صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۶۵۱۰۹۰
تاریخ انتشار : ۱۸ مهر ۱۳۹۶ - ۰۸:۱۷
ظریف‌منش عنوان کرد:

گروه جامعه: مدیرعامل بنیاد بین‌المللی غدیر با اشاره به اینکه نمی‌توان از همه جوانان انتظار داشت به سراغ کتاب حجیمی مثل الغدیر بروند، گفت: باید این آثار در قالب کوچک‌شده، متنوع و با زبان روز به گروه‌ها‌ی مختلف مردم ارائه شود اما ما دچار قصه‌های تکراری در الگودهی دینی شده‌ایم.

حسین ظریف‌منش، مدیرعامل بنیاد بین‌المللی غدیر در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، به تبیین اهمیت برگزاری جشنواره‌های علمی مرتبط با سیره و زندگی ائمه(ع) از جمله برگزاری «پنجمین جشنواره ملی آثار دانشجویی غدیر» پرداخت و اظهار کرد: در زمینه معارف اهل بیت(ع) و الگودهی به جوانانمان به یک‌سری عناوین کلی، قصه‌های تکراری و بعضی از مواردی که به زبان روز نیست بسنده کرده‌ایم.

وی ادامه داد: علی‌رغم اینکه در زمینه ابعاد رفتاری و سبک زندگی ائمه(ع) منابع غنی از جمله کتاب «انسان 250 ساله» که شامل سخنرانی‎‌ها و مطالب دستنویس مقام معظم رهبری درباره زندگی سیاسی ـ مبارزاتی ائمه (ع)، از پیش از انقلاب تا سال ۱۳۸۹ است را داریم و همه موقعیت‌ها، زمینه‌ها، فضیلت‌ها و مقابله با همه رضیلت‌ها را در زندگی ائمه(ع) به صورت جذاب، قوی و عملی می‌بینیم، اما کار علمی به روزی در این حوزه صورت نگرفته است.

ظریف‌منش تصریح کرد: در کتاب‌های معتبر ما از جمله الغدیر مطالب زیادی در خصوص حضرت علی(ع) نوشته شده است اما این مطلب به زبان روز تبدیل نشده‌اند. برخی از مسائل مورد نیاز جاری مثل بحث اقتصاد در نگاه و عمل اائمه(ع) که اصلا مطلب به روز نداریم و فقط در چند مقاله محدود این مباحث تکرار شده در حالی که باید به عنوان الگوی تولید و الگوی کار اقتصادی و نه برای بهره‌مندی شخصی بلکه برای ارتقای سطح معیشت جامعه نمونه‌های ارزشمند استخراج و کاربردی شود. همین مسئله موجب شد بنیاد بین‌المللی غدیر به فکر تولید ادبیات در این حوزه بیافتد.

وی افزود: در همین راستا فراخوان پنجمین جشنواره ملی آثار دانشجویی غدیر در قالب کتاب، پایان نامه، مقاله، ترجمه، نشریه، طرح‌های پژوهشی و تألیف کتاب با موضوعات غدیر، امیرالمؤمنین(ع) و امامت و ولایت اعلام شده است. همچنین همایش‌های علمی در این زمینه برگزارشده است. البته پیشتر صرفا تقدیر از آثار برتر دانشجویی در قالب رساله‌ها و پایان ‌نامه‌ها مطرح بود اما اکنون این جشنواره نشریات و مجله‌ها را هم در بر گرفته است.

دنیا تشنه شنیدن است ما باید بگوییم

مدیرعامل بنیاد بین‌المللی غدیر با خاطرنشان کردن این مسئله که هر تحقیق و پژوهش علمی حداقل دو سال زمان نیاز دارد، گفت: ثمره این کار را چند سال آینده خواهیم دید و البته باید این کار را نه تنها در زمینه غدیر و امیرالمومنین(ع) بلکه در زمینه معارف همه اهل بیت(ع) انجام دهیم چرا که برکات زیادی برای آینده نظام و تشیع دارد. امروز دنیا منتظر شنیدن این مطالب است و ما نه تنها برای کشور خودمان بلکه باید برای دنیا این الگوها را معرفی کنیم. دنیا می‌خواهد جزئیات زندگی امام حسین(ع) که مظهر شجاعت و ایثار است را بداند و از آنها الگوبرداری کند.

غیرمنطقی است که از همه جوانان انتظار داشته باشیم الغدیر بخوانند

وی با اشاره به اینکه به نظر غیرمنطقی می‌رسد که از همه جوانانمان انتظار داشته باشیم بروند به سراغ کتاب حجیمی مثل الغدیر و کتاب‌های مشابه و آنها را بخوانند، گفت: باید این آثار در قالب کوچک‌شده و متنوع و با زبان روز به گروه‌ها‌ی مختلف مردم ارائه شود. از سوی دیگر اقدامات پژوهشی، رساله‌ها و پژوهش‌ها ماده اولیه‌ای می‌شود برای کسی که می‌خواهد قصه بنویسد، کار هنری انجام دهد، سخنرانی کند و ... یعنی بخشی از تولیدات علمی این جشنواره مستقیما به مصرف دانشجویان، دانش‌آموزان، قشر جوان و عموم مردم می‌رسد و بخش دیگر هم برای تولید ادبیات مصرف می‌شود.

ظریف‌منش اظهار کرد: اکنون وقتی برخی کتاب‌ها را می‌خوانیم، می‌بینیم که نکات ارزشمندی در آنها مطرح شده است که می‌تواند زندگی خواننده را تغییر دهد؛ بخشی از این محتوا را می‌توان فرآوری کرد و به تولید محصولات جدیدتر از یک انیمیشن و اینفوگرافی گرفته تا فیلم و سخنرانی و نظریه پردازی منجر شود.

یادآوری می‌شود، پنجمین جشنواره ملی آثار دانشجویی غدیر در قالب کتاب، پایان نامه، مقاله، ترجمه، نشریه، طرح های پژوهشی و تألیف کتاب با موضوعات غدیر، امیرالمؤمنین(ع) و امامت و ولایت اعلام فراخوان کرده است و تمامی دانشجویان دانشگاه‌های کشور و تمامی فارغ التحصیلانی که از پایان نامه‌های خود با موضوعات مطرح شده در سال‌های ۹۴، ۹۵ و ۹۶ دفاع و یا آثار خود را ارائه کرده‌اند دعوت شده است تا با شرکت در این جشنواره آثار خود را تا یکم آذرماه سال جاری، به دبیرخانه جشنواره به آدرس تهران اتوبان صدر، خیابان شهید بازدار(کامرانیه شمالی)، نبش کوچه ناهید، پلاک ۱۸و یا به نشانی اینترنتی Jashnvareh-ghadir @yahoo.com ارسال کنند.