صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۶۵۴۳۹۷
تاریخ انتشار : ۲۶ مهر ۱۳۹۶ - ۲۰:۴۱
در بیانیه پایانی کارگاه سنگال درخواست شد؛

گروه بین‌الملل: شرکت‌کنندگان در کارگاه منطقه‌ای سازمان همکاری اسلامی در سنگال با صدور بیانیه‌ای تشکیل شبکه روزنامه‌نگاران آفریقایی مسلمان برای مقابله با اسلام‌هراسی و تنفر دینی را خواستار شدند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) به نقل از خبرگزاری عربی «اینا»؛ کارگاه منطقه‌ای بررسی سازوکارهای راهبرد رسانه‌ای مقابله با اسلام‌هراسی و معرفی اسلام میانه‌رو در کشورهای آفریقایی به همت سازمان همکاری‌ اسلامی و با مشارکت سازمان علوم، فرهنگ و آموزش اسلامی(آیسسکو)، کمیته دائمی رسانه‌ای و امور فرهنگی(کومیاک) و انجمن ملی وابسته به یونسکو و آیسسکو در روزهای ۲۴ و ۲۵ مهرماه در شهر داکار، پایتخت سنگال برگزار شد.

در بیانیه پایانی این کارگاه از کشورهای عضو و مؤسسات وابسته به سازمان همکاری‌ اسلامی و سازمان‌های جامعه مدنی درخواست شد در اجرای برنامه‌ها و طرح‌های راهبردی برای مبارزه با اسلام‌هراسی همکاری کنند.

در این بیانیه همچنین بر ضرورت همکاری میان سفرای کشورهای اسلامی در جوامع غربی، جمعیت‌های اسلامی در خارج از جهان اسلام و روزنامه‌نگاران مسلمان در غرب با هدف تهیه برنامه‌ها و طرح‌هایی برای مقابله با اسلام‌هراسی و مظاهر آن تأکید شد.

شرکت‌کنندگان در این کارگاه همچنین حمایت از کمیته دائمی امور فرهنگی و رسانه‌ای (کومیاک) در راستای تداوم برنامه‌های رسانه‌ای و فرهنگی را خواستار شدند.

تقدیر از اقدام سازمان همکاری اسلامی مبنی بر اعطای جایزه بین‌المللی به رسانه‌ها با هدف تشویق فعالان این عرصه به معرفی ارزش‌های اصیل اسلامی و تصحیح چهره منفی اسلام و مسلمانان و نقش چنین جوایزی در ایجاد رقابت میان مؤسسات رسانه‌ای، فرهنگی، آموزشی و پژوهشی از دیگر موضوعات ذکرشده در این بیانیه بود.

در بیانیه پایانی این کارگاه همچنین بر ضرورت تقویت سازوکارهای دانشگاهی برای مبارزه با اسلام‌هراسی و مقابله با تنفر، تعصب، تبعیض نژادی علیه مسلمانان و همچنین، تقویت همکاری میان مؤسسات رسانه‌ای کشورهای آفریقایی عضو سازمان همکاری اسلامی تأکید شد.

اجرای برنامه‌های آموزشی برای روزنامه‌نگاران و فعالان رسانه‌ای، ایجاد شبکه روزنامه‌نگاران آفریقایی مسلمان تحت نظارت سازمان همکاری اسلامی با هدف مقابله با گفتمان تنفر، تبعیض و اسلام‌هراسی، راه‌اندازی کمپین «تقویت گفتمان اعتدال و هم‌زیستی در جوامع غیراسلامی» از سوی سازمان همکاری‌ اسلامی، ایجاد شبکه‌های آموزشی برای توانمندسازی روزنامه‌نگاران در کشورهای آفریقایی و دیگر کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی به منظور تبادل تجربیات از دیگر موضوعات مطرح شده در بیانیه مذکور بود./