علیاکبر اشعری، عضو هیئتمدیره خانه کتاب در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) درباره معرفی سیدعباس صالحی به عنوان وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: آقای صالحی فرد خوبی است و دو ویژگی خوب و مهم دارد، اینکه از نظر علمی دارای تحصیلات حوزوی و دانشگاهی دارد و از سوی دیگر با وجود اینکه سابقه کار اجرایی چندانی نداشت و در گذشته نیز با وزارت ارشاد همکاری نداشته است؛ اما به طور نسبی کارها و اقدامات خوبی انجام داده است.
وی افزود: وی فضا را فرهنگی کرد و تلاش کرد نوعی وفاق و همدلی در حوزههای فرهنگی و اصحاب آن حوزهها با وزارتخانه ایجاد کند و از این نظر گزینه خوبی است.
اشعری در ادامه تاکید کرد: حوزه فرهنگ نیازمند باور آن است؛ چرا که در مجموع طی سالهای پس از انقلاب اسلامی بهای چندانی به این حوزه داده نشده است و نقش اثرگذار فرهنگ در هیچ یک از سازمانها و نهادها دیده نمیشود و بسیاری از مسائل فرهنگی وجود دارد که هیچ نهاد و سازمانی به آن ورود ندارد.
وی نخستین اولویت دولت را توجه به مقوله فرهنگ دانست و بیان کرد: کسی که میخواهد تصدی وزارت ارشاد را بر عهده گیرد باید برای اجرای برنامههای خود نقشه راه داشته باشد. مشکلات و آسیبهای فرهنگی بسیاری در جامعه وجود دارد و این فرد باید راهحلها و راهکارهایی را برای حل این مشکلات داشته باشد و از سوی دیگر سهم همه نهادها و سازمانها در این نقشه راه، مشخص باشد.
این مدیر فرهنگی گفت: پایش فرهنگی اولویت بعدی در این راستاست؛ چرا که ما ابزار اندازهگیری فرهنگی نداریم، کسی که وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی میشود، چهار سال در این سمت تصدیگری میکند، اما شاخصی برای اندازهگیری فعالیتها و عملکرد وی وجود ندارد که به صورت شفاف نشان دهد چه میزان عملکرد مثبت یا منفی را شاهد بودهایم.
اشعری ادامه داد: وزیری که برای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انتخاب میشود، با حوزههای مختلف مواجه است؛ از این رو باید در همه این موارد، اتاق فکر تشکیل دهد و با کمک بخشهای پژوهشی به بررسی مشکلات و آسیبها بپردازد.