز به چند طریق رخ داده است. ابتدا گفتوگوهایی که این رسانه با جامعه هنری و کارشناسان انجام میدهد باعث شده نگاهی آگاهانه در جامعه هنری شکل گیرند. در ضمن نقدهای و اظهارنظرهایی که در حوزههای مختلف هنر در این رسانه کار شده به نظرم در رسیدن به جایگاه برتر به این رسانه کمک کرده است.
وی در پاسخ به این مطلب خبرنگار ایکنا مبنی بر اینکه این رسانه در دورههای متعدد توانسته عنوان بهترین خبرگزاری را در جشنوارههای مختلف مطبوعاتی به خود اختصاص دهد، چنین اظهارنظر کرد: درباره موفقیتهای کسب شده توسط خبرگزاری ایکنا، میتوان یک نکته را به عنوان اصل بیان کرد، آنهم اینکه اگر رسانهای بتواند بر پایه اصول و اساس، اخلاق حرکت کند، خواهد توانست به جایگاه مطلوب نیز دست یابد. این نکته را همانگونه که گفتید در عنوانهایی که این رسانه کسب کرده میشود بهخوبی مشاهده کرد، البته این جوایز مسئولیت این رسانه را سنگینتر میکند، چون توقعات از آن بالاتر رفته است، ولیکن انتظار میرود بهنوعی قرآن نیز در این عرصه یاریرسان ایکنا باشد، زیرا باور دارم حرکت کردن در مسیر قرآن، چه آگاهانه و چه ناآگاهانه دستاوردهای مثبتی به همراه خواهد داشت.
شریفی در پایان این گفتوگو با تاکید بر اینکه، تعداد زبانهایی که در این رسانه مدنظر قرار میگیرد بر تاثیرات آن افزوده است، تاکید کرد: یکی از اقدامات بسیار مثبتی که باید گسترش پیدا کند این مهم است که زبانهای مختلفی که در ایکنا پوشش داده میشود بر مخاطبان این رسانه افزوده است. برای همین اگر بتوان زبانهای بیشتری را در این رسانه مد نظر قرار داد بهنوعی حرف و پیام قرآن به شکل بهتری به گوش مردم سراسر جهان خواهد رسید.