به گزارش خبرنگار اعزامی
خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا) به ارومیه، شب گذشته 17 شهریورماه قرآنی ها تا دقایقی از بامداد منتظر بودند تا اسامی برگزیدگان اعلام شود، پیش از آن در فضای مجازی طوفانی از گمانه زنی ها آغاز شده بود، گمانه زنی هایی که بسیاری «مهدی غلام نژاد» و بسیاری دیگر «امید حسینی نژاد» را حائز رتبه برتر رشته تلاوت این دوره از مسابقات معرفی می کردند، اما در نهایت، شرکت کننده ای که بیشترین تشویق را از حاضران در سالن دریافت کرد، رتبه نخست یا اول مسابقات را از آن خود کرد. سایر رشته ها در حاشیه اعلام نتایج رشته تلاوت بودند.
با اعلام نتایج مسابقات، حسینیه ثارالله(ع) که روزهای آرامی را پشت سر گذاشته بود در آرامش همیشگی خود منتظر مراسم اختتامیه مسابقات بخش آقایان ماند تا چهلمین دوره مسابقات سراسری قرآن در بخش آقایان به کار خود پایان دهد. مسابقاتی که از روز 11 شهریورماه آغاز شد و تا شامگاه روز 17 شهریورماه ادامه یافت تا سرانجام امروز با برگزاری مراسم اختتامیه به کار خود پایان بدهد.
مشکل تأخیر در آغاز برنامه های این دوره از مسابقات حتی در روز اختتامیه نیز برطرف نشد، از ابتدای چهلمین دوره مسابقات تا انتهای بخش آقایان شاهد تأخیرهایی گاه تا یک ساعت بودیم، مراسم اختتامیه نیز حدود 40 دقیقه تأخیر در شروع مراسم داشت. تأخیر در آغاز برنامه هایی که همراه با پخش زنده تلویزیونی است نقطه ضعف بزرگی به حساب می آید.
مراسم اختتامیه با حضور استاندار استان آذربایجان غربی برگزار شد. بعد از آنکه در نماز جمعه شهر ارومیه نماینده ولی فقیه در استان از عدم حضور مسئولان و مردم در این مسابقات انتقاد کرد، برخی مسئولان استانی از روز گذشته شروع به حضور در سالن مسابقات کردند. در مراسم اختتامیه نیز استاندار این استان حضور یافت.
تلاوت سیدمصطفی حسینی - که در طول برگزاری مسابقات از اصحاب رسانه گلایه داشت که چرا کلمه «سید» ابتدای اسمش قید نمی شود - بخش اول این مراسم بود. این سید قزوینی در روز عید غدیر و با کسب رتبه نخست مسابقات و انتخاب برای حضور در مسابقات بین المللی ایران، بهترین عیدی ممکن را دریافت کرد. وی در تلاوت خود آیاتی از سوره مبارکه فاطر را به زیبایی هر چه تمام تر تلاوت کرد.
در مراسم اختتامیه به خبرنگاران اطلاع داده شد که یکی از شرکت کنندگان رشته ترتیل که حائز رتبه نیز شده بود، به دلیل عدم حضور در آزمون مفاهیم، از دور مسابقات حذف شده است. این در حالی بود که شرکت کننده مذکور از این قضیه کاملاً بی اطلاع بود. چنین بی نظمی هایی در طول مسابقات کم به چشم نخورد.
تنها به حائزان رتبه ممتاز تندیس مسابقات اهدا شد. محوریت این تندیس کلمه «اقراء» که به شکل زیبایی آراسته شده است، بوده و در پایین آن نیز عبارت «چهلمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران؛ ارومیه تابستان 96» درج شده است.
بخش اول تجلیل به برگزیدگان رشته ترتیل و حفظ 10 جزء اختصاص یافت. در رشته ترتیل سه نفر حائز رتبه ممتاز و یک نفر نیز در سطح عالی تقدیر شد. در رشته 10 جزء نیز یک نفر ممتاز، دو نفر عالی و دو نفر نیز شایسته تقدیر شناخته شدند.
قبل از سخنرانی استاندار آذربایجان غربی، مجری مراسم از وی خواست تا در روز عید یک عیدی قرآنی – که بیشتر منظور مجری کمک به وقف قرآنی بود – به مردم آذربایجان غربی تقدیم کند، که استاندار ابتدا یک خاطره را به عنوان عیدی برای مردم تعریف کرد و پس از اصرارهای فراوان مجری مراسم برای کمک به پویش وقف مشارکتی قرآن توسط استاندار، وی به بحث لزوم شناسایی خیرین قرآنی این استان اشاره کرد.
در بخشی از این مراسم از خانواده شهید مدافع حرم «اسماعیل شجاعی» اولین شهید مدافع حرم اهل تسنن تجلیل شد. پس از آن نیز برگزیدگان رشته حفظ 20 جزء قرآن کریم که شامل پنج رتبه ممتاز و یک رتبه عالی بود تجلیل شدند.
تجلیل از برگزیدگان رشته حفظ موضوعی قرآن کریم بخش دیگری از این مراسم بود، هیچ یک از برگزیدگان این بخش در سالن حضور نداشتند، آنها بعد از پایان مسابقه خودشان که روز 14 شهریورماه بود شهر ارومیه را ترک کردند، جا داشت این افراد برای مراسم اختتامیه و حضور در مراسم تجلیل دعوت شوند. غیر از این افراد، برخی از برگزیدگان نیز به علت اینکه شب قبل، پیش از اعلام نهایی نتایج، ارومیه را ترک کرده بودند، در زمان اهدای جوایز حضور نداشتند.
در بخشی از مراسم «سیدوحید مرتضوی» که محوریت اجرای مسابقات با وی و تعدادی از همکارانش بود، صدای خود را با مولودی خوانی در وصف امام علی(ع) به رخ قاریان و حاضران در سالن مسابقات کشید.
در این مراسم همچنین از «سیدمهدی فاطمیان» از اساتید و پیشکسوتان قرآنی کشورمان که این روزها در بستر بیماری قرار دارد، با پخش کلیپی یاد شد. در ادامه نیز «علی قاسم آبادی» بیانیه شرکت کنندگان این دوره از مسابقات در محکوم کردن نسل کشی در میانمار را قرائت کرد. در این بیانیه عنوان شد که یک روز از مسابقات بین المللی قرآن سال آینده جمهوری اسلامی ایران به شهدای میانمار نامگذاری شود.
تجلیل از قاریان و حافظان برگزیده این دوره از مسابقات بخش دیگری از این مراسم بود، در رشته قرائت سه نفر شایسته تقدیر، سه نفر رتبه عالی و یک نفر رتبه ممتاز را دریافت کردند. همچنین در رشته حفظ کل نیز چهار نفر رتبه ممتاز، چهار نفر رتبه عالی و دو نفر شایسته تقدیر شناخته شدند.
سیدمطفی حسینی، حائز رتبه ممتاز رشته قرائت جایزه خود را به شهید محسن حججی، شهید مدافع حرم تقدیم کرد. سعید علی اکبری، حافظ کل قرآن و حائز رتبه ممتاز این دوره از مسابقات با صدای بسیار زیبایی شعری در وصف حضرت علی(ع) اجرا کرد که مورد توجه حاضران در سالن قرار گرفت. علی اکبری هم تندیس خود را به یکی از شهدای مدافع حرم استان قزوین اهدا کرد.
سرانجام نیز این مراسم حدود ساعت 13 به کار خود پایان داد تا همه چیز برای برگزاری آغاز مسابقات بخش بانوان از روز یکشنبه 19 شهریورماه آغاز شود.