صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۶۳۷۳۳۵
تاریخ انتشار : ۱۱ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۵:۱۱

گروه حوزه‌های علمیه: اجرای طرح تربیت جهادی مدیران و اساتید حوزه و هدفمندسازی شهریه طلاب دو طرح مهم معاونت‌های تهذیب و تبلیغ حوزه علمیه در سال جاری و سال‌های آتی است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با روی کارآمدن آیت‌الله اعرافی و آغاز دوره جدیدی در حوزه، قرار است تحول حوزه روند شتابان‌تری به خود بگیرد؛ از این‌رو هزاران ایده از استادان و طلاب حوزه جمع‌آوری شده و در قالب چندین طرح کلی در حال پیگیری است، همچنین برنامه جامع پنج‌ساله حوزه نیز در حال تدوین است.
در این میان معاونت‌های حوزه علمیه نیز برنامه‌هایی را از سال‌های قبل آغاز کرده و یا قرار است در سال جاری انجام دهند تا در این راستا به صورت فعالانه‌تری در تحولات حضور داشته باشند.
حجت‌الاسلام والمسلمین حمید ملکی، معاون تهذیب حوزه در سخنانی که در مراسم آغازین سال تحصیلی 96 _ 97 حوزه علمیه از ایشان و در قالب کلیپی پخش شد، به مهم‌ترین برنامه‌های این معاونت اشاره کرد و گفت: یکی از مهم‌ترین طرح‌های این معاونت در سال جاری و سال‌های آتی اجرای قوی‌تر طرح تربیت جهادی استادان و مدیران است.
وی افزود: ایجاد نگاه تربیتی در میان مدیران می‌تواند این نگاه را در برنامه‌ریزی‌ها به سمت استادان و طلاب نیز سوق دهد؛ نگاهی که سنخیت آن با فعالیت‌های تهذیبی زیاد است؛ زیرا مهم‌ترین هدف در تهذیب، تربیت است.
ملکی ادامه داد: اگر مدیر بتواند نگاه تربیتی خود را در برنامه‌ریزی‌ها منتقل کند این ساختار در مرحله بعد در دست اساتید خواهد بود و استادان نیز نقش بی‌بدیلی را در بخشیدن این نگاه به طلاب دارند.
وی اظهار کرد: تربیت در درجه دوم توسط استاد صورت می‌گیرد و لازمه یک کار تربیتی در حوزه‌های علمیه این است که اساتید همزمان با کارآمدی و نقش آموزشی، به نقش پرورشی و تربیتی خود نیز اهتمام داشته باشند، در حالی که متاسفانه گاهی شاهد هستیم این نگاه کمتر متجلی است.
ملکی عنوان کرد: جهاد تربیتی اساتید در صدد این است که نقش تربیتی آنان را احیاء و تقویت کند، همان‌طور که تاکنون نیز رضایت طلاب از اجرای این طرح مشهود است.
همچنین حجت‌الاسلام والمسلمین نبوی، معاون تبلیغ حوزه علمیه نیز در سخنانی گفت: یکی از طرح‌های ما ایجاد مهد کودک‌هایی با محوریت حوزه است.
نبوی ادامه داد: متاسفانه گاهی شاهد هستیم که مهدهای کودکی در کشور وجود دارند که فعالیت آنان متباین با فرهنگی دینی ما است و می‌تواند نقش نامناسبی برای آینده نسل جوان بازی کند.
معاون تبلیغ حوزه تصریح کرد: براین اساس قرار است تا مهدهایی با محوریت حوزه علمیه ایجاد شود تا نظارت بیشتری بر فعالیت این مهدها وجود داشته باشد.
نبوی اعطای مجوز به گروه‌ها و موسسات تبلیغی و ساماندهی آنان را از دیگر برنامه‌های این معاونت برشمرد و افزود: این طرح باید در شورای عالی حوزه مصوب شود.
معاون تبلیغ حوزه هدفمندشدن شهریه‌ها را از دیگر کارها عنوان و اظهار کرد: براین اساس اعطای شهریه هدفمند شده و طلابی که برجستگی‌های خاص علمی و تحصیلی دارند از شهریه بیشتری برخوردار می‌شوند.
همچنین آیت‌الله علیرضا اعرافی در سخنانی گفت: یکی از مهم‌ترین مباحث که در سال تحصیلی جدید دنبال خواهد شد، برپایی کرسی‌های آزاداندیشی است که مورد مطالبه مقام معظم رهبری نیز بوده است.
وی با تاکید بر توسعه کرسی‌ها افزود: تا پایان سال جاری 100 کرسی آزاداندیشی برنامه‌ریزی و برگزار خواهد شد، همچنین مسایل مستحدثه در دروس خارج حوزه بیشتر از گذشته مورد بحث و تدریس قرار می‌گیرد و در سال‌های آتی نیز رشد بیشتری خواهد یافت. 
البته در این میان بحث هدفمندی شهریه‌ها از مباحث مهم و در عین حال چالش‌برانگیز در حوزه علمیه است که در طرح جدید نیز حرف و حدیث‌هایی را ایجاد خواهد کرد.
به گفته اعرافی، صحبت‌هایی با مقام معظم رهبری و مراجع معظم درباره افزایش شهریه‌ها صورت گرفته و بزرگان حوزه نیز اجمالا با کلیت آن موافقت کرده‌اند اما این ارتقاء شهریه به صورت هدفمند و در راستای تقویت بنیه علمی و نخبگانی حوزه صورت می‌گیرد.