حجتالاسلام والمسلمین احمد زادهوش، رئیس جامعة المرتضی(ع) و معاون سابق فرهنگی تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با تبریک 16 مردادماه؛ سال روز تاسیس جهاد دانشگاهی گفت: گاهی شخصی اهل عدالت است و در تعاملات و برخوردهای خود با عدالت رفتار میکند که در زبان عربی به او «زید عادل» گفته میشود. وی ادامه داد: اما گاهی شخصی آنچنان محض عدالت رفتار میکند و مجسمه عدالت است که درباره او میگویند: «زید عدل»، یعنی زید عین عدل و خود عدالت است و مصداق بارز این ویژگی و صفت را میتوان در وجود تک تک ائمه(ع) بهویژه حضرت علی(ع) مشاهده کرد.
رئیس جامعة المرتضی(ع) تاکید کرد: درباره روحیه جهادی سخنی نمیگویم، فقط میتوانم بگویم روحیه جهادی یعنی «جهاد دانشگاهی»، زیرا این نهاد نهتنها گاهی رفتارش جهادی بوده بلکه جهادگری در ذات آن نهفته است.
زادهوش بیان کرد: این نهاد فعال و پرافتخار توانسته است با امکاناتی معمولی کارهای بزرگی را در راه حفظ و توسعه استقلال کشور به خصوص در زمینه فناوریهای نوین مانند مجموعه تحقیقاتی که در موسسه رویان صورت گرفته، انجام دهد.
معاون سابق فرهنگی تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم با اشاره به فعالیتهای علمی، فرهنگی و آموزشی و پژوهشی جهاد دانشگاهی که امروز در سراسر کشور نیز توسعه قابل توجهی دارد تصریح کرد: با توجه به این سابقه درخشان، ظرفیت و توانمندی این نهاد مبارک پیشنهاد مشخصی دارم که فکر میکنم انجام آن واجب است و اولویت دارد و متاسفانه بر زمین هم مانده است و کسی به این مقوله ورود چندانی نکرده است.
رئیس جامعة المرتضی(ع) اظهار کرد: پیشنهاد من حمایت علمی و فرهنگی جهاد دانشگاهی از اقلیت شیعیان در کشورهایی است که شیعیان در این کشورها در سختی و تنگنا بسر میبرد و جهاد دانشگاهی در اینگونه کشورها مثل نیجریه، مالی، غنا، افغانستان میتواند از بین جوانان دوره دبیرستان، استعدادهای درخشان و برتر را که از خانوادههای اصیل و سالم هستند شناسایی کند و برای آن برنامهریزی علمی و آموزشی داشته باشد.
زادهوش تصریح کرد: جهاد دانشگاهی با استفاده از ظرفیتهای توافقنامهها و با رایزنی بین وزارت امور خارجه و وزارت علوم میتواند این افراد را در بهترین رشتههای دانشگاهی بورسیه کند و طی هفت سال تحصیل پیوسته تا پایان دوره دکتری علاوه بر آموزشهای علمی و تربیت فنی آنان با همکاری حوزه علمیه و طلاب جوان بر روی آنان کار فرهنگی و تربیتی نیز انجام دهد، سپس آنان را برای بازگشت به میهنشان حمایت کند.
رئیس جامعة المرتضی(ع) عنوان کرد: این اقدام قطعا باعث ورود چنین افراد فرهیختهای به بدنه اجرایی و مدیریتی و علمی آن کشورها و طبعا ارتقای جوامع شیعی خواهد شد و میتواند تاثیرات علمی، فرهنگی و حتی سیاسی و اجتماعی مورد نظر را در جوامع هدف داشته باشد و برکات آن نهتنها برای خود شیعیان این کشورها بلکه برای شیعیان جهان و از جمله دستاورد عظیمی برای انقلاب اسلامی خواهد بود.
معاون سابق فرهنگی تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم با بیان اینکه در زمینههای دینی و فرهنگی کارهایی در این عرصه شده است اظهار کرد: نمونههای کوچکی از این اقدام در ایران اجرا شده و نتایج شگفتی در پی داشته است. البته ممکن است برخی از این جوانان در کشورهای خودشان که ظرفیت داشته باشد مورد حمایت قرار گیرند.
زادهوش با تجلیل مجدد از جهاد دانشگاهی ادامه داد: یکی از نیازهای روزافزون کشور که در این سالها اهمیت آن هم بیشتر حس میشود و رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز از چندین سال پیش بر آن تاکید فراوانی داشته و دارند مسئله پرداختن به اقتصاد مقاومتی و کاهش بیکاری و ایجاد اشتغال است که جهاد دانشگاهی با روحیه جهادی و فرهنگ جهادی خود می تواند در این راستا نیز قدمهای بیشتری همانند گذشته بردارد.
وی افزود: جهاد دانشگاهی، نیروهای توانمندی در زمینه علمی و فنی و حتی فرهنگی دارد و با توجه به ارتباط با بدنه دانشگاهی میتواند ظرفیت علمی دانشگاه ها را در راستای ایجاد اشتغال و رفع بیکاری فعال کند و به خصوص تولید دانشبنیان را در کشور فراگیر کرده و آن را توسعه دهد.
رئیس جامعة المرتضی(ع) تصریح کرد: یکی دیگر از کارهایی که جهاد دانشگاهی در عمل از خود بروز و ظهور داده است ترویج فرهنگ جهادی است که البته توسعه و تحکیم آن به سایر نهادها و ترویج آن در سراسر جامعه را با توجه به ظرفیت رسانهای و فرهنگی در اختیار میتواند به خوبی انجام دهد و الگوی عملی و فکری در این زمینه باشد که نیازمند ایجاد گفتمان مجدد این فرهنگ بعد از گذشته چند دهه از انقلاب اسلامی است.