صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۶۴۰۴۶۳
تاریخ انتشار : ۲۰ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۱:۱۴
معاون تبلیغ حوزه‌های علمیه بیان کرد:

گروه حوزه‌های علمیه: معاون تبلیغ حوزه‌های علمیه با اشاره به سخنان اخیر رهبری در جمع طلاب تهرانی مبنی بر لزوم ارایه حرف‌های تازه و جدید در باب سیاست، جامعه و انسان گفت: وظیفه حوزه تبیین ویژگی‌های تمدن اسلامی با ادبیات روز برای دنیا است.

حجت‌الاسلام و المسلمین محمدحسن نبوی، معاون تبلیغ حوزه علمیه در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) گفت: مقام معظم رهبری در سیر تطور اصلاحی جامعه چندین مرحله را ترسیم کرده و نقشه راه مسئولان و مردم را مطرح فرموده‌اند.

وی افزود: اولین مرحله که انقلاب اسلامی بود که با رهبری امام خمینی و با حرکت خروشان مردمی به ثمر نشست و اگرچه مرحله سختی در شروع حرکت اصلاحی ملت ایران بود ولی طی کردن و پیمودن مراحل بعدی اگر دشوارتر از انقلاب نباشد از آن کمتر هم نخواهد بود.

نبوی تصریح کرد: بعد از مرحله انقلاب، مرحله دولت اسلامی سپس جامعه اسلامی و در نهایت تمدن اسلامی است که بارها در سخنرانی مقام معظم رهبری به عنوان نقشه راه ملت ایران ترسیم شده است و تمامی برنامه‌ریزی‌های ریز و درشت کشور باید بر مبنای این حرکت صورت بگیرد.

معاون تبلیغ حوزه‌های علمیه اظهار کرد: ملت ایران حکومت طاغوتی شاه را که ضد ارزش‌های دینی و اسلامی بود کنار گذاشتند و جامعه دچار تحول و دگرگونی زیربنایی شد و بعد از آن دولت انقلابی مستقر و مسیر حرکت به سمت اسلامی شدن دولت آغاز شد.

دولت اسلامی‌؛ پیش‌نیاز جامعه اسلامی

نبوی ادامه داد: برای ایجاد دولت اسلامی به معنای واقعی باید کارگزاران نظام و خطوط اصلی آن براساس شاخص‌های دینی باشد که متاسفانه دولتی با این ویژگی‌ها را نداریم.

معاون تبلیغ حوزه‌های علمیه اظهار کرد: به عنوان مثال در ایام انتخابات، افراد برای جمع رای وعده‌های زیادی به مردم می‌دهند ولی واقعا چه مقدار صادقانه با مردم حرف زده می‌شود و به آنان وعده می‌دهیم؛ بنابراین یکی از ارکان اصلی دولت اسلامی سخن صادقانه مسئولان با مردم است.

نبوی ادامه داد: در ادارات چقدر دنبال اجرای عدالت هستیم و چقدر فساد اداری در کشور در حال کمتر شدن و یا رشد است؟ متاسفانه می‌بینیم که رشوه و سوءاستفاده در سیستم اداری وجود دارد و اگر خواهان این هستیم که دولت ما واقعا اسلامی شود باید مسیر حرکت دولت‌هایی که می‌آیند و می‌روند بر مبنای اسلام و فرمایشات رهبری و سیره امام خمینی(ره) باشد.

معاون تبلیغ حوزه‌های علمیه با بیان اینکه مراحل مختلف تا رسیدن به تمدن اسلامی، مرحله به مرحله و هر کدام مقدمه و زمینه‌ساز برای مرحله دیگر است بیان کرد: ما باید ابتدا دولت اسلامی به معنای واقعی را ایجاد کنیم تا بتوانیم به جامعه اسلامی و تمدن اسلامی برسیم که رسیدن به تمدن اسلامی، مرحله‌ای است که می‌تواند قدرت واقعی اسلام برای خوشبختی و سعادت دنیا و آخرت انسان را به بشریت برساند.

