صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۶۳۳۸۸۹
تاریخ انتشار : ۰۱ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۵:۵۹
عباس صالح مدرسه‌ای:

گروه هنر: کارگردان مستند «داستان تقریب» گفت: در پی اختلافاتی که در جهان اسلام پیش آمده، ایده ساخت این مستند شکل گرفت. بنیان‌گذار طرح اولیه این کار نیز علامه محمدتقی قمی است.

عباس صالح مدرسه‌ای کارگردان مستند «داستان تقریب» در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، درباره چگونگی شکل‌گیری ایده این مستند اظهار کرد: در پی ناسازگاری‌ها و تفرقه‌ها میان جوامع اسلامی بود که طرحی متفکرانه پدید آمد. تقریب مذاهب در جهان اسلام. با هدف شناخت بهتر و بیشتر از یکدیگر و دستیابی به آرمان برادری دینی بر اساس اصول و مشترکات اسلامی، بنیان‌گذار چنین طرحی نیز علامه محمدتقی قمی بود.

وی افزود: این طرح که مصادف شده بود با دوران طلایی مرجعیت حضرت آیت‌الله العظمی بروجردی با حمایت و اهتمام ایشان به ثمر نشست و نقطه عطفی در تاریخ معاصر شد. علامه قمی در خلال اقامتش در مصر، با متفکران و اندیشمندان مختلف در دانشگاه الازهر ارتباط برقرار کرد. با آغاز جنگ جهانی دوم، علامه قمی به ایران بازگشت. در این هنگام یعنی حدود سال 1324 خورشیدی، (۱۹۴۵ میلادی) حضرت آیت‌الله العظمی سیدحسین بروجردی به عنوان مرجع عالیقدر شیعه در شهر قم مستقر بودند، شیخ محمدتقی با وی ملاقات کرد و شرح تفصیلی سفرش و اجمالی از فعالیتش را در موضوع تقریب ارائه کرد. آیت الله بروجردی با تأیید فعالیت‌های او، مقرر کردند از این حرکت پشتیبانی شود. بدین سبب، طرح تقریب مورد تأکید بزرگترین مراجع دینی اهل سنت و شیعه قرار گرفت، چیزی که می‌توان آن را یکی از ارکان اساسی پیروزی و موفقیت چنین طرحی برشمرد.

وی در پایان تاکید کرد: در این اثر سعی کرده‌ام با نگاه مستند محض و بی طرفانه نقش تقریب مذاهب را به تصویر بکشم و از کلیشه‌های رایج فاصله بگیرم. «داستان تقریب» را مهدی مطهر تهیه‌ کرده و این کار محصول خانه مستند انقلاب اسلامی است.

از عوامل مستند «داستان تقریب» می‌توان به مهرداد زاهدیان مشاور پروژه، مهدی مطهر مجری طرح، احمد شفیعی ناظر کیفی، محمد هادی صالح تصویربردار، عباس قلیچ لو برنامه ریز و مدیرتولید، مسعود سفلایی تدوینگر، شهرام درخشان گوینده متن، مهرداد جلوخانی طراحی و ترکیب صدا اشاره کرد.