حجتالاسلام والمسلمین ابراهیم کلانتری، معاون فرهنگی دانشگاه آزاد در گفتوگو با
خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) و در آستانه آغاز سال تحصیلی جدید، با اشاره به برنامههای فرهنگی و قرآنی دانشگاه آزاد در سال تحصیلی جدید، اظهار کرد: در برنامههای سال تحصیلی جدید، یکی از مباحث جدی، آموزش قرآن است، در کنار آن برپایی محافل قرآنی با حضور قاریان برجسته کشوری و بینالمللی و جلسات تفسیر قرآن را خواهیم داشت. اینها جزء اولویتهای ما در دانشگاه آزاد است.
وی ادامه داد: اولویتهای کلی در حوزه فرهنگی در سال تحصیلی جدید در دانشگاه آزاد، ساماندهی به کارهای فرهنگی در بخشهای محتوایی، ساختارهای فرهنگی و نیروهای فرهنگی است چرا که نیروها نیز خود باید معتقد به کار فرهنگی باشند و با تمام وجود در این عرصه خدمت کنند.
کلانتری خاطرنشان کرد: دانشگاه آزاد در حوزه قرآن و عترت کار ویژه خود را دارد که در سایر دانشگاهها وجود ندارد، در سایر دانشگاهها، 2 واحد درس تفسیر موضوعی قرآن تدریس میشود، در دانشگاه آزاد هم این درس وجود دارد، همچنین درس وصایای امام ویژه دانشگاه آزاد، ارائه میشود.
وی افزود: اما در بحث کانونها، در دیگر دانشگاهها، کانونهای قرآن و عترت، به شکلی پراکنده فعالیت میکنند، اما در دانشگاه آزاد این کانونها به صورت متمرکز در همه واحدها وجود دارد.کانونهای قرآن و عترت با کمک اداره کل قرآن و عترت و پژوهشکده قرآن و عترت تقویت خواهند شد و همه به شکلی بازسازی میشوند تا بتوانند از عهده وظایف خود بر بیایند.
معاون فرهنگی دانشگاه آزاد در پاسخ به این پرسش که اکثر کانونهای قرآن و عترت در بحث قرآن فعالیت دارند و توجه به موضوع عترت در میان آنها کمرنگ است، این وضعیت در دانشگاه آزاد به چه شکل است؟ گفت: این کانون در دانشگاه آزاد که تحت عنوان قرآن و عترت است، در هر دو حوزه تلاش میکند، فضای دانشگاه را به شعائر دینی معطر سازد، برگزاری مراسمهای مذهبی و مناسبتهای مربوط به اهل بیت(ع)، برپایی هیئات مذهبی و نیز چاپ مجلهای با عنوان صحیفه مبین از جمله این تلاشهاست.
اولویتهای پژوهشی پژوهشکده قرآن و عترت دانشگاه آزاد
وی همچنین با اشاره به فعالیتهای پژوهشکده قرآن و عترت در دانشگاه آزاد، گفت: پژوهشکده قرآن و عترت وابسته به معاونت دانشجویی و فرهنگی در این دانشگاه، در راستای ماموریتهای محوله، اولویتهای پژوهشی را در سال 96 تعیین کرده که در گردهمایی نخست مدیران گروههای معارف اسلامی دانشگاه در اختیار اساتید و مدیران قرار گرفت. بر اساس این اولویتها، آن دسته از اعضای هیئت علمی دانشگاه که آمادگی تحقیقات علمی و پژوهشی روشمند در حوزههای مشخص شده را دارند، میتوانند با مراجعه به معاونت دانشجویی فرهنگی و یا معاونت پژوهشی واحدها، اقدام به انتخاب طرح پژوهشی خود کنند که پس از تایید به انعقاد قرارداد منجر میشود.