این استاد حوزه علمیه با بیان اینکه هنوز دولت اسلامی به این معنا تحقق نیافته است عنوان کرد: مهم‌ترین تکلیف دولت اسلامی سوق دادن جامعه به سمت صلاح و سداد است و باید مسیر برنامه‌های سیاسی، اجتماعی و اقتصادی کشور بر مبنای این موضوع باشد و رسانه‌ها و در راس آنان صدا و سیما نیز باید به تربیت انسان‌های صالح اقدام کند تا مردم تربیت دینی پیدا کنند.

نگرش یکسویه و بی‌عدالتی دو ضعف لیبرالیسم است

وی با اشاره به ویژگی‌های تمدن اسلامی عنوان کرد: تمدنی که ما قصد داریم به دنیا عرضه کنیم تمدنی اسلامی در مقابل تمدن لیبرالیستی غرب است که حرف‌ها و سخنان تازه و جدیدی برای بشر دارد؛ زیرا تمدن لیبرالیستی با وجود جاذبه‌های ظاهری، آرامش و معنویت برای بشر به ارمغان نیاورده است و پیشرفت‌های یکسویه مادی نیز به صورت عادلانه میان مردم توزیع نمی‌شود.

وی افزود: تمدن غربی، نگاه تک‌بعدی به انسان دارد و همه زندگی را در عمر چند دهه خلاصه می‌کند و این در حالی است که خداوند به عنوان خالق بشر، انسان را دو بعدی آفریده و زندگی او دو ساحت دارد که یکی مقدمه دیگری است.

معاون تبلیغ حوزه علمیه با بیان اینکه اسلام با رشد و پیشرفت و توسعه مادی و کسب ثروت مخالفتی ندارد بیان کرد: اسلام همه این مسایل را مقدمه برای یک زندگی ابدی در آخرت می‌داند؛ بنابراین رشد و پیشرفت و کسب ثروت زمانی ارزش دارد که انسان توجه به بُعد معنوی خود را فراموش نکند، چه رسد به اینکه تنها به فکر زندگی دنیوی خود باشد و این پیام جدیدی است که ما باید در قالب تمدن اسلامی به دنیا عرضه کنیم و انقلاب پرچمدار چنین حرکتی در دنیاست.

نبوی در پاسخ به سؤالی در مورد نقش حوزه علمیه در تحقق فرایند دولت اسلامی تا تمدن اسلامی با بیان اینکه رهبری در سخنان اخیر خود در جمع طلاب بر ارایه حرف‌های جدید از سوی حوزه در مقوله انسان، سیاست و جامعه اظهار کرد: حوزه علمیه در بخش بخش این فرایند موثر است؛ انقلاب اسلامی به رهبری یک مرجع شجاع و مومن و معتقد به مبانی اسلامی شکل گرفت و مردم در طول هشت سال جنگ تحمیلی با حمایت‌های معنوی و تبلیغی حوزه علمیه از کیان نظام اسلامی دفاع کردند و موفقیت‌های چشمگیری نیز در جنگ و بعد از آن نصیب انقلاب شد و مردم کارکرد عاشورا را درک کردند.

بازخوانی تاریخ با مصادیق روز

معاون تبلیغ حوزه‌های علمیه با بیان اینکه مردم همیشه دوست دارند تا تاریخ را در گذشته تفسیر و بازخوانی کنند، تصریح کرد: یکی از رسالت‌های اصلی حوزه امروز این است که تاریخ را با مصادیق روز برای مردم بازخوانی کنند و شمر و یزیدهای زمانه را برای مردم تبیین و مرز حق و باطل را برای آنان روشن کنند. امروز آمریکا و اسرائیل مصادیق بارز شمر و یزید زمانه هستند و حوزه علمیه وظیفه دارد تکلیف مردم در این دوره را به آنان بشناساند. 

وی تاکید کرد: حوزه علمیه باید با ادبیات روز دیدگاه‌های اسلام در مورد انسان و جامعه را مطرح کند و یقینا اگر با ادبیات روز این پیام منتقل شود خواهان زیادی هم خواهد داشت چون مبتنی بر فطرت انسانی است.