صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۶۴۵۲۲۸
تاریخ انتشار : ۰۱ مهر ۱۳۹۶ - ۱۳:۱۲
باب جدید گفتمان بین موزه‌ای گشوده شد؛

گروه ادب: در نشست خبری گرامیداشت 80 سالگی موزه ایران باستان و موزه و کتابخانه ملی ملک بر آغاز باب جدیدی از گفتمان بین موزه‌ای تأکید شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، نشست خبری «80 سالگی موزه ایران باستان و کتابخانه و موزه ملی ملک» صبح امروز یکم مهرماه با حضور سید مجتبی حسینی، رئیس موزه ملی و کتاب ملک و جبرییل نوکنده، رئیس موزه ملی ایران به مناسبت 80 سالگی این دو موزه برگزار شد.
حسینی در این نشست گفت: یکی از دغدغه‌های ما نهادهای قدیمی در کشور هستند؛ چرا که از گذشته تاکنون توجه کمتری به روزگار گذشته شده و تقریباً به حال پرداخته‌اند و به دلیل همین نگاه است که کارخانه‌های  ما به نسل‌های قدیمی نمی‌رسد و هر کس مؤسس نهاد خود هست و می‌توان گفت نهاد قدیمی در کشورمان وجود ندارد.
وی افزود: موزه ایران باستان و موزه ملی ملک که همجوار و همسایه‌اند، امسال هشتاد ساله می‌شوند، هر دو نهاد برای مردم اما با خاستگاه متفاوتند. یکی برای حاکمان و دیگری توسط بازرگان فرهیخته شکل گرفته است. 80 ساله شدن پدیده مهمی است و اساساً موزه‌ها نهادهایی هستند که برای فردا طراحی و ساخته می‌شوند و هر موزه که فردایی‌تر است، پرمخاطب است.
وی با بیان اینکه کارگروه مشترکی به مناسبت 80 سالگی این موزه‌ها تشکیل شده  و شعار مشترک آن «هشتاد سال مشق فرهنگ در باغ ملی» است، ادامه داد: موزه‌ها تأثیرات متعددی می‌توانند داشته باشند، یکی از این آثار این است که می‌توانند دریچه نگاه جدیدی به مخاطبان بدهد، همچنین موزه‌ها آثار معیار و سنجه را به ما معرفی می‌کند تا بدانیم گامی به جلو برداشته‌ایم یا عقب مانده‌ایم و همچنین کمک می‌کند امروز بهتری داشته باشیم و از سوی دیگر تعالی، توسعه و ترقی ذوق را در پی خواهد داشت.
حسینی تصریح کرد: یکی از برنامه‌های موزه ملک برای 80 سالگی افتتاح نمایشگاه‌های از آثار نسخه‌های خطی و هنری ارزشمند است که در این راستا، 80 تابلوی تصویر آثار نفیس تاریخ ایران، از دوره پیش از تاریخ تا روزگار قاجار در خیابان پروفسور رولن در محوطه تاریخی باغ ملی تهران به نمایش درخواهد آمد. همچنین کارت بازدید رایگان به 8 ساله و 80 ساله‌های تهران ارائه می‌شود تا بتوانند به صورت نامحدود در طول سال از این موزه‌ها بازدید کنند.
وی در ادامه بیان کرد: اوج این برنامه‌های مشترک هفته نخست آبان ماه است و در این راستا هر دو نهاد برنامه‌های اختصاصی نیز خواهند داشت که از جمله آنها می‌توان به برپایی نمایشگاه‌های دائمی هنرهای تزئینی و علوم در تمدن اسلامی، نمایش 80 اثر نفیس خطی برای نخستین بار به ویژه نسخه‌های خطی قرآن، انتشار کتاب «80 خاطره از حاج حسین آقا ملک»، همایش «جایگاه وقف در موزه‌ها و کتابخانه‌ها» و مسابقه عکس اشاره کرد.
نوکنده در ادامه عنوان کرد: یکی از وظایف موزه‌ها ملاقات با فرهنگ‌های دیگر است و امیدوارم این تجربه جدی در این زمینه باشد و بین موزه‌ها گفتمان‌های جدی شکل گیرد و هشتاد سالگی موزه ملی ایران بهانه خوبی در این حوزه است.
وی افزود: در این زمینه برنامه‌های مختلفی وجود دارد که از جمله آنها می‌توان طرح بازسازی موزه ایران باستان، برپایی آثار موزه‌های خارج از کشور را نام برد که 25 مهرماه 103 از کشور ارمنستان، آبان ماه نمایشگاهی از آثار کشور کره جنوبی و اسفندماه نمایشگاهی از 60 اثر هنری موزه لوور فرانسه برگزار خواهد شد.
صالحی، مدیر کارگروه هشتاد سالگی موزه و کتابخانه ملی ملک و موزه ایران باستان نیز در بخش دیگری از این نشست گفت: این برای اولین بار است که اتفاق خوبی بین موزه‌ها رخ داده است، با وجود اینکه به لحاظ کمک‌های جمعی، دولتی و حمایتی نابسامان است و حتی کارشناسی کمتری در موزه‌ها وجود دارد و توجه مردم نیز به آنها کم است و همچنان مهجور هستند. از سوی دیگر اختلاف میان موزه‌ها، رقابت ناسالم و رفتار کودکانه میان آنها وجود دارد و این نخستین بار است که دو موزه که در حوزه‌های متفاوت با خاستگاه متفاوت هستند، با هم کار مشترکی را انجام می‌دهند و این در کشورمان اتفاق نادر و کم‌نظیری است و آثار و برکاتی نیز خواهد داشت؛ چرا که وحدت بین موزه‌ها باعث قوت و قدرت آنها خواهد شد